Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:49, 27 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie teraz ich tak nie widać, tzn są i to dużo, ale na tle zieleni i w gałęziach ciężko o fotkę

To prawda, latają czasami jak przysłowiowe pershingi
jolanka 20:50, 27 lip 2018

Makao_J napisał(a)
Wspaniałych gości miałaś. Sama natura.

I to jaka piękna
jolanka 20:58, 27 lip 2018

Gocha napisał(a)
Jolu piękna rabata powstaje. Zazdroszczę brzóz pożytecznych w większej ilości. Będzie piękna brzezina. Super pomysł z wykorzystaniem kamieni. I poidełko miało gdzie stanąć. Super gości miałaś- oczywiście o ptaszki mi chodzi. Ja niestety nie rozróżniam za bardzo. A czy ta jeżówka ciemny róż to nie jest przypadkiem Secret Affair. Vintage Wine jest chyba niższa. Ale mogę się mylić bo ja dopiero się ich uczę. Buziaki Jolu

Gosiu, po powrocie ze Śląska musiałam zacząć coś robić bo normalne wstyd
Kamienie wydobywamy ciągle przy każdym wbiciu głębiej łopaty. Mam jeszcze ich duuuużo i muszę jeszcze coś wykombinowač bo skalniaka nie chcę.

Masz rację, ta jeżówka to nie jest Vintage Wine. Tam są wbite dwie metki. Ale i nie ta, otórej piszesz. To Delicious Candy Przepraszam za pomyłkę
jolanka 21:03, 27 lip 2018

Bogdzia napisał(a)
No to mi zadałas zagadkę , nie wiem co to za pisklęta. Na trzecim zdjeciu jest raniuszek a na ostatnim muchołówka ale co do pisklat to niestety nie wiem .Śliczne puchate maluchy.

Bardzo Ci Bożenko dziękuję.
Raniuszek jest śliczny, cieszę się, ze mogłam go sfotografować- bez powiększenia nie byłabym w stanie nawet domyślić się kto zacz.
Muchołówki nie znałam, już sobie doczytałam o niej.
Pisklęta już wiem: to na 100% młode pliszki siwe Znalazłam zdjęcia
jolanka 21:04, 27 lip 2018

anabuko1 napisał(a)
Ale masz różne bogactwo ptaszków.
Suuper

Bardzo się cieszę z takich odwiedzin w ogrodzie
jolanka 21:06, 27 lip 2018

ag_zie napisał(a)
Ptaszki urocze! U mnie takie maluchy nie są mile widziane - kota mam wyjątkowo łownego
...ale za to mysz/nornic mało

Koty czasami widzę ale to jakieś dzikuski, niczyje. Pewnie czasami też polują Jeśli widzę to je wyganiam, trudno, to miejsce exterytorialne
Kasia_CS 22:33, 27 lip 2018

Raniuszki wg mnie to najsłodsze małe ptaszki, ale Twoje pliszki siwe też śliczne Jestem za ptasim atlasem
m_gocha 00:15, 28 lip 2018

jolanka napisał(a)

Muszę w końcu zrobić taki mój osobisty atlas ptakow ogrodu z uśmiechem Naliczyliśmy ponad 30 gatunków oczywiście tech, którym udało się zrobić zdjęcia
Ponad 30 gatunków????
Coś niesamowitego. Aż zazdraszczam
Przyznam, że i ja zaczęłam baczniej uwagę zwracać na ptaki, które przylatują do mojego zakątka A to głównie a sprawą Bogdzi i Twoich ślicznych ptasich zdjęć
Jeżówki śliczne - muszę zapisać nazwy i może jakieś zakupy poczynię
Niestety stacjonarnie nie mam co liczyć - jeżówki odmiany jeżówka z reguły nawet jeżeli kwitną to zwykłe różowe bądź białe

Marga 13:17, 28 lip 2018

Joluś, atlas ptaszków jest świetnym pomysłem. Na pewno, sama bardzo chętnie będę korzystała z niego przy identyfikacji moich ogrodowych ptaszków. I tak już, Bogdzia i Ty, zaszczepiłyście całej mojej rodzinie( z wyjątkiem naszej kotki) miłość do skrzydlatych gości.
Bogdzia 10:26, 29 lip 2018

Marga napisał(a)
Joluś, atlas ptaszków jest świetnym pomysłem. Na pewno, sama bardzo chętnie będę korzystała z niego przy identyfikacji moich ogrodowych ptaszków. I tak już, Bogdzia i Ty, zaszczepiłyście całej mojej rodzinie( z wyjątkiem naszej kotki) miłość do skrzydlatych gości.

Bardzo mnie to cieszy. Jola jest wątek o ptakach , wklejaj tam zdjecia.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1561-poznajemy-ptaki?page=62