Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

08:58, 07 wrz 2018
jolanka napisał(a)

No to też tylko narzekam, bo już bym chciała więcej tych rabat mieć
Przede wszystkim zrobiłam jeden błąd, zamiast skupiać się na pojedynczych rabatach i te robić od początku do końca, to rozpoczynałam wiele (a miejsca to mam) a z dokończeniem muszę czekać. Cóż, czas, czas, czas, kasa,kasa, kasa

a to akurat przyznam ci racje ...mój T tak chciał robić ....ale dobrze że sie nie zgodziłam bo bym nadal się bujała nic by nie było skończone ....a to jest własnie flustrujące ...bo niby wszystko masz ...a tak prawdę powiedzieć nic nie masz....

nasze 5 lat zakładania ogrodu i jeszcze ta wielka przeróbka w tym roku też nie jest godne do naśladowania ....dzisiaj jak bym miała kolejny ogród robic ...to bym chciała w rok ponasadzac wszystko i patrzeć jak rosnie no ale to na pewno nie udałoby sie własnymi siłami ...trzeba by dużo roboty zlecic
mrokasia 09:08, 07 wrz 2018

eee_taam napisał(a)

....dzisiaj jak bym miała kolejny ogród robic ...to bym chciała w rok ponasadzac wszystko i patrzeć jak rosnie

Też czasami mam takie pragnienia . A z drugiej strony robi mi się smutno jak sobie pomyślę, że wszystko zrobione i nie ma po co już iść do ogrodniczego...
asiak 10:22, 07 wrz 2018

mrokasia napisał(a)

A z drugiej strony robi mi się smutno jak sobie pomyślę, że wszystko zrobione i nie ma po co już iść do ogrodniczego...

Hehehe... ja ogrodniczy to omijam dużym łukiem Nie mam miejsca na nowe nasadzenia. Chciałoby się, ale gdzie?
lojalna_ 08:58, 08 wrz 2018

jolanka napisał(a)
Jeżówki, hortensje czy inne drobne kwiaty fajnie wyglądają jeśli jest ich duzo

Jak można mieć taki kolor czym Ty je karmisz ???
jolanka 18:43, 08 wrz 2018

eee_taam napisał(a)

a to akurat przyznam ci racje ...mój T tak chciał robić ....ale dobrze że sie nie zgodziłam bo bym nadal się bujała nic by nie było skończone ....a to jest własnie flustrujące ...bo niby wszystko masz ...a tak prawdę powiedzieć nic nie masz....

nasze 5 lat zakładania ogrodu i jeszcze ta wielka przeróbka w tym roku też nie jest godne do naśladowania ....dzisiaj jak bym miała kolejny ogród robic ...to bym chciała w rok ponasadzac wszystko i patrzeć jak rosnie no ale to na pewno nie udałoby sie własnymi siłami ...trzeba by dużo roboty zlecic

Ja nie zlecę roboty bo za dużo już sama zrobiłam. Jeśli u Ciebie 5 lat to ja jeszcze trochę wytrzymam Dopiero dwa
Ludziki tak mają, że zamiast uczyć się na cudzych błędach to wolą na własnych
Moja sąsiadka zalożyła ogród w 3 miesiące, tzn. wynajęła firmę. Koszty hmm niesamowite, efekt? Ja bym uciekła. Tylko iglaki, mnóstwo jałowców, szmata i kora. W czerwcu prosili mnie o pomoc przy przesadzaniu kilku jałowców bo zdusiły połowę rabat. Wolę swój bajzelnik
jolanka 18:44, 08 wrz 2018

mrokasia napisał(a)

Też czasami mam takie pragnienia . A z drugiej strony robi mi się smutno jak sobie pomyślę, że wszystko zrobione i nie ma po co już iść do ogrodniczego...

Oj tam, oj tam, zawsze wtedy można "poprawiać" na lepsze
jolanka 18:45, 08 wrz 2018

asiak napisał(a)

Hehehe... ja ogrodniczy to omijam dużym łukiem Nie mam miejsca na nowe nasadzenia. Chciałoby się, ale gdzie?

Ja to jeszcze mam, niestety A coraz fajniejsze rośliny sprzedają
jolanka 18:46, 08 wrz 2018

lojalna_ napisał(a)

Jak można mieć taki kolor czym Ty je karmisz ???

Ja???
Te kwiatki widziały Twoje
jolanka 19:23, 08 wrz 2018

Wczoraj i dzisiaj byłam na targach Zieleń To Życie. Fajerwerków nie było. Większość stoisk prawie takie same jak w poprzednich latach. Najpiękniejsze stoisko, zresztą nagrodzone, było zrobione przez "naszą" szkółkę pp Szmitów.
Najfajniejsze było oczywiście spotkanie z dziewczynami i niewielkie zakupy na kiermaszu Zdjęcia robiłam ale po zgraniu do komputera okazało się, że są nieostre, poruszone i pełne ludzików w kadrach więc niestety niewiele pokażę.

Nagrodzone stoisko

To i owo
jolanka 19:32, 08 wrz 2018

Nagrodzone rośliny częściowo znalazły się już u mnie w ogrodzie Kupiłam m.in krzewuszkę Lime Monster i floksa Narwiański Wir.
Baaardzo mi się podobaL nowy judaszowiec i szczepione kuliste brzozy

Jeżówka Delicious Nougat

Pysznogłówka Bee Pretty ma przepiekny kolor. Mam nadzieję, że nie łapie mączniaka jak jej starsze siostry