Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

lindsay80 13:50, 03 lip 2018

W temacie róż znowu było dokształcanie, widać, że jesteś świadomą ich posiadaczką, bo pięknie Ci rosną.
jolanka 21:29, 03 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Od ściółkowania trawą odeszłam po pierwszym zastosowaniu w liliowcach, przez rok nie mogłam się gadów stamtąd pozbyć miały normalnie gniazda pod tą trawą

To trzeba było głośno krzyczeć a tak:" Polak mądr po szkodzie"
jolanka 21:30, 03 lip 2018

Kret ryje korytarze by się przemieszczać i są one pułapką dla jego pokarmu, dżdżownice i larwy kopiąc w ziemi wpadają do tunelu, i zostają zjedzone od razu lub umartwione czekają jako spiżarka na przyszłość. Korytarz jest do szybkiego przemieszczenia się w kierunku zdobyczy i do cyrkulacji powietrza, wszak kret też musi oddychać

Ja mu na pewno nie bede życia ułatwiać ale dobrze wiedzieć po co i co robi
jolanka 21:34, 03 lip 2018

Kawa napisał(a)
Joluś pikęne róze i jeżówki
poidełko super nic tylko ptaszki muszą medytować
nornic współczuję u mnie też coś zaczyna ryć i chyba musze działąć
kret by mi nie przeszkadzał ale boję się karczownika

Kfffiatki dziękują
Ptaki mogłyby docenić moje dla nich starania i chociaż poudawać, ze z niego piją wodę. Podejrzewam jednak, ze mogą chcieć korzystać z niego w zupełnie innych celach, bardziej sanitarnych, ze tak powiem
UrsaMaior 21:37, 03 lip 2018

Makao_J napisał(a)

Bardzo bym chciała mieć jeżówkę Hope. Nie wiem czemu. Może dlatego że niesie ze sobą nadzieję , że kiedyś będę miała skończony swój raj na ziemi.

Mam kilka na wylocie, wpadaj!
jolanka 21:41, 03 lip 2018

Kwiatami się zachwycam, piękne masz już kolekcje róż i jeżówek Na pocieszenie po ostatnich deszczach u mnie ryja boisko chłopaków i rabatę , na razie jedną, ale z upartością maniaka( tam twardo wiec przydeptuje i myślę sobie przynajmniej spulchniają, ale na boisku zęby można sobie powybijać.
Do tej pory miałam tylko krety i te nornice raz w liliowcach pod trawą, ale teraz nornice w połowie ogrodu ryją jak potłuczone. A i kret z którym był spokój od wiosny znów się pojawił i kopce stawia. Karbidu u mnie tony poszły i nie działał wcale, a ni olejki rycynowe czy kamforowe nic nie dały, a przy piszczałce tak kopał, że ją w powietrze wypychał Szkoda na to forsy

No to nie bede tych nowinek kupować, moze sam sie wyniesie
U mnie zawziął sie aby ryć kopce pod ambrowcem i to naprzeciwko okna tarasowego abym dokładnie widziała conrobi. Złośliwy jest, prawda?
Nornice natomiast szaleja w bylinach świeżo sadzonych wiec korzeni to tam prawie nie ma, latają w powietrzu. Chodzę i udeptuję kilka razy dziennie.
jolanka 21:41, 03 lip 2018

Gosiek33 napisał(a)
Przeciwko kretom na trawniku skuteczne jest częste koszenie trawy. W każdym razie hałas je odstrasza

Dzisiaj było koszenie, zobaczę rano
jolanka 21:44, 03 lip 2018

anka_ napisał(a)
Joli możesz mi powiedzieć jaką masz orszelinę? I jak z zimowaniem?

Moja orszelina to Pink Spire. Zimuje dobrze ale rok temu nie kwitła. Teraz wydaje się, ze będzie fajnie wyglądać. Zrobię Ci zdjęcie
jolanka 21:45, 03 lip 2018

Makao_J napisał(a)

Bardzo bym chciała mieć jeżówkę Hope. Nie wiem czemu. Może dlatego że niesie ze sobą nadzieję , że kiedyś będę miała skończony swój raj na ziemi.

Fajna nazwa, jeżówka też
Aniu, na pewno to kiedyś będzie bardzo szybko
jolanka 21:46, 03 lip 2018

Gosiek33 napisał(a)

Piękną i całą w pąkach