Jeżówki róże powojniki cudne!!! Poidełko ceramiczne bardzo ładne
Piękne masz jeżówki szkoda że u mnie w szkółkach ich niemają.
U mnie deszcz raczej kapusniaczek cały dzień pada za to w rowie pojawia się woda!!
Pozdrawiam
Na kreta nie ma mocnych. U mnie nad siatka. Przelazl na szczescie 2.m i sie wycofal. Ale śledzie, petardy, szmaty z benzyna, naftalina nic nie pomaga.
Wczoraj ktos napisal, ze polewanie nalewka z wrotyczu pomaga.
Trzeba z Nimi zyc. To co KAsia napisala ziemie zebrac lub rozgrabic i nie zasypywac dziur bo wyryje nastepne kopce aby wiecej powietrza bylo. Jak sa otwarte dziury to on sobie chodzi tunelami i robactwo wybiera.
Jola czytam o walce z nornicami i innymi gryzoniami. Wiem co czujesz, bo w tamtym roku też już chwilami miałam nawet dość ogrodu z tej bezsilności
Skąd wiesz że masz pędraki w trawniku? Można to jakoś sprawdzić? Pytam bo mój trawnik jakiś taki niemrawy w tym roku i też pomyślałam czy aby coś go nie żre od spodu? Chyba że to efekt tego, że wertykulowałam go w kwietniu i zaraz przyszły te szalone upały
Podziwiam cudne jeżówki. Toż to cała kolekcja - i do tego jak pięknie skomponowanea z trawami
Zimą pokazywałaś cudne fotki ptaków a teraz oczy u Ciebie można nacieszyć motylami Super zdjęcia robisz
A i zapomniałam zapytać (ale to wszystko przez te moje zaległości i pędzący wątek )
Jola, ta hortensja na pniu (superowa!) to szczepiona czy wyprowadzona na patyku? Możesz podać cenę? W ubiegłym tygodniu chodziłam koło takiej na pniu ale cena powaliła mnie i zrezygnowałam (120 zł )
Chcialabym miec duzo jeżówek w ogrodzie i to wielu odmian wiec jesli mozna troszkę taniej to kupujemy razem Spróbuję trochę porozmnażać, moze się uda
Fotki robię lustrzanką nikona
Te, które teraz kupowalas dla nas dopiero zaczynają kwitnąć pojedynczymi kwiatami. Te w kępach mam od ubiegłego roku.
Za nasiona bardzo Ci dziękuję. Nie mam warunkow do siania w domu chyba, ze mozna wysiewac do gruntu.
Kret od wczoraj wywalił kolejne kopce. Założoną pułapkę zasypał ziemią wlasnie eM sprawdził.
Bede dalej zakładac, trudno.
Gdyby to bylo takie proste, juz dawno nie byłoby kretów a tak? Od setek lat wygrywają z nami