Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:50, 03 lip 2018

mrokasia napisał(a)

A widzisz, to kompletnie różne spojrzenie na cel rycia korytarzy. W takim układzie Kasya ma rację .

Choć szczerze mówiąc jakoś nie wierzę w to, że pozostawianie tych korytarzy i nie zakopywanie dziur powstrzymuje kreta przed ryciem kolejnych... a ja w nosie mam że on dzięki temu ma spiżarkę i dobrą cyrkulację powietrza... Bardziej niż komfort kreta interesuje mnie mój komfort choćby rozumiany jako nie posiadanie widocznych śladów działalności kreta. Wolę likwidować kopce i nie złamać sobie nogi wpadając w niezakopaną dziurę. Może kret uzna, że jakaś łajza ciągle uparcie mu niszczy jego dzieło i pójdzie sobie gdzie indziej .

Myślę tak samo jak Ty. Komfortu niech szuka gdzie indziej Na tym kawałku, który zrył to po wyrównaniu ziemi i tak są góry i doliny, okropne dziury, których i tak nie można porządnie zasypać
jolanka 21:54, 03 lip 2018

lindsay80 napisał(a)
W temacie róż znowu było dokształcanie, widać, że jesteś świadomą ich posiadaczką, bo pięknie Ci rosną.

Kupowanie róż to chyba niewiele ma wspólnego ze świadomością
Dziękuję, przynajmniej staram się świadomie wybierać
jolanka 21:59, 03 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Co to za ślicznotka??? Piękna!!!!

Kasiu, ta jeżówka, o którą pytałaś to Pink Bon Bon. Jeszcze nie rozwinęła się do końca więc nie widač jeszcze tego środka.
Makao_J 21:59, 03 lip 2018

UrsaMaior napisał(a)

Mam kilka na wylocie, wpadaj!

Że co? Idę do Ciebie.
mrokasia 22:04, 03 lip 2018

jolanka napisał(a)

Kasiu, ta jeżówka, o którą pytałaś to Pink Bon Bon. Jeszcze nie rozwinęła się do końca więc nie widač jeszcze tego środka.

Naprawdę???? W życiu bym nie powiedziała... Widziałam je u Szymanowskiego i nie wzięłam, bo co prawda kształt kwiatu mi się podobał ale kolor miały jakiś taki wyprany, mało wyrazisty... a ta na Twoim zdjęciu ma taki soczysty, śliczny róż .
Hmmmm....
jolanka 22:06, 03 lip 2018

mrokasia napisał(a)

Naprawdę???? W życiu bym nie powiedziała... Widziałam je u Szymanowskiego i nie wzięłam, bo co prawda kształt kwiatu mi się podobał ale kolor miały jakiś taki wyprany, mało wyrazisty... a ta na Twoim zdjęciu ma taki soczysty, śliczny róż .
Hmmmm....

Sama jestem ciekawa jaka będzie. Ona rośnie u mnie trochę w cieniu, moze to dlatego?
frezja 23:28, 03 lip 2018

jolanka napisał(a)

No to nie bede tych nowinek kupować, moze sam sie wyniesie
U mnie zawziął sie aby ryć kopce pod ambrowcem i to naprzeciwko okna tarasowego abym dokładnie widziała conrobi. Złośliwy jest, prawda?
Nornice natomiast szaleja w bylinach świeżo sadzonych wiec korzeni to tam prawie nie ma, latają w powietrzu. Chodzę i udeptuję kilka razy dziennie.

Nornice szaleją i u mnie..mimo, że 3 koty mamy. Wczoraj sierść kocią włożyłam do dziur. Dzisiaj jakby cisza
anabuko1 10:05, 04 lip 2018

jolanka napisał(a)
I takie tam

Moje ceramiczne poidelko

Boli witaj!
Bardzo ładne poidelko. Gdzie takie kupiłaś ?
Zachwycam się twoimi wypasionymi ,pięknymi ,wielkimi ostrozkami.
Co robisz,że tak ci pięknie i takie duuze rosną? ?
Hortki oczywiście też. Bo ja też ja lubię.
Jezowki -następna grupa roślin ,które i ja bardzo lubię. I ciągle dokupuje. To też.
Tak dla oba i dla owadów.

Ja mam jedną kotkę i nornic nie mam.
Kasiolaaa 13:34, 04 lip 2018

Ostrozki znakomite a ta pisa z panną genialna
Gosiek33 14:41, 04 lip 2018

Poidełko własnej roboty. Niestety Jolanka nie daje się namówic na zrobienie kolejnego