Dubelek
To jeszcze napiszę, ze muszę coś wymyślić przed domem na tej małej skarpie. EM to by takie gabiony robił chętnie większe ale tego nie da sie potem ruszać i przestawiać wieç trzeba być pewnym na 100%
Jak robiliśmy stopnie schodowe i placyk w śmietniku to cement był kładziony. Sucha zaprawa to cement mieszany z piaskiem. Jak zmieszasz sama cement i piach to też zrobisz sobie suchą zaprawę Tylko poczytaj o proporcjach mieszania. eM mi tu mówi, ze jak się sypie suchą zaprawę to powinno się posypać po wierzchu cieniutko piaskiem aby zrobić taką izolację. Inaczej płyty będą zabrudzone stwardniałym cementem i trudne do ew poprawek.
Tylko Anula, może się mylę, ale jak folia to nie zaprawa cementowa. To tylko pod płyty, kostkę, krawężniki
Wystarczy wyrównać, ubić trochę, spryskać wodą, znowu wyrównać i już
Bardzo mi miło, ze zajrzałaś do mnie. Dziękuję za miłe słowa
Jeżówek mam sporo ale to na pewno nie jest jeszcze kolekcja
Jeśli masz ochotę, zajrzyj do Gosi - Gocha (Kolorowy ogród do kapitalnego remontu). Tam to dopiero są jeźówki Fantastyczne
Zapraszam częściej
Tak, zwiedziłyśmy fantastyczne ogrody. Ja bylam po raz pierwszy i bardzo się cieszę, ze mialam okazję poznać tylu cudownych ogrodomaniaków
Wróciłam z kopleksami i ... zabrałam się za robotę
Jeżówki na razie rosną dobrze ale wiem, ze fo różnie bywa, szczególnie z tymi odmianowymi. Jeśli przetrwają najbliższą zimę to spróbuję je rozmnożyc
Ścskam
Ale miłe słowa Bożenko
Pojedyncze elementy na pewno mogę pokazywać ale chciałabym móc cieszyć się dokończonymi rabatami. Chciałabym do jesieni uporządkowač chociaż te porozpoczynane. Oj, przecież ja dopiero drugi rok robię więc i tak cieszę się bardzo z tego co zrobiłam.
Dzisiaj mój eM powiedział: wiesz, niektóre z roślin to MY () mamy już naprawdę piękne
No to się cieszę i pokazuję
Jak wczoraj miałam gości, to jeden z nich mi powiedział, że mam już urządzony, założony, gotowy ogród i teraz tylko już pewnie pielęgnacja... Hmmm. Dobrze, że koleżanka go z błędu wyprowadziła, że tu non stop doniczki latają