Mam zaległości nie do nadrobienia, ale fotki obejrzane:
szczególnie pochwalę wąchanie róż (śliczna fota). Także Twoja roześmiana buźka w niebieskim kąciku bardzo mi się spodobała, cóż w takim towarzystwie to i nie dziwota
Ogród uroczy, nie widać w nim, nadchodzącej jesieni ano braku wody, u mnie sucho ja ch...
Było sporo...
Dałam Wam odpocząć od siebie, głównie dlatego, że nie mam nic czasu, ale jeszcze ciut i będzie lepiej
U mnie ostatnio też lało solidnie, ale powiem, że to za mało, korony drzew blokują wodę i nadal sucho, a podlewać nie mam czasu i mizernieje mi to, no cóż, za rok nowy sezon, może będzie lepiej
urodzinowy prezent, aż żal je pobrudzić
i fotki zaległe
za rok te nowe nasadzenia dadzą...mam nadzieję...pokaz
na razie dzielne są
Z sympatycznymi ogrodnikami zawsze fajnie ale za szybko było
Dziękuję Aganiu
Czasami coś się wyszpera, tak mimochodem, bo celowo nie udaje się.
Ostatnio ponad 2 tygodnie temu, widziałam super lampiony do niebieskiego kąta, ale nie mam kiedy wybrać się, nie wiem czy jeszcze będą.
Buziaki
nadal tu kwitną lawendy, lobelie tez dzielne
cisy w donicach mi tu odżyły
głogowniki świetnie zniosły przesadzanie, żyją i są nowe bordowe przyrosty, po mocnym cięciu
a obok rozchodniki z hakone
no i róże chyba mi odbijają po przenosinach
paki są
Czasami mus
a ostatnio chciałabym wcześnie wstawać i nie udaje się
Mój ogród już prawie 3 tygodnie nie koszony, chwasty nie usuwane od 1,5 miesiąca, musi to czekać na lepsze czasy
miskanty Gracki i Dronning Ingrid kwitną, Falmingo i Africa też
cukrowe zaczynają
tu molinia
róże szaleją
Ice lady jest niesamowita
Bonica i Nostalgia i inne
Dzięki też mnie to miejsce się podoba, zważywszy, jak tu było wcześniej.
Aniu, nasiona jeżówek sypię od razu jesienią, przemrożą się i lepiej siewki wschodzą. Nawet odmianowe mi wyszły, kolejne odmianowe siewki za rok zakwitną i to by było potwierdzenie że z nimi tez się udaje.
Zapomniałam nazwę tej trawy
jest ekspansywna, ciut jej wyrywam, ale fajna i chyba przez nią, tak judaszowiec w górę się pnie.
tak wygląda rozwinięty kwiatostan