Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:00, 01 lis 2016

Agania napisał(a)
Jolanka podziwiam kolorki jesienne u Ciebie i w zachwyt popadam, że róże jeszcze masz kwitnące
Miłorzęby kocham, za ten ich delikatny żółty kolorek, a klony za czerwoność

Masz cudną jesień...zdążyłam u siebie posadzić truskawki do pierwszej ze skrzynek...bardzo sobie cenię takie rozwiązanie, szybkie i przyjemne było to sadzenie

Róże już niestety zasypiają zimowo Mają jeszcze pąki ale na pewno już nie rozkwitną, szkoda.
Milorzęby sa cudne szkoda tylko,że tak wolno rosną. Ten mały nieszczepiony Mariken zgubił już większość liści, szczepiony na pieńku jeszcze nie - oglądam go przez okno tarasowe
Klony swój kolor przeniosly na nogi czerwono jest na ziemi - nie chce mi się sprzątać liści bo to fajnie wygląda.

Ooo, truskawki nie zdążyłam ich u mnie przesadzić i robią za obwódkę na małej rabatce przy domu - wiosną może
jolanka 19:02, 01 lis 2016

Kasya napisał(a)

ja skosilam w srode
piatek, sobota, niedziela ma byc sucho ale nocne przymrozki chyba sie szykują...

No to nie wiem, czy wtedy można jeszcze kosić? Trawa troszkę urosła w niektórych miejscach, może nie będzie gniła pod śniegiem Boje się czy na nowym trawniku powinno sie jeszcze kosić w listopadzie ?
Kasya 19:14, 01 lis 2016

a wszystkie paczki rozane scialam do wazonu szkoda zostawic...

tydzien temu scialam 2 lodygi dla mamy i wszystkie pączki, nawet najmniejsze rozkwitly w tydzien
Anda 19:16, 01 lis 2016

jolanka napisał(a)

No to nie wiem, czy wtedy można jeszcze kosić? Trawa troszkę urosła w niektórych miejscach, może nie będzie gniła pod śniegiem Boje się czy na nowym trawniku powinno sie jeszcze kosić w listopadzie ?

Moj trawnik już nie nowy, ale kosiłam go właśnie dzisiaj.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 19:23, 01 lis 2016

Kasya napisał(a)
a wszystkie paczki rozane scialam do wazonu szkoda zostawic...

tydzien temu scialam 2 lodygi dla mamy i wszystkie pączki, nawet najmniejsze rozkwitly w tydzien

A jak ścina się łodygi z pąkami to nie oslabia sie teraz róży? Nie będzie prolemu z ew. przemarznięciem: Tak gdzieś czytalam
inka74 19:24, 01 lis 2016

Ja wczoraj klika ładnych godzin na cmentarzu spędziłam. Coraz wymyśniejsze te dekoracje są. My też z mamą same robimy wiązanki. W tym roku pięknie wyszły gałązki ostrokrzewu ze sztucznymi różami. Tak z lekka bajkowo. Dziś za to skończyłam porządki i ostatnie sadzenia/przesadzania na ogrodzie.

Twoja klasztorna róża chodzi za mną znalazłam jeszcze kawałek płotu gdzie róże będą przeplatać się z powojnikami. Jeszcze dwie róże muszę dobrać i chyba jedna z nich to będzie klasztorna. Ale to już na wiosnę. Teraz nic już dużego nie robię. Zgrabiam tylko, korą obsypię rabaty i róże okopczykuję jak mrozy przyjdą. Basta. Odpoczynek się należy ))

Nie mogę się przyzwyczaić do zmienionych avatarków. Ciągle zastanawiam się czy w dobrym wątku piszę
jolanka 19:25, 01 lis 2016

Anda napisał(a)

Moj trawnik już nie nowy, ale kosiłam go właśnie dzisiaj.

Ale u mnie cały czas mokro - pada bez przerwy Kasia pisze, że ma być kilka dni sucho ale spodziewane sa wtedy przymrozki to nie wiem czy w takiej sytuacji można
jolanka 19:34, 01 lis 2016

inka74 napisał(a)
Ja wczoraj klika ładnych godzin na cmentarzu spędziłam. Coraz wymyśniejsze te dekoracje są. My też z mamą same robimy wiązanki. W tym roku pięknie wyszły gałązki ostrokrzewu ze sztucznymi różami. Tak z lekka bajkowo. Dziś za to skończyłam porządki i ostatnie sadzenia/przesadzania na ogrodzie.

Twoja klasztorna róża chodzi za mną znalazłam jeszcze kawałek płotu gdzie róże będą przeplatać się z powojnikami. Jeszcze dwie róże muszę dobrać i chyba jedna z nich to będzie klasztorna. Ale to już na wiosnę. Teraz nic już dużego nie robię. Zgrabiam tylko, korą obsypię rabaty i róże okopczykuję jak mrozy przyjdą. Basta. Odpoczynek się należy ))

Nie mogę się przyzwyczaić do zmienionych avatarków. Ciągle zastanawiam się czy w dobrym wątku piszę

Ja byłam w sumie na 6 cmentarzach - teraz piję herbate z malinami bo coś niewyraźnie się czuję - na Lubelszczyźnie wialo mocno
Dla Taty koniecznie chciałam sama, mama tez chciała od siebie i trochę dużo tego wychodzi na grobie Ale cóż, na pewno nie mogę jej robić przykrości

Ja nie mam kiedy robić w ogrodzie, czas zaczynam mieć jak już ciemno na zewnątrz. Trudno, może pogoda choć przez kilka dni pozwoli na dosadzenie tych kilku roślin, które mi zostały w doniczkach i cebul, ktore kupilam w niedzielę w B. - wyprzedawali cebule

Ja nie sypie teraz kory bo tony liści mi leca z lasu i rękami musialabym później wybierać - kupiłam dmuchawę to spróbuję trochę usunąć
ale n i e c h p r z e s t a n i e w r e s z c i e p a d a ć

Pewnie wróce do dawnego avatarka
Anda 19:49, 01 lis 2016

jolanka napisał(a)

Ale u mnie cały czas mokro - pada bez przerwy Kasia pisze, że ma być kilka dni sucho ale spodziewane sa wtedy przymrozki to nie wiem czy w takiej sytuacji można

Jesli trawa jest zmrożona to nie można
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
amelia_b 19:52, 01 lis 2016

jolanka napisał(a)

Cieszę się, że cynk sie przydał też kupiłam czarne tulipany, kilka czosnków i narcyze
teraz trzeba je posadzić a leje caly czas.
u nas też leje i teraz jeszcze trugniej bedzie można coś zrobić bo wcześniej ciemno się robi