Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 12:05, 16 wrz 2016

anbu napisał(a)
Przyleciałam na kolejne literki alfabetu No gdzie siem pytam, gdzie?

Sie pytasz? A w komputerze jeszcze bo ....kurcze nie mam ostatnio czasu - dzisiaj tez tylko godzinkę a później też mnie do nocy nie będzie Mam nadzieję, że jutro to jakoś wszystko poogarniam
jolanka 12:06, 16 wrz 2016

Makao_J napisał(a)
Jola wybierasz się do Skierniewic w sobotę? Warto tam jechać?

Aniu, nie moge jechać, niestety Ale podobno warto, wiele dziewczyn sie wybiera. Zakupy mozna fajne zrobić
jolanka 12:07, 16 wrz 2016

Kasya napisał(a)
Jolu, wrzucilam fotki Jeżynki

Kasiu, widziałam od razu, cudna jest ale chyba nieczęsto ją zobaczysz Może jakiegoś Pana jej skombinuj
jolanka 12:10, 16 wrz 2016

JoannA napisał(a)
Dziękujemy Jolu za miło spędzoną sobotę.
Cały czas myslę o tych szyszkach na koreankach i nie daje mi to spokoju. Obciąć czy nie?
Postanowiłam wybrać się na spacer i poobserwować jodły w innych ogrodach. I jak zobaczyłam koreankę u mojej sąsiadki (tej od szopki) to aż mi się niedobrze zrobiło Wszystkie szyszki całe w glutach powyżej 5 cm.
U mnie na szyszkach niewielkie plamki żywicy jak widziałaś. Pryskałam koniec czerwca-lipiec Cohinorem, resztki z opryskiwacza podlałam pod drzewo więc może zahamowałam chorobę. A ta żywica na szyszkach to jeszcze przed opryskiem się pojawiła. Nie wiem bo nie zwróciłam na to uwagi.
Jestem w kropce! Wycinać te szyszki czy nie? Co radzisz?

Joasiu, ja pourywałam wszystkie szyszki Trudno, jak wyobraziłam sobie co te robale robią brrrr

W przyszlym roku trzeba będzie pilnować okresu latania tych motyli i pryskać kilka razy Nie znosze tego ale nie moge patrzeć na to, co zrobiły na koreance takie śliczne fioletowe byly
jolanka 12:11, 16 wrz 2016

Kawa napisał(a)
macham
a tu ciągle różano

Kamilki, musze sie w takim razie poprawić Tak jakoś wychodzi, ale inne roślinki też kwitną i pieknieją, pokażę na pewno
jolanka 12:12, 16 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)
Jolu bardzo dziękuję za informację w sprawie miłorzębu. Dopiero dzisiaj odkopuję się z wiadomościami i wątkami, bo byłam prawie tydzień na babskim wypadzie w góry

Ale zazdroszę Muszę też coś wykombinować bo za malo w tym roku odpoczywalam
ag_zie 21:59, 16 wrz 2016

O! i zdjęcia z wycieczki nareszcie są Piękny ogród i szkoda że nie mogłam się z Wami wybrać ;| może następnym razem....
LyraBea 08:03, 17 wrz 2016

jolanka napisał(a)

Róże mogę żyć baaaardzo dlugo, oczywiście, że można je "odmladzać" po prostu sie wiosną przycina i już Z tego pnia na pewno wypuszczaja pędy. Jeśli chcesz zrobić sobie sadzonki, to też możesz ale nie teraz, w czerwcu-lipcu
Róże musiałam przesadzić teraz, gdy jeszcze niektóre kwitły. Nie wiem czy coś z nich będzie. Posadziłam przy kompostowniku i o nich zapomnę. Nie przeżyją, płakać nie będę. Pnie u nasady miały tak grube, że musiałam docinać flexą :/
JoannA 20:33, 17 wrz 2016

Pozdrawiam zapracowana kobietko
Bukiecik ze Skierniewic zostawiam.
inka74 07:04, 18 wrz 2016

Fajną wyprawę zrobiłyście do absolutnie cudnego ogrodu. Wzdycham zachwycona klimatem.

Ja wczoraj zrobiłam zestawienie cebul z ubiegłego roku i okazało się, że część karteczek z opisem co wykopałam wyblakło tak, że nie wiem co jest co. Dobrze, że na tyle działki porządek robię to tam posadzę wszystkie niewiadome.