Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:02, 06 lip 2016

Bogdzia napisał(a)

Myśle że pomaga.Tez stosowałam.

Podobno trzeba dać go jeszcze raz, w sierpniu
JoannA 19:45, 06 lip 2016

jolanka napisał(a)
Operacja grujecznik pendula rozpoczęta

Znalazł miejscówkę niedaleko od platana - będzie tam taki kącik dla mnie Na razie sa tylko derenie, ale juz niedługo Przed sobą ma brzozę "autochtona"

Nie wiem co mu dodać - moze podpowiecie plizzzz

Nie przycinasz swojego platana? Swojego tnę każdej wiosny bardzo mocno i fajnie się zagęścił. I koniecznie daj mu palik bo chyba się lekko pochyla.
Jak przeglądam wątek Dominiki to nasunął mi się taki pomysł.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=185
mirkaka 19:46, 06 lip 2016

Jolu, jeżówki już masz piękne, moje jeszcze w pąkach.
Powojniki również chwalę, piękne mają kolorki, The President też mam
a Raphsody, Proteus piękne, tych nie mam
jolanka 20:10, 06 lip 2016

Rabata platanowo grujecznikowa wygląda w calości tak:

Jutro będzie posiana trawa. Za platanem są 3 derenie. Tłem może po prawej stronie od lasu choina kanadyjska, a po lewej świerki serbskie omorica. Dalej nie wiem Burza mózgów?
Kasia_CS 20:12, 06 lip 2016

Ja to nie pomogę z nasadzeniami, ale podziwiam za to tę rowninę na trawnik
jolanka 20:23, 06 lip 2016

JoannA napisał(a)

Nie przycinasz swojego platana? Swojego tnę każdej wiosny bardzo mocno i fajnie się zagęścił. I koniecznie daj mu palik bo chyba się lekko pochyla.
Jak przeglądam wątek Dominiki to nasunął mi się taki pomysł.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1067-ogrod-dominiki?page=185

Dzieki Joasiu za wiadomość. Od razu pokazałam to eMowi, który nie chciał słyszeć aby wiosną troche go popodcinać. teraz juz czeka na kolejna wiosne z niecierpliwoscią dzięki Tobie.
Przechylił sie nam po ostatnich wichurach i masz racje trzeba mu pomóc. Zrobimy to jak najszybciej. Dobrze jest tu być

Zerknęłam szybko na ogród Dominiki. Muszę dokładniej obejrzeć - fajnie wygląda
Psiamama 20:39, 06 lip 2016

jolanka napisał(a)
Rabata platanowo grujecznikowa wygląda w calości tak:

Jutro będzie posiana trawa. Za platanem są 3 derenie. Tłem może po prawej stronie od lasu choina kanadyjska, a po lewej świerki serbskie omorica. Dalej nie wiem Burza mózgów?

Jola zazdroszcze Ci tego lasu za płotem fajnie się masz. Myślę sobie, że fajnie gdyby rabata zlała się z lasem takie naturalne przejście. Nie wiem czy głupot nie gadam ale tak sobie to wyobraziłam.
JoannA 20:43, 06 lip 2016

jolanka napisał(a)

Dzieki Joasiu za wiadomość. Od razu pokazałam to eMowi, który nie chciał słyszeć aby wiosną troche go popodcinać. teraz juz czeka na kolejna wiosne z niecierpliwoscią dzięki Tobie.
Przechylił sie nam po ostatnich wichurach i masz racje trzeba mu pomóc. Zrobimy to jak najszybciej. Dobrze jest tu być

Zerknęłam szybko na ogród Dominiki. Muszę dokładniej obejrzeć - fajnie wygląda

Dzisiaj taka brzydka pogoda że aż się nie chce wychodzić na ogród żeby zrobić fotkę platana. Wieje, leje i do tego zimno
Pogrzebałam troszkę w fotkach ale zdjęć z platanem mam niewiele. Coś znalazłam, troszkę obcięłam zdjęcie i zaraz u siebie wkleję.
Po prawej stronie to szczupłe drzewko to platan. I uwierz mi że wiosną przycięłam mu wszystkie gałązki na długość 10-15 cm, a górę skróciłam o około 40-50 cm. Mąż też prawie płakał jak zobaczył naszego platana po takim zabiegu. Teraz cieszy się jak pięknie rośnie. Dodam jeszcze że mój platan sadzonyo był w 2012 jako 50 cm patyczek bez rozgałęzień. I tnę go już od 3 lat.
Zdjęcie u mnie
jolanka 21:02, 06 lip 2016

JoannA napisał(a)

Dzisiaj taka brzydka pogoda że aż się nie chce wychodzić na ogród żeby zrobić fotkę platana. Wieje, leje i do tego zimno
Pogrzebałam troszkę w fotkach ale zdjęć z platanem mam niewiele. Coś znalazłam, troszkę obcięłam zdjęcie i zaraz u siebie wkleję.
Po prawej stronie to szczupłe drzewko to platan. I uwierz mi że wiosną przycięłam mu wszystkie gałązki na długość 10-15 cm, a górę skróciłam o około 40-50 cm. Mąż też prawie płakał jak zobaczył naszego platana po takim zabiegu. Teraz cieszy się jak pięknie rośnie. Dodam jeszcze że mój platan sadzonyo był w 2012 jako 50 cm patyczek bez rozgałęzień. I tnę go już od 3 lat.
Zdjęcie u mnie

Em przekonany Jak zobaczył Twojego platana to wymiękł I dobrze, mądrzejszych się trzeba słuchać - mnie nie chciał
JoannA 21:12, 06 lip 2016

Wrzuciłam jeszcze 2 zdjęcia