Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:27, 10 wrz 2016

Marga napisał(a)

Ta róża ma w sobie coś magicznego Jest niesamowita.
Niezłe zakupy poczyniłaś ....ale teraz będziesz musiała to wszystko posadzić he he
Ja sobie kupiłam kilka paczek Queen of Night bo w zeszlym roku one sprawdziły sie u mnie najlepiej. Krokusy i szafirki juz sobie daruję

Uwielbiam te Mainzer

Hehe, muszę rozejrzeć się za wsparciem przy sadzeniu Chociaż jak dzisiaj prosilam eMa aby pomógl mi troche chwastów powyrywać to stwierdził, że grzebac w ziemi nie lubi

Krokusików mialam wiosną tylko z 20, dlatego troche dokupilam ale na pewno więcej nie chcę mieć - tulipany to co innego - będę do wazonów zrywać
tulucy 22:29, 10 wrz 2016

Jolu, mam jabłonki, morele, wiśnię i czereśnię - na nich sama z siebie mszyca nie siada, tylko przełaziła mi ze śliw - dlatego śliwy poszły out, jabłka mamy pyszne, niepryskane, czereśnie też i nierobaczywe z wiśniami gorzej, są lokatorzy czasem.Morele są świetne i też bezobsługowe. Plan mam, żeby dosadzić jeszcze jabłoni starych odmian (kosztela, krąselka). I karłowe albo kolumnowe csereśnie jeszcze. Na pewno nie chcę gruszy, bo na rdzę nie ma sposobu poza chemią.
Mam też borówki amerykańskie, porzeczki, maliny, aronię i agrest - i tego też n iczym nie pryskam i nic tego nie bierze.
Najwięcej pracy jest przy przycinaniu zimowym i letnim, i jesienią przy grabieniu liści.
Kasia_CS 14:02, 11 wrz 2016

Jola, czy Twoja new dawn wypuszcza grube dlugie baty? Bo moja jakies takie potwory wywalila, ze nie wiem czy to nie dzikie (a ze ja wszedzie dzikusy widze, to juz sie boje wycinac, bo moze dobre )
LyraBea 14:07, 11 wrz 2016

No i wykopałam róże z działki Mamy, ale one są bardzo stare. Mają pień u nasady grubości nadgarstka. Jeszcze ich nawet nie zadołowałam u siebie. Nie wiem, co z nimi począć Jolanko, jak myślisz, takie róże się jakoś "odmładza"?
MirellaB 21:20, 11 wrz 2016

Mam taką fioletową różę, albo bardzo podobną. Kupowałam jako nn. Wolno rośnie, ale kwiatem i zapachem zachwyca
katel 00:32, 12 wrz 2016

No to się w cebulki obkupiłaś, miło będzie wiosną popatrzeć
Bogdzia 06:18, 12 wrz 2016

jolanka napisał(a)

Łoł, to dla mnie nowa informacja 3m? No to będzie cięta, bo miala być metrówka Znowu przesadzanie Miałam zamiar dokupic nawet bo bardzo mi sie podoba Musze poprosić Cię abyś zrobiła zdjęcie swojej

Mam takie

Makao_J 08:23, 12 wrz 2016

40 róż? Niby nie dużo na tak spory ogród ale cyfra sama w sobie robi już wrażenie. Tak się tylko wydaje ale ja zaczęłam sadzić róże od dwóch sezonów i też już ma prawie 20. I jeszcze zmieści się drugie tyle.

Tulipanowe zakupy widzę udane. Zaczyna się cebulowanie jak nic Moje też czekają już na wsadzenie.

Zauważyłam też jeszcze zakup miłorzębów. Piszesz że to ostatnie zakupy? Czemu? Przecież jeszcze spokojnie można sadzić rośliny. Ja byłam w sobotę w Pęchcinie. Odbiłam sobie za brak zakupów na targach. Kupiłam tą rutewkę i wieeeele innych roślin. Czekają na sadzenie. Jadę jeszcze raz w tym tygodniu po bukszpany bo mają śliczne spore sadzonki na kule po 8 zł. Dwa sezony i będę mieć kule średnicy 30 cm.

Minevrą to od Ciebie się zaraziłam i nie żałuję. Baaardzo mi się podoba. Zresztą ta Lavender też.
inka74 06:44, 13 wrz 2016

Mam White New Dawn. Ta mniejsza podobno rośnie do 3 metrów. I ładnie pachnie. Na stoisku clematisów z białą były zrobione 2 kompozycje z powojnikami. Moja dostała Arabellę. Teraz już przekwitła. Zostawiasz na swojej owoce teraz już na zimę? Ładnie wyglądają takie czerwieniejące kulki. Jak oberwę martwię się, że pobudzę ją do kwitnienia a to już trochę późno...
AgataP 09:35, 13 wrz 2016

tulucy napisał(a)
Jolu, mam jabłonki, morele, wiśnię i czereśnię - na nich sama z siebie mszyca nie siada, tylko przełaziła mi ze śliw - dlatego śliwy poszły out, jabłka mamy pyszne, niepryskane, czereśnie też i nierobaczywe z wiśniami gorzej, są lokatorzy czasem.Morele są świetne i też bezobsługowe. Plan mam, żeby dosadzić jeszcze jabłoni starych odmian (kosztela, krąselka). I karłowe albo kolumnowe csereśnie jeszcze. Na pewno nie chcę gruszy, bo na rdzę nie ma sposobu poza chemią.
Mam też borówki amerykańskie, porzeczki, maliny, aronię i agrest - i tego też n iczym nie pryskam i nic tego nie bierze.
Najwięcej pracy jest przy przycinaniu zimowym i letnim, i jesienią przy grabieniu liści.

Luśka, normalnie padam ile Ty masz wszystkiego.
Ja nie wiem jak TY to ogarniasz, masz chyba na etacie jakiegoś ogrodnika