Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 16:22, 09 mar 2019

Odpowiem troszkę później a teraz tylko taka informacja:
właśnie przeszła u mnie burza z gradem wiało i sypało kulkami wielkości fasoli. Dobrze, że jeszcze nic nie rośnie
tulucy 16:27, 09 mar 2019

Mnie zahaczyła ta chmura, ale większość bokiem poszła na szczęście
JoannA 16:35, 09 mar 2019

Ta chmura dotarła do mnie i zrobiło się ciemno. Ale dzisiaj pogoda... jak w kalejdoskopie.
Aurelllia 16:50, 09 mar 2019

Jolu do mnie też ta chmura dotarła.... Dobrze, że sobie zrobiłam zdjęcie pierwszych krokusów, bo juz po niej leżą........
jolanka 18:43, 09 mar 2019

makadamia napisał(a)
Ja też zaczęłam prace w ogrodzie.
Sprzątam liście pozostawione na zimę na rabacie. Staram się jak najwięcej przegrabić z ziemią, więc rabata wcale nie wygląda jakby była sprzątana.
Ale przysypię korą, to nie będzie widać

Też zostawię liście na rabatach. Zbiorę tylko te największe aby rośliny dojrzeć. Korą nie będę sypać bo po pierwsze duuuużo by było potrzeba a po drugie przy tej ilości liści z lasu nie dałabym rady ich nawet tak po lepka sprzątać.
Asia, ja widziałam u Ciebie, te niesprzątane rabaty Albo ja mam kłopoty z oczami albo Ty
jolanka 18:44, 09 mar 2019

mikina34 napisał(a)

I brawo Ty najważniejsze dobre samopoczucie

No właśnie, powinnam częściej
jolanka 18:51, 09 mar 2019

Poppy napisał(a)

mozesz miec racje co do kruka/gawrona, musze sprobowac zrobic zdjecie i dojsc do prawdy Ale podobnoz kruki u nas sa. Ten ptak jest duzo wiekszy od srok.
Skrzek srok tez trudno nazwac spiewem
Ale ja je nawet lubie. Kiedys wypadlo im male z gniazda, opiekowaly sie nim na odleglosc, my tez pilnowalismy i gonilismy koty i lisy (dzwonilismy do towarzystwa opieki nad zwierzetami, kazali zostawic i nic nie robic, i nie dokarmiac, skoro rodzice karmili). Ale kiedys musielismy wyjsc na dluzej, i niestety, malenstwo zostalo upolowane i pozarte
One to b przezyly, przez kilka tygodni darly sie jak wsciekle, jak ktos podchodzil w tamta czesc ogrodu. Wspolne przezycia zobowiazuja

Ja kruka nigdy na żywo nie widziałam. Rób zdjęcia, fajnie by było zobaczyć
Każde stworzenie dba jak umie o swoje potomstwo. Zawsze jest mi przykro gdy widzę, że czasami komuś się nie uda

Człowiek to zawsze myśli, ze jest wyjątkowy, a tu zobacz, takie sroczki a ile w nich emocji i uczuć. Piękne i takie wzruszające.
Ja zawsze ganiam u nas sójki bo one tez plądrują gniazda i budki lęgowe. Niby wiem, że to natura, ze tak to jest urządzone ale.... moje ptaki, moja władza.
jolanka 18:54, 09 mar 2019

Poppy napisał(a)

Szkoda, ze moich wlosow nie podcielas przy okazji

Mam taka maszynkę, którą używam jako osobisty fryzjer mojego eMa Ale ona ma takie „cóś” i tam jest napisane 3mm, 6 mm. Który guziczek mam włączyć?
jolanka 18:55, 09 mar 2019

Kasiolaaa napisał(a)
a ja uwielbiam kukulki jak kukają zawsze mi sie moje dziecinstwo u babci na wsi przypomina a teraz musze sluchac krzyk mew

Jako dziecko często słyszałam kukułki, teraz to naprawdę rzadkość. Masz racje, mewy drą się okropnie
jolanka 18:56, 09 mar 2019

Anda napisał(a)

Super że też ja na to nie wpadłam

Po Dniu Kobiet też można. Oktawa się liczy