Witam, wszystkich którzy mnie odwiedzili, jest mi bardzo, bardzo miło.
Odpowiem po kolei na pytania.
hanka_andrus- tak pomoc mam, moje dzieci też posiały sobie swoje roślinki.
Dziękuję za życzenia szczęścia, przyda się, bo niedługo zawisną nade mną czarne chmury, aż się już boję.
Pozdrawiam

jona- opowieść to moje zamierzenie, córka stwierdziła, że powinnam założyć bloga, i tak się zrodziła myśl. Długo o tym myślałam, gdzie zamieścić zdjęcia, żeby widzieć jak zmienia się nasz ogród. I tak przypadkiem parę dni temu trafiłam na ogrodowisko. Spisałam naszą historię, nie sądziłam, że aż tyle tego będzie. W nowym sezonie posiałam: lobelie białą i niebieską, aksamitki żółte i pomarańczowe, lwią paszczę, lawendę poddałam stratyfikacji, mam nadzieję, że w tym roku mi wzejdzie. Z warzyw: sałatę, por, kalafior, kapustę pekińską, seler korzeniowy, brokuły, koper, pomidory, paprykę, bakłażan, okrę, arbuz, dynię. Z ziół bazylię, tymianek i stewię. Posiałam też nikandrę miechunkową.
Pozdrawiam

AsiaK_Z- Witam, nasze plany w tym roku to: zrobić większy klombik przed domkiem, poprawić skalnik, zrobić nasadzenia, przy wjeździe zrobić rabatę kwiatową, dosadzić czereśnie i agrest, ocieplić, obudować i pomalować domek holenderski, odnowić taras. Mąż chce obudować studnię. Pewnie jeszcze coś się znajdzie.
Pozdrawiam

Milka- Witam, ten czerwony hibiskus to bylinowy. Wierzby rzeczywiście cudne, nie tylko ja mam do nich sentyment widzę.
Pozdrawiam

Karol99 Witam ponownie, teraz takie wierzby to rzadkość, dletego cieszę się, że mogę na nie czasami popatrzeć.
Pozdrawiam