Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

tulucy 09:53, 06 mar 2019

Dzięks
Poppy 12:24, 06 mar 2019

jolanka napisał(a)

haha
Sprzątam tak przy okazji, jak widzę przy sypaniu ziarna to przepłukuję. Chociaz one też cwaniurki: często robią to obok, siedząc na krawędzi więc ta płytka pod spodem jest bardziej ubabrana.

Pytalam o to sprzatanie, bo gromadze informacje o dokarmianiu I ze wazne, to sprzatanie. A TWoje ptaszyny to nie tylko sliczne, ale i madre, mam nadzieje, ze te moje tez beda!

A z ptasich wiesci, to 'moje' sroki przeniosly gniazdo ze starej gruszy sasiada naprzeciwko na drzewo u sasiada dwa domy w bok (bezlistne drzewa, wiec wszystko widac), ale dalej uwazaja grusze za swoje drzewo, i walcza z samotnym krukiem (za duzy na wrone) o nie, przeganiajac go na ile sie da. Mam tylko nadzieje, ze nie odstrasza moich przyszlych mniejszych gosci w ptasiej stolowce

A wirusy niestety, coraz bardziej zmutowane, cholery.

jolanka 21:29, 07 mar 2019

mikina34 napisał(a)
Jolu, dbaj o siebie, ogród nie zając
A co to tych ławeczek ptasich to to jest na rosnącym drzewie czy tylko sam pieniek tak przygotowany?

Żeby to zależało od tego dbania
Te ptasie „ławczki” są zrobione na takim metrowym pniaku brzozowym, który stoi na tarasie i za restauracje robi
jolanka 21:29, 07 mar 2019

tulucy napisał(a)
Dzięks

Dzwoniłam, jutro się zadzwonimy to Ci powiem
jolanka 21:35, 07 mar 2019

Poppy napisał(a)

Pytalam o to sprzatanie, bo gromadze informacje o dokarmianiu I ze wazne, to sprzatanie. A TWoje ptaszyny to nie tylko sliczne, ale i madre, mam nadzieje, ze te moje tez beda!

A z ptasich wiesci, to 'moje' sroki przeniosly gniazdo ze starej gruszy sasiada naprzeciwko na drzewo u sasiada dwa domy w bok (bezlistne drzewa, wiec wszystko widac), ale dalej uwazaja grusze za swoje drzewo, i walcza z samotnym krukiem (za duzy na wrone) o nie, przeganiajac go na ile sie da. Mam tylko nadzieje, ze nie odstrasza moich przyszlych mniejszych gosci w ptasiej stolowce

A wirusy niestety, coraz bardziej zmutowane, cholery.

U mnie na szczęście nie ma srok. Z ptasich łobuziaków wystarczą mi sójki. Wczoraj to myślałam, że je pogonię. Darły się niesamowicie od wczesnego ranka. A trudno to nazwać ptasim śpiewem
Wiesz, myślę, że u Ciebie to chyba nie kruk a gawron. One też potrafią być duże. Kruki to u nas rzadkość. Jeśli naprawdę widziałaś kruka to zazdroszczę
A sroki potrafią przegonić te mniejsze
jolanka 21:48, 07 mar 2019

Rozpoczęłam sezon wiosenny, ta dam
Wycięłam wszystkie miscanty - nie miałam pojęcia, że uzbierało się ich ponad 30
Oczywiście, połowa to młodzizna kupiona jesienią więc kłopotu z cięciem nie było. Pozostałe mają dwa lata i nooo, ciężkawo było. Po tych chorobskach to siły jakoś niewielkie a eM nie mógł mi pomóc bo teraz on na chorobowym
Z miscantami to był ostatni dzwonek bo prawie wszystkie ruszyły z wegetacją.
Przycięłam tez do końca hortensje.
Muszę czekać na eMa bo nie dałam rady ciachnać pęcherznicy, dla mnie za grube pędy.

Nareszcie byłam kilka godzin na zewnątrz Donu, ale fajnie
sylwia_slomc... 21:55, 07 mar 2019

Czytam, że zdrowie wraca to dobrze
Ptasie cudne jak zawsze
frezja 08:50, 08 mar 2019

Teraz dawkuj sobie ogród
jolanka 09:09, 08 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)
Czytam, że zdrowie wraca to dobrze
Ptasie cudne jak zawsze

Powoli ale wraca
Po wczorajszym cięciu, dzisiaj wszystko mnie boli Trening potrzebny
Gardenarium 09:10, 08 mar 2019

Mnie też troiszku boli, ale to miły ból Prawda? No i satysfakcja

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies