Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 08:48, 23 maj 2021

Magleska napisał(a)
Irenko ja też zawsze czytam

w ogrodzie masz ślicznie -te buki tricolor są piękne -nie wiem ,czemu Ci ich pokrój nie pasuje

współczuję przebojów z palcem ....w życiu bym nie pomyślała,że od kolca róży można tężca dostać ....wydawało mi się ,że skaleczenie i ziemia to droga do niego

Awatorek znam i lubię

jak tym pkp chcecie do Danusi się dostać ? jest tam gdzieś blisko jakiś dworzec ?

Madziu dziękuję.
Chciałabym, aby były gęściejsze, ale może trzeba je ciąć?
Cieszę się, że moje wypowiedzi czytasz, dzielę się tą wiedzą, którą mam, ale dużo jeszcze nie wiem. Może ten ślimak po ziemi i po kolcu lazł i to przyczyna.
Madziu, najpierw pociąg, potem taxi, drogo nie wychodzi na nas 3 i umówimy sobie już taxi na powrót na konkretną godzinę. Fajnie, jakbyś dołączyła
Milka 08:49, 23 maj 2021

Basieksp napisał(a)
Z tym palcem to bym nawet nie pomyślała, że może tak się podziać Awatarek bardzo ładny A po ogrodzie muszę jeszcze trochę pospacerować, bo nie zdążyłam wszystkiego dokładne obejrzeć , tyle tu ładnych zakątków

Basiu i ja nie myślałam, że tak będzie.
Dziękuję Basiu
Milka 08:50, 23 maj 2021

BASIA8 napisał(a)
Kochana ale piękny avatarekogród zachwyca

Dziękuję Basiu.
Mnóstwo cięcia mam, nie wiem jak to ugryźć. Avatarek stary, ale lubię go
Milka 08:52, 23 maj 2021

Mirka napisał(a)
Irenko co tobie się przydarzyło z palcem to aż niemożliwe by się wydawało a jednak . Kochana zdrówka ci życzę kuruj się
Pozdrawiam

Mirka, dziękuję stale coś mam, wkurza mnie to, ale może sama jestem winna, na ale kto przewidzi, że jeden kolec tyle szkód narobi. Nie raz się ukłułam.
Miruś, 20.06 jestem u Danusi, wybierzesz się??
Milka 09:55, 23 maj 2021

AlinaP napisał(a)
Poszłam sobie w ogród. Wróciłam ok. 21. Postanowiłam wykorzystać to, że się poprzednio nie wylogowałam. Czytam od ostatnich stron. Ta roślina to może cebulowy z irys holenderski? Buki tricolor są piękne. Mam dwa.
Różnią się odcieniem. W ogólnym odbiorze jeden jest bardziej różowy. Ratowałam go. Kiedy po zakupie chciałam posadzić okazało się, że jest nie przekorzeniony. Dałam nowe podłoże, postawiłam w paprociach- blisko węża z wodą. Jesienią poszedł na miejsce stałe. U buków podobają mi się zakończenia gałązek, takie zwiewne. I następująca po oliwce zmiana koloru na docelowy u każdej odmiany. Nie wiem tylko jak jest u złotej, bo tej nie mam.
Przepraszam, że się tak rozpisałam.
Pozdrawiam
Zapomniałam zostawić zachwyt nad zawilcami

Alinko, no jestem ciekawa, co to mi zakwitnie. Rok temu tego nie było, a nie pamiętam abym coś dosadzała.
Fajnie się rozpisałaś. Ten złoty tez jest zwiewny. Fajnie, ze uratowałaś buka i cieszą cię oba
Mirka 09:56, 23 maj 2021

Milka napisał(a)

Mirka, dziękuję stale coś mam, wkurza mnie to, ale może sama jestem winna, na ale kto przewidzi, że jeden kolec tyle szkód narobi. Nie raz się ukłułam.
Miruś, 20.06 jestem u Danusi, wybierzesz się??

Super Irenko W następną sobotę jestem umówiona z Elą (Ptasi Gaj) jeśli nie będzie padać .
Jak nic nam nie przeszkodzi to się umówimy i przyjedziemy. My do Danusi to rzut beretem mamy na ale zawsze coś i nie można pojechać. Bardzo się cieszę na spotkanie
Milka 09:57, 23 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Oglądając Twoje fotki nasuwa mi się myśl "piękny busz", co chwilkę widać jakiś tajemniczy zakątek.
Kalina wytworzyła piękne kule.
Współczuje zranionego palca, nigdy nie pomyślałabym, że ukłucie róży może być aż takie niebezpieczne. Dlatego róże kocham jak kwitną, a nie cierpię jak trzeba je przycinać.

Dorotko, ja też mam takie same odczucia, co do róż. Pełno róż już w pąkach, oczywiście mszyca i niemiółka już też grandzi i gąsienice.
Ta kalina stale kojarzy mi się z anabelkami, z powodu białych kul, dzięki i pozdrawiam
Milka 10:00, 23 maj 2021

Martka napisał(a)
Irenko, historia ze ślimakiem ku przestrodze, w całym Twoim bólu jednak dobrze, że mąż uparł się na lekarza, że antybiotyk podany w porę.
Ogród Twój nie tylko przepiękny, uwielbiam też zaglądać, bo masz tak konkretne i zwięzłe porady, rośliny sprawdzone na przestrzeni lat, a jeśli coś odradzasz to biorę sobie do serca.
Buczki Twoje mnie ostatnio zachwycają. Odpoczywaj, mocno ściskam!

Mój mąż ma mnie czasami dość, nie dziwię się, bo stale coś. Gdyby nie jego upór, a mój ból, odwlekałabym wizytę.
Cieszę się, że jednak moje uwagi bywają przydatne. Niemniej trzeba się liczyć z tym, że każdy ogród w innej części Polski, inna ziemia, mrozy, opady, to wszystko ma wpływ na rośliny.
Marta dziękuję wyskoczyłam na chwilę, berberys do cięcia i już mąż pilnuje, bo bez rękawic
Milka 10:00, 23 maj 2021

oliwka napisał(a)

ADHD?

Jak nic
Milka 10:01, 23 maj 2021

Agatorek napisał(a)

Ha ha, ja nadziałam się na krawędź taczki. Tylną częścią ciała. Bilans: podrapany tyłek i porwane (ulubione) legginsy ogrodowe. Nie wyrzuciłam ich

Też mam tak, żal wyrzucić