Nie przycinasz swojego platana? Swojego tnę każdej wiosny bardzo mocno i fajnie się zagęścił. I koniecznie daj mu palik bo chyba się lekko pochyla.
Jak przeglądam wątek Dominiki to nasunął mi się taki pomysł. https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=185
Jolu, jeżówki już masz piękne, moje jeszcze w pąkach.
Powojniki również chwalę, piękne mają kolorki, The President też mam
a Raphsody, Proteus piękne, tych nie mam
Rabata platanowo grujecznikowa wygląda w calości tak:
Jutro będzie posiana trawa. Za platanem są 3 derenie. Tłem może po prawej stronie od lasu choina kanadyjska, a po lewej świerki serbskie omorica. Dalej nie wiem Burza mózgów?
Dzieki Joasiu za wiadomość. Od razu pokazałam to eMowi, który nie chciał słyszeć aby wiosną troche go popodcinać. teraz juz czeka na kolejna wiosne z niecierpliwoscią dzięki Tobie.
Przechylił sie nam po ostatnich wichurach i masz racje trzeba mu pomóc. Zrobimy to jak najszybciej. Dobrze jest tu być
Zerknęłam szybko na ogród Dominiki. Muszę dokładniej obejrzeć - fajnie wygląda
Jola zazdroszcze Ci tego lasu za płotem fajnie się masz. Myślę sobie, że fajnie gdyby rabata zlała się z lasem takie naturalne przejście. Nie wiem czy głupot nie gadam ale tak sobie to wyobraziłam.
Dzisiaj taka brzydka pogoda że aż się nie chce wychodzić na ogród żeby zrobić fotkę platana. Wieje, leje i do tego zimno
Pogrzebałam troszkę w fotkach ale zdjęć z platanem mam niewiele. Coś znalazłam, troszkę obcięłam zdjęcie i zaraz u siebie wkleję.
Po prawej stronie to szczupłe drzewko to platan. I uwierz mi że wiosną przycięłam mu wszystkie gałązki na długość 10-15 cm, a górę skróciłam o około 40-50 cm. Mąż też prawie płakał jak zobaczył naszego platana po takim zabiegu. Teraz cieszy się jak pięknie rośnie. Dodam jeszcze że mój platan sadzonyo był w 2012 jako 50 cm patyczek bez rozgałęzień. I tnę go już od 3 lat.
Zdjęcie u mnie