Ja większość liści na rabatach też zostawiam, tylko z grubsza zebrałam, bo ta kilkucentymetrowa warstwa jakaś zbyt zbita mi się wydawała i się obawiałam o to, że nie zauważę wychodzących roślin - gdzieniegdzie mam takie miejsca, że nie wiem cczy coś tam rosnie, bo rabata taka bałaganiarska bez pomyślunku
Usiłowałam sobie wyobrazić 20 plotkujących jednocześnie kobitek. Ale mnie to przerosło.
Dzisiaj wyszłam pomimo wiatru trochę posprzątać i tych liści to są niesamowite ilości Zbierałam tak jak Ty, Kasiu, z grubsza, ale to robota na tydzień. Obiecywałam sobie, że przy roślinach poetykom jesienią jakieś patyczki aby wiedzieć gdzie, co jest ale na chęciach się skończyło i tez nie wiem czy coś tam rośnie
Tak jest - kobiety do knajpki, faceci do wyra
Dobry sposób na świętowanie
Chociaż ja wolałabym aby nie tylko w ten jeden dzień w roku okazywano kobietom szacunek, uznanie i wdzięczność, a niejednokrotnie tak to właśnie wygląda
Powrotu słoneczka życzę