Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 06:38, 09 kwi 2021

Dorota123 napisał(a)
Irenko zawsze podziwiam Twoją wczesną wiosnę, i porównuję rośliny z moimi. U moich szafirków jeszcze nawet pączków nie widać, a u Ciebie w pełnym rozkwicie.
Sasanki ledwo u mnie z ziemi wychodzą, ale może to i dobrze, bo przy tak niskich temperaturach i śniegu pewnie by wszystko umarzło.

Dorotko, przed chwilą byłam u ciebie, masz już pełno kwiecia, a reszta za tydzień pewnie. Ciut aura ma się poprawić i odżyjemy
Milka 06:40, 09 kwi 2021

gogo napisał(a)

Do Bolkowa mam trochę ponad 4 km, ale różnica poziomów to ok 400 m, a to sporo i stąd różnice /tam forsycje już w pełni kwitnienia, u mnie ledwie pączki/
Niestety, są wredni ludzie, po co mieć kłopot, łatwiej wyrzucić.
Brat mojego szwagra znalazł boksera w lesie, przywiązanego drutem do drzewa, pies był chory na babeszjozę /od kleszcza/.
Wyleczyli, pies jest u nich już kilka lat i ma się dobrze

A to teraz rozumiem, skąd taka różnica.
Ludzie są podli, wystarczy w TV posłuchać, ale jest nadzieja, bo są również i wspaniali, jak ci o których piszesz. Bokserek miał farta
Milka 06:40, 09 kwi 2021

eda napisał(a)

Dzięki Irenka wzajemnie ❣️

Edytko, dziś lepiej juz ma być
Milka 06:41, 09 kwi 2021

Rumianka napisał(a)
Irenko, widzę, że i u Ciebie wiosna przystopowała, każdy już rwał się do ogrodu, a tu zimnica nastała i trzeba będzie jeszcze poczekać na ogródkowanie...Poczekamy...Pozdrowienia

Tak Elizo, ale cóż robić dziś może coś się uda, ale pewności nie ma.
Milka 06:43, 09 kwi 2021

mirkaka napisał(a)
No to dopytałam Irenko, Kiedy miał padaczkę to był karmiony mięsem z supremarketu, nie wiadomo z jakich hodowli.
Potem odstawili mięso całkowicie i przeszli tylko na suchą karmę. Padaczki się uspokoiły. Nie był na suchej jakoś długo. Potem wrócili do mięsa i podrobów ze sklepu mięsnego sprawdzonego, zdrowego, siostra mówi że bez chemii. Padaczka nie wróciła, pies całkiem zdrowy.
Nie zazdroszczę wiosny to tak z sympatii napisałam Wiem, co roku ten sam schemat Musi tak być

Ja wiem, że to z sympatii z tą wiosną.
Dziękuję za informację. My karmimy dobrą suchą karmą i na dodatek, to co w domu zgotuję. Myślę, że Misia ma to chyba od kleszcza, miała potężny rumień, leczyliśmy, ale widać skutek to padaczka.
Milka 06:46, 09 kwi 2021

MiluniaB napisał(a)
Irenko tyle pięknych wiosennych zdjęć i tyle opisów
Sasanki piękne - bardzo je lubię nawet po przekwitnięciu.
U Ciebie czosnki mają sterczące liście, a moim w większości leżą

Irenko ile masz magnolii? Jejku Ty faktycznie masz wszystkiego dużo

Milunia dzięki.
Co rok niby pokazuję to samo, ale przybywa nowych osób i jak są informacje przy zdjęciach, może to się przydać początkującym ogrodnikom.
Sasanki są fajne w każdym etapie. Ale nie widziałam, aby mi się siały, szkoda.
Czemu oklapły czosnki?
Chyba 26 magnolii, niedawno liczyłam i na forum podawałam. Dużo, ale i tak giną.
Milka 06:50, 09 kwi 2021

Agatorek napisał(a)

Dzięki
Szkoda, że domowa . Jakoś w domu ciężko mi idzie z roślinami

Irenko, cudowne magnolie pokazujesz . Super, i jakie ilości kwiatów mają. Może kiedyś się doczekam .
Rozchodniki mam dwa krzaczki póki co, ale są niewiele niższe od Twoich. Jutro idę swojego judaszowca obejrzeć z bliska . Ale nie liczę jeszcze na cokolwiek.
U Ciebie wszystko szybciej .

Agnieszka, domowa roślina, ale ja je wiosną na zewnątrz sadzę, nie potrzebują dużo wody i nie muszę latać i podlewać.
U mnie w domu też kiepsko z roślinami, tylko storczyki i skrzydłokwiaty dają radę przeżyć.
Doczekasz, magnolie wcale tak wolno nie rosną.
A rozchodniki możesz sobie teraz podzielić i za rok znowu masy nabiorą.
Mój judaszowiec ma już 10 lat, ciepłe miejsce, wysoki na 6m lub ciut więcej, podcinam od dołu bo zasłania inne rośliny i krzewy.
Milka 06:50, 09 kwi 2021

Napia napisał(a)
Tęsknię do wiosny, a u nas widoki raczej zimowe. To tutaj przycupnę i pooglądam

Agnieszko, wiem że tęskno, u mnie tez pogoda zwariowana, dziś zerkam w okno i nie wieje
Kasya 06:52, 09 kwi 2021

Ta stojąca wiosna mnie juz dobija a właściwie przedwiośnie
Wszystko stanęło u mnie jeszcze zanim ruszyło
Chodzę i oglądam codziennie czy roślinki żyją a tu ciagle nic... no bo jak jesli ciagle zimno a nawet mróz
Milka 06:54, 09 kwi 2021

Anabell napisał(a)
Irenko!

Zawsze u Ciebie szybciej budzi się wiosna i można podziwiać już kolory.
U mnie tylko krokusy kwitną.
Masz już czyściutko w całym ogrodzie, a ja połowy nie przeszłam, po świętach nic na rabatach nie działałam ciągle coś siąpi.

Kiciusia czarnuszka rozrabiaka i piękna, Twoje pieski muszą zaprzyjaźnić się kotkiem.

Od zawsze miałam kotki i pieski i tulą się razem, wczoraj widziałam na legowisku suczki leżą dwa koty i myją suczkę.

Pozdrawiam Irenko

Haniu miło cię widzieć.
U was później, nasz rejon najcieplejszy, a u mnie za murem jeszcze bardziej.
Haniu, ja podziwiam ciebie, bo masz tyle roślin, wysiewów i dalii, że takiej tytanicznej pracy, to ja bym nie obrobiła. Idę w kierunku ujednolicenia, ale po drodze zbaczam z kursu.
Pieski ją znają i ona ich, ale razem nie będą, ona tylko w domku, a one na zewnątrz- mają doskonałe warunki i krzywda im się nie dzieje.
Fajnie, jak tak zwierzaki są z sobą zżyte słodki widok
Buziole