Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

gogo 13:54, 08 kwi 2021

Milka napisał(a)

Grażynko, no właśnie, mamy wiosnę przez miesiąc.
No popatrz, nie myślałam, że i u ciebie różnica, bo odległość prawie żadna.
To długo żył.Ojej, ale wredni ludzie, jak mogą tak robić! Misia miała kleszcza i wielki rumień, może to faktycznie ta przyczyna.

Do Bolkowa mam trochę ponad 4 km, ale różnica poziomów to ok 400 m, a to sporo i stąd różnice /tam forsycje już w pełni kwitnienia, u mnie ledwie pączki/
Niestety, są wredni ludzie, po co mieć kłopot, łatwiej wyrzucić.
Brat mojego szwagra znalazł boksera w lesie, przywiązanego drutem do drzewa, pies był chory na babeszjozę /od kleszcza/.
Wyleczyli, pies jest u nich już kilka lat i ma się dobrze
eda 13:58, 08 kwi 2021

Milka napisał(a)

Edytko, to życzę dobrej pogody
Kiedyś już radykalnie lawendy cięłam i odżyły. One już stare bardzo, ponad 20 lat i mus je odmładzać.
Róże jeszcze nie wszystkie skróciłam, nie ma aury dobrej, zatem fajnie że masz już to z głowybuziole.

Dzięki Irenka wzajemnie ❣️
Rumianka 19:07, 08 kwi 2021

Irenko, widzę, że i u Ciebie wiosna przystopowała, każdy już rwał się do ogrodu, a tu zimnica nastała i trzeba będzie jeszcze poczekać na ogródkowanie...Poczekamy...Pozdrowienia
mirkaka 19:15, 08 kwi 2021

No to dopytałam Irenko, Kiedy miał padaczkę to był karmiony mięsem z supremarketu, nie wiadomo z jakich hodowli.
Potem odstawili mięso całkowicie i przeszli tylko na suchą karmę. Padaczki się uspokoiły. Nie był na suchej jakoś długo. Potem wrócili do mięsa i podrobów ze sklepu mięsnego sprawdzonego, zdrowego, siostra mówi że bez chemii. Padaczka nie wróciła, pies całkiem zdrowy.
Nie zazdroszczę wiosny to tak z sympatii napisałam Wiem, co roku ten sam schemat Musi tak być
MiluniaB 19:20, 08 kwi 2021

Irenko tyle pięknych wiosennych zdjęć i tyle opisów
Sasanki piękne - bardzo je lubię nawet po przekwitnięciu.
U Ciebie czosnki mają sterczące liście, a moim w większości leżą

Irenko ile masz magnolii? Jejku Ty faktycznie masz wszystkiego dużo
Agatorek 21:16, 08 kwi 2021

Sebek napisał(a)
Agnieszka - Kalanchoe To roślina domowa, ale bardzo długo kwitnie

Dzięki
Szkoda, że domowa . Jakoś w domu ciężko mi idzie z roślinami

Irenko, cudowne magnolie pokazujesz . Super, i jakie ilości kwiatów mają. Może kiedyś się doczekam .
Rozchodniki mam dwa krzaczki póki co, ale są niewiele niższe od Twoich. Jutro idę swojego judaszowca obejrzeć z bliska . Ale nie liczę jeszcze na cokolwiek.
U Ciebie wszystko szybciej .
Napia 21:47, 08 kwi 2021

Tęsknię do wiosny, a u nas widoki raczej zimowe. To tutaj przycupnę i pooglądam
Anabell 23:20, 08 kwi 2021

Irenko!

Zawsze u Ciebie szybciej budzi się wiosna i można podziwiać już kolory.
U mnie tylko krokusy kwitną.
Masz już czyściutko w całym ogrodzie, a ja połowy nie przeszłam, po świętach nic na rabatach nie działałam ciągle coś siąpi.

Kiciusia czarnuszka rozrabiaka i piękna, Twoje pieski muszą zaprzyjaźnić się kotkiem.

Od zawsze miałam kotki i pieski i tulą się razem, wczoraj widziałam na legowisku suczki leżą dwa koty i myją suczkę.

Pozdrawiam Irenko
ElzbietaFranka 23:43, 08 kwi 2021

Milka napisał(a)

Ela, u mnie też pogoda zwariowana, zero ciepła.
O rany, kolejne zakupy, cena faktycznie dobra. Mnie jakoś grujecznik nie zachwyca, raczej teraz mnie ciągnie do klonów japońskich, 1 nowy posadziłam.
Nova Zembla ładna jest, ale rodków już też nie kupię. Ciut mi podmarzły azalie japońskie, chyba kilka do wymiany, albo zamiast nich coś innego wsadzę.
Ten sposób trudny mi się wydaje, więc raczej po swojemu zrobię, tak dla ciekawości, bo i tak muszę ogołocić z gałązek magnolie. Jak się nie uda, nie ma problemu.
Kiedyś dostałam siewkę magnolii, miała tak 20cm, obecnie 1,4m, ale nadal bez kwiecia i nie wiem, co to będzie za magnolia. Uściski

Wszystkie drzewka z nasion trzeba długo czekać na kwitnięcie. Mam na osiedlu piękne Magnolie mają też czerwone owoce mogłabym nasiać magnolii od groma, ale kiedy by zakwitły już nie za mojego życia.
Mam tulipanowca już 8 lat i każdej wiosny wypatruje kwiatów. Przeczytałam, że jeżeli tulipanowiec jest wyhodowany z nasion to kwitnie po 15-20 latach. Musiałabym przekroczyć normę życiową wiele lat aby zobaczyć to kwitnięcie.

Grujecznik słyszałam, że przereklamowany, ale nie był drogi więc kupiłam co będzie to będzie.

U nas dzisiaj sypało gorzej niż w zimie. Co chmura przejdzie słońce już do dobrze grzeje i po śniegu.

Byłam.przed chwilą na wątku Sylwii po obejrzeniu można w kompleksy wpaść po pełna wiosna. Piwonie po 30 cm wysokie. U mnie jeszcze z ziemi nie wyszły.

Jutro jadę tyrać.

Pozdrawiam Milus

Milka 06:37, 09 kwi 2021

Basilikum napisał(a)
Irenko macham lapka, poogladalam sobie Twoja wiosenke. U nas zima sie rozgoscila i nie chce sobie pojsc.
Caluski dla mezula i glaski dla pieskow i kotka.

Izuś dzięki serdeczne U nas też zimnica i przystopowałam ze wszystkim.