Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:49, 22 lip 2018

Miała być dzisiaj zalożona siatka cieniująca za cisami aby chwasty choć trochę zatrzymywać ale.... rączki tylko dwie Nie dałam rady.
Przygotowałam teren pod ścieżkę idącą od domu do śmietnika. Tak jest taki lekki spadek i trzeba to jakos niwelować. Chwastów oczywiście pod dostatkiem. EM pod koniec dnia stwierdził, że może ew. ja dokończyć wrrr, teraz? No niby plyt sama nie dźwignę Z resztą to sobie sama poradzę, bez łachy
jolanka 21:56, 22 lip 2018

Dla Kasi - Mrokasi Pissardi.
Trochę źle widać bo to strona północna i oświetlenia właściwego brak
One w tym roku nie były cięte. Chciałam aby podrosly

jolanka 22:11, 22 lip 2018

Czas jeżówek. Na szczęście nie zwracały uwagi na suszę

jolanka 22:13, 22 lip 2018

Liatry sama wyhodowałam

Zana 22:16, 22 lip 2018

Noooo Jolanka, petardowo z grubej rury, że tak powiem odnośnie brzozowej. Jestem pod mega wrażeniem pomysłu, fajnie, nieszablonowo. Podoba mi się.

Pokaż jakie masz kamyki do ścieżki. Moje są takie drobniutkie, wolałabym większe, ale tych leżało kilka worków zeskładowanych i trzeba było wykorzystać. Jak pomyślę o wybieraniu z nich igieł sosnowych i liści to brrrrr i wrrrr...
jolanka 22:17, 22 lip 2018

I widoki buszowe

jolanka 22:20, 22 lip 2018

Zana napisał(a)
Noooo Jolanka, petardowo z grubej rury, że tak powiem odnośnie brzozowej. Jestem pod mega wrażeniem pomysłu, fajnie, nieszablonowo. Podoba mi się.

Pokaż jakie masz kamyki do ścieżki. Moje są takie drobniutkie, wolałabym większe, ale tych leżało kilka worków zeskładowanych i trzeba było wykorzystać. Jak pomyślę o wybieraniu z nich igieł sosnowych i liści to brrrrr i wrrrr...

Jutro zrobię kamulcom zdjęcia. To takie otoczaki. Są na działce od dwóch lat i też chcę je wykorzystać. To są takie same jak w okręgu z cisami i różami. Może znajdę
dzieki
Zana 22:36, 22 lip 2018

Jolanka, a ścieżkę będziecie kładli na jakiejś zaprawie czy tak normalnie na piachu? Też kładziesz agro pod spód?
mrokasia 22:37, 22 lip 2018

Joluś, dziękuję za zdjęcia Twoich wiśni - są super!!! Właśnie takie chcę .

Brzozowa fajowa, te gabiony ciekawe, jak się rozrośnie będzie super!
jolanka 22:53, 22 lip 2018

Zana napisał(a)
Jolanka, a ścieżkę będziecie kładli na jakiejś zaprawie czy tak normalnie na piachu? Też kładziesz agro pod spód?

Ja optuję aby na samym piachu i tez kładę agro pod spód. eM chce przy samym smietniku dać trochę cementu, tzn. tylko tak posypać i wymieszać z piachem. Nie pamiętam czy kiedy ukladał płyty w samym śmietniku to czasem nie psikał najpierw wodą przed polożeniem plyt