Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 07:18, 15 mar 2022

i w słonku wszystko pięknieje
hankaandrus_44 07:35, 15 mar 2022

Na płacz winorośli po cięciu, plantatorzy używają mąki ziemniaczanej. Może i na klony
i inne płaczące ta metoda się przyda? Buksów żal ale trzymać je dla ćmy też bezsens.

Może ściąć równo z ziemią, przykryć folią i na wierzch kora? Może zamrą bez światła?

A do jesieni sie wyklaruje. Hakonki posadzisz w przyszłym roku.

Dziękuję za piękne krokuski!

Martka 10:57, 15 mar 2022

Milka napisał(a)

Cóż to za śliczniątka! Takich nie widziałam jeszcze. Krokusy zjawiskowe, tyle radości na rabatach. Dzięki za te fotki
April 11:06, 15 mar 2022

Milka napisał(a)

Irenko, bardzo mi się te twoje krokusy podobają, mają super kolor i to pewnie nie tylko w słońcu. Piękne łany.
Roocika 11:34, 15 mar 2022

Irenko, pięknie wyglądają takie kępki krokusów. U mnie na frontowej dopiero jesienią posadzone i tak śmiesznie wyglądają pojedyncze kwiatki

Dużo masz tych odpadów, ale ogród duży to nie dziwne...

Pozdrawiam Cię serdecznie i dużo sił do ogarniania, ja nic więcej od ostatnich prac nie robiłam dla mi wciąż za zimno i brak mi wciąż weny.
Milka 13:48, 15 mar 2022

hankaandrus_44 napisał(a)
Na płacz winorośli po cięciu, plantatorzy używają mąki ziemniaczanej. Może i na klony
i inne płaczące ta metoda się przyda? Buksów żal ale trzymać je dla ćmy też bezsens.

Może ściąć równo z ziemią, przykryć folią i na wierzch kora? Może zamrą bez światła?

A do jesieni sie wyklaruje. Hakonki posadzisz w przyszłym roku.

Dziękuję za piękne krokuski!

Hanuś, obejrzałam klony, są pączki, będą żyć. Ale info się przyda na wszelki wypadek.
Może tak zrobię z buksami, jak radzisz, bo to kopanie okropne. Nie ma co szaleć i siły niepotrzebnie tracić, dzięki kochana
Milka 13:49, 15 mar 2022

Martka napisał(a)

Cóż to za śliczniątka! Takich nie widziałam jeszcze. Krokusy zjawiskowe, tyle radości na rabatach. Dzięki za te fotki

Marta, przy tej szarości dają powera
Milka 13:50, 15 mar 2022

April napisał(a)

Irenko, bardzo mi się te twoje krokusy podobają, mają super kolor i to pewnie nie tylko w słońcu. Piękne łany.

Tak, te akurat przy każdym świetle są super.Dzięki
Milka 14:03, 15 mar 2022

Roocika napisał(a)
Irenko, pięknie wyglądają takie kępki krokusów. U mnie na frontowej dopiero jesienią posadzone i tak śmiesznie wyglądają pojedyncze kwiatki

Dużo masz tych odpadów, ale ogród duży to nie dziwne...

Pozdrawiam Cię serdecznie i dużo sił do ogarniania, ja nic więcej od ostatnich prac nie robiłam dla mi wciąż za zimno i brak mi wciąż weny.

Asiu bardzo dziękuję.
Z czasem się rozrosną, a nawet posieją w innych miejscach. Czas leci, ani się obejrzysz i będą łany.
Oj dużo, tak co rok mamy z urobkiem.

Asiu, czasami weny brak, a czasami jakiś drobiazg spowoduje obudzenie i nowe chęci, nic na siłę, każdy ma swoje tempo i czas. Życzę ciepełka i sił
Alija 19:59, 15 mar 2022

Milka napisał(a)

Zachwycam się Twoimi krokusami i chwalę za każdym razem, bo są cudne, kolor niesamowity.
Ja porobiłam trochę w ogrodzie w lutym, ale teraz to nie mam na nic chęci, nad głową ciągle latają
i trudno zapomnieć o tym, co się dzieje.