Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Kasya 20:24, 05 gru 2018

A ja dzisisj znalazłam rozwalony karmnik na ziemi...
jolanka 20:28, 05 gru 2018

inka74 napisał(a)
U mnie też głodomory zaglądają, zaczęłam sypać ale domek wiszący mi się rozleciał, to jednak jakaś jednorazowa inwestycja była. Joluś co to za fragment ładnej ławki na tym zdjęciu jest, możesz pokazać w całości?

Lepiej chyba zrobić karmnik samemu. Ja sobie obiecywałam, że zrobię ale .... kupiłam gotowy. Na pewno jednak coś postukam w wolniejszym czasie. Nawet materiały zdobyłam tylko ktoś mi musi poucinać
Iwonko, to jest ławeczka, teraz piszę z tableta ale poszukam dobrego zdjęcia to Ci pokażę w całości, fajna jest
jolanka 20:28, 05 gru 2018

Kasya napisał(a)
A ja dzisisj znalazłam rozwalony karmnik na ziemi...

Koty? A to wredoty
sylwia_slomc... 20:53, 05 gru 2018

jolanka napisał(a)

Chciałabym aby przylatywały i inne ptaki, a słonecznik, chociaż jest naprawdę energetyczny, nie wszystkim odpowiada. Jest dla niektórych za duży Dołożę siemienia, prosa i pszenicy, niech mają wybór. Nie lubiły tylko jakiejś gotowej mieszanki kupowanej na targu

Ja daję słonecznik, siemię pestki dyni posiekane w maszynce, orzechy też rozdrobnione, suszoną jarzębine, rodzynki, wieszam kolby kukurydzy na gałązki nabujam jabłka i wieszam słoninkę. Największym powodzeniem ku mojemu zdumieniu cieszy się smalec wciśnięty w otworki w kłodzie drewnianej zawieszonej na słupku od bramki. Wydziobane co dziennie. Rok temu wkładałam też do karmnika po kawałku smalcu, wszystko zjadały. U mnie na razie mazurki, sikory i dzięcioły oraz para kosów. Sroki też zagladają i krogulec przylatuje.
Dzwońce na podwórko się nie zapuszczają, ale czyszczą karmniki na dużym ogrodzie.
Nie ma jeszcze grubodziobów, kwiczołów, szczygłów i zięby....czekam na nieI na inne też.
jolanka 11:12, 07 gru 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja daję słonecznik, siemię pestki dyni posiekane w maszynce, orzechy też rozdrobnione, suszoną jarzębine, rodzynki, wieszam kolby kukurydzy na gałązki nabujam jabłka i wieszam słoninkę. Największym powodzeniem ku mojemu zdumieniu cieszy się smalec wciśnięty w otworki w kłodzie drewnianej zawieszonej na słupku od bramki. Wydziobane co dziennie. Rok temu wkładałam też do karmnika po kawałku smalcu, wszystko zjadały. U mnie na razie mazurki, sikory i dzięcioły oraz para kosów. Sroki też zagladają i krogulec przylatuje.
Dzwońce na podwórko się nie zapuszczają, ale czyszczą karmniki na dużym ogrodzie.
Nie ma jeszcze grubodziobów, kwiczołów, szczygłów i zięby....czekam na nieI na inne też.

Oooo, dynie siekasz? Nie pomyślałam
czytałam, że właśnie ten smalec z ziarnami to najlepszy pomysł. Jeszcze tego sama nie robiłam ale na pewno zrobię. Na razie okupują sloninę i kule z L.
Też czekam na większy tłok
jolanka 11:15, 07 gru 2018

Wczoraj ogród w lodowej odsłonie.

jolanka 11:17, 07 gru 2018

jolanka 11:19, 07 gru 2018

jolanka 11:22, 07 gru 2018

anka_ 11:35, 07 gru 2018

Wspaniale wczoraj Mikołaj ogród pomalował. Szkoda, że dzisiaj chlapa.
Piękne choiny. Ja o swoich zapomniałam i ususzyłam.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies