Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Pokaż wątki Pokaż posty

Ogród z uśmiechem

Kasya 06:12, 27 kwi 2021

No to u mnie tez pewnie tak było, wstałam później i -4
Ale po roślinach widzę ze kiepsko
Klon mandżurski pewnie zwazony
tulucy 07:44, 27 kwi 2021

Ja tylko wiem, że stellata brązowa. M mi powiedział, przed wyjazdem do biura.
jolanka 21:47, 27 kwi 2021

Kasya napisał(a)
No to u mnie tez pewnie tak było, wstałam później i -4
Ale po roślinach widzę ze kiepsko
Klon mandżurski pewnie zwazony

Normalnie robi się u nas biegun zimna wrrr
jolanka 21:48, 27 kwi 2021

tulucy napisał(a)
Ja tylko wiem, że stellata brązowa. M mi powiedział, przed wyjazdem do biura.

Wildcat brązowa też, dobrze, że choć zdążyłam zrobić kilka zdjęć
jolanka 21:54, 27 kwi 2021

Po nocy grujeczniki mają w większości czarne listki. Mam nadzieję, że wypuszczą nowe garnitury. Klony nie wiem, dopiero zaczęły wypuszczać listeczki więc może się uda, Na byliny to nawet nie patrzyłam.

Usłyszałam dzisiaj, że podobno kwiecień był najzimniejszym miesiącem od 120 albo 130 lat. Nie musiałam nawet tego słuchać, odczułam sama, że ciagle mi zimńo, ja jestem człek ciepłolubny.
inka74 23:18, 27 kwi 2021

U ciebie długo musiała temperatura na minusie trzymać. Albo ogólnie chłodniej. Grujeczniki mają tak urocze młode listki.
April 23:42, 27 kwi 2021

Niestety i lato ma być ze znacznie niższymi temperaturami niż dotychczas. Myślę że dobrze że takich upałów nie będzie ale jednak liczę na choćby komfort termiczny. Przy takiej aurze znów naród tłumnie ruszy w ciepłe kraje.
Szkoda Wildcata i grujeczników. Ja dzisiaj nie wyszłam do ogrodu, ale chyba u mnie nie było tak zimno żeby grujeczniki ściąć. W zeszłym roku przymarzły i potem bardzo szybko się odbudowały.
jolanka 12:42, 28 kwi 2021

inka74 napisał(a)
U ciebie długo musiała temperatura na minusie trzymać. Albo ogólnie chłodniej. Grujeczniki mają tak urocze młode listki.

Wczoraj w nocy to -3 było już od 21.00, potem -5 do rana. Tej nocy to nawet nie miałam ochoty sprawdzać. Grujeczniki są bardzo wrażliwe na wiosenne przymrozki ale zazwyczaj listki odbijają ponownie. Myślę, ze u tym razem tak będzie. Szkoda tylko, że trzeba będzie na to trochę poczekać.
jolanka 12:50, 28 kwi 2021

April napisał(a)
Niestety i lato ma być ze znacznie niższymi temperaturami niż dotychczas. Myślę że dobrze że takich upałów nie będzie ale jednak liczę na choćby komfort termiczny. Przy takiej aurze znów naród tłumnie ruszy w ciepłe kraje.
Szkoda Wildcata i grujeczników. Ja dzisiaj nie wyszłam do ogrodu, ale chyba u mnie nie było tak zimno żeby grujeczniki ściąć. W zeszłym roku przymarzły i potem bardzo szybko się odbudowały.

Też tak słyszałam i wcale mi się to nie podoba. Ja lubię ciepełko, bez przesady ale jednak ciepełko.
Sama bym gdzieś ruszyła ale to „tłumnie” mnie skutecznie zniechęca. Poczekam na „drugi rzut” a może nawet trzeci
Grujeczniki tak jak piszesz, na pewno odbiją tylko szkoda tych pięknych listeczków, które już świeciły z daleka. Magnolkę zdążyłam sfotografować i choć kilka dni cieszyć się kwiatami. I tak mam szczęście bo niektóre dziewczyny nie zdążą pocieszyć się żadnymi kwiatami - podmarzły wszystkie pąki
mrokasia 12:57, 28 kwi 2021

U mnie grujecznik tez ma część listeczków czarnych... Liczę jednak, że wypuści nowe.
Moja Susan powoli zrzuca futerko wiec mam szansę pocieszyć się jej kwiatami o ile majowy przymrozek nie przyjdzie.

Pamiętam takie zimne, deszczowe lato sprzed kilka lat, może 10-ciu. Jak nigdy nie jeździmy w ciepłe kraje latem tak wtedy w sierpniu pojechaliśmy na Kretę bo już mnie depresja dopadała...