Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 09:35, 03 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Aaaaaa

Bardzo chętnie skorzystam z zaproszenia . Tylko powiedz kiedy .

Na priv
jolanka 09:46, 03 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)

Właśnie kret zginął dziś śmiercią tragiczną u mnie...również mam kopce i korytarze, ale z drugiej strony dobrze, że powyjada trochę robali...

A jak? Moze podpowiesz ?
Ja mu robali nie żałuję ale demoluje mi trawnik a nornice rabaty, spółkę jakąś założyły czy co?
jolanka 09:47, 03 lip 2018

kasja83 napisał(a)
Cudowną kolekcję jeżówek masz-uwielbiam jeżówki

Dzięki ale do kolekcji to ho, ho daleko ale pracuję nad tym
jolanka 10:25, 03 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Niezła ta kolekcja jeżówek. Ja zaczęłam zbierać swoją ale mam kilka sztuk dopiero.
Będę uczyć się od Ciebie jakie okazy wybierać.

Do kolekcji to jej daleko ale zaczynam kupować bo są naprawdę piękne. Niech tylko rosną po zimie takie jak kupuję
jolanka 10:30, 03 lip 2018

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Matko Kopcia ile Ty masz jeżówekPiękne a róże równie cudne

A u Ciebie to co?
Moje to maloty jeszcze. Z róż jestem w tym roku zadowolona, chociaż juz widać jakieś choróbska i trzeba znowu pryskać na plamistosc. Nie robilam tego profilaktycznie w tym roku a chyba trzeba było
jolanka 10:30, 03 lip 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Śliczne masz jeżówki Jolu

Dzięki Wiolu
jolanka 10:33, 03 lip 2018

Betka napisał(a)
Jeżówki róże powojniki cudne!!! Poidełko ceramiczne bardzo ładne
Piękne masz jeżówki szkoda że u mnie w szkółkach ich niemają.
U mnie deszcz raczej kapusniaczek cały dzień pada za to w rowie pojawia się woda!!
Pozdrawiam

Moze przez internet kupisz? Dziewczyny polecały kilka szkółek, ze przychodzą ok.
Jak masz wodę w rowie to znaczy, że poziom gruntowej jest wyski. Nie bedziesz musiala podlewać bo rośliny mają wilgotno
jolanka 10:34, 03 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)

Na kreta nie ma mocnych. U mnie nad siatka. Przelazl na szczescie 2.m i sie wycofal. Ale śledzie, petardy, szmaty z benzyna, naftalina nic nie pomaga.
Wczoraj ktos napisal, ze polewanie nalewka z wrotyczu pomaga.

Trzeba z Nimi zyc. To co KAsia napisala ziemie zebrac lub rozgrabic i nie zasypywac dziur bo wyryje nastepne kopce aby wiecej powietrza bylo. Jak sa otwarte dziury to on sobie chodzi tunelami i robactwo wybiera.

Elu, no to nie pocieszyłaś mnie i Ty
Dzisiaj mam znowu nowe kopce.
jolanka 10:36, 03 lip 2018

ElzbietaFranka napisał(a)
Pieknie Jolu masz. Po rozach znowu duzo kwiecia. Na szczescie chlodniej sie zrobilo troche przyhamowalo rozkwit.

Karbit nie pomaga na krety to chwilowy efekt.

Jak nie bedzie znowu upałów to dłużej pocieszymy się kwieciem. Oby, bo w takim tempie przekwitały, ze aż przykro. Za szybko jesień po wiośnie, co ja mówię, po zimie by przyszła
jolanka 10:42, 03 lip 2018

m_gocha napisał(a)
Jola czytam o walce z nornicami i innymi gryzoniami. Wiem co czujesz, bo w tamtym roku też już chwilami miałam nawet dość ogrodu z tej bezsilności

Skąd wiesz że masz pędraki w trawniku? Można to jakoś sprawdzić? Pytam bo mój trawnik jakiś taki niemrawy w tym roku i też pomyślałam czy aby coś go nie żre od spodu? Chyba że to efekt tego, że wertykulowałam go w kwietniu i zaraz przyszły te szalone upały

Podziwiam cudne jeżówki. Toż to cała kolekcja - i do tego jak pięknie skomponowanea z trawami

Zimą pokazywałaś cudne fotki ptaków a teraz oczy u Ciebie można nacieszyć motylami Super zdjęcia robisz

Rzeczywiście to bezsilnośc, one są lepsze
Skąd wiem o pędrakach? Bo widzę jak kosy je wybierają z trawnika i chodzą z nimi w dziobach czasami po dwa, trzy na raz
Jeśli chcesz sprawdzić to musisz odkopać kawałek trawy i pogrzebać pod spodem. Ktoś pisał aby na noc przykryć kawałek czarną folią ale wcześciej podlać to miejsce. Rano powinny wyjść na zewnątrz Czy to prawda nie wiem,nie sprawdziłam tego
Posypałam trawnik saletrą amonową, na razie rośnie jak na drożdżach

Bardzo lubię robić zdjęcia skrzydlatym, są takie piękne