Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Makao_J 17:34, 12 lis 2016

jolanka napisał(a)

Ha ha, Aniu, twardzielka to Ty, działasz wspaniale, ja staram sie tylko nie zgnuśnieć

Ze mnie twardzielka żadna, boję się chłodu i dlatego traw jeszcze nie powiązałam i hortek ogrodowych nie wsadziłam do gruntu. Jak się ociepli to dokończę wszystko i może trawę jeszcze skoszę na zimę.
asiak 17:52, 12 lis 2016

jolanka napisał(a)

Asiu, ja też nie wiem dlaczego dopiero teraz do mnie trafilaś Mam nadzieję, że w takim razie zostaniesz na dlużej Witam Cię bardzo serdecznie

Ta róża w avatarku to Bonica. Jest bardzo urokliwa

Takiego kolorku szukam, dziękuję

Oj, ale ona wielka, to nie...
JoannA 18:57, 12 lis 2016

jolanka napisał(a)

Joasiu, wiem, że na pewno klopoty będą Chcę spróbować, jak sobie nie poradzę, trudno. Uwielbiam łazić po ogrodzie i skubać to, co uroslo. Z drzewa czy krzaka smakuje nieziemsko Chcę jeszcze posadzic szczepione porzeczki - i ładne i pożyteczne.

Próbuj Jolu, fajnie jest tak poskubać świeże owocki z drzewka czy krzaczka. Ja sobie nie poradziłam z drzewami owocowymi bo działka była na odległość i tylko weekendowo więc nie zawsze na czas opryski zrobiłam.
A porzeczkę szczepioną i borówkę amerykańską polecam jak najbardziej.
U mnie mrozik -7 ale dajemy radę
Pozdrawiam
Rench 22:51, 12 lis 2016

Nowy avatarek fajny,ale jakoś przyporządkowałam Ciebie do tamtego starego
Ślicznie wyglądają te rozplenice ośnieżone. U nas też zaczęło bielić wieczorem,jutro lecę oglądać swoje.
Moje młodziaczki okopczykuję kiedy się stopi ten pierwszy śnieg.
Bogdzia 17:12, 13 lis 2016

Jola czytam ze masz judaszowce co mnie bardzo zdziwiło. Długo je masz? Wytrzymuja Twoje zimy? Widzę ze je opatulasz na zimę ale mimo wszystko zdziwiona jestem.
jolanka 17:58, 13 lis 2016

Bogdzia napisał(a)
Jola czytam ze masz judaszowce co mnie bardzo zdziwiło. Długo je masz? Wytrzymuja Twoje zimy? Widzę ze je opatulasz na zimę ale mimo wszystko zdziwiona jestem.

Bogdziu, mam dwa judaszowce Bordowego Forest Pansy i zielonego normalnego. Mam je dwa lata ale kupione byly malutkie Opatulalam je juz dwa razy włókniną na zimę, przetrzymaly dobrze. Planuję je wiosna przesadzić na stale miejsce na rabatę niedaleko platanu. Wiem, ze mogą nie przetrzymać, trudno, przynajmniej chcę spróbować. A może się uda
sylwia_slomc... 18:07, 13 lis 2016

jolanka napisał(a)

Bogdziu, mam dwa judaszowce Bordowego Forest Pansy i zielonego normalnego. Mam je dwa lata ale kupione byly malutkie Opatulalam je juz dwa razy włókniną na zimę, przetrzymaly dobrze. Planuję je wiosna przesadzić na stale miejsce na rabatę niedaleko platanu. Wiem, ze mogą nie przetrzymać, trudno, przynajmniej chcę spróbować. A może się uda
Jolcia ja mam zielonego. Jako maluszka posadziłam trzy lata temu, ocieplałam przez dwie zimy....teraz nie ocieplam bo już większy ode mnie i nie bardzo jest jak. Zobaczymy, może da radę
jolanka 19:02, 13 lis 2016

Anda napisał(a)

To dokładnie tak jak ja

Ewa, będziemy w takim razie planować
jolanka 19:26, 13 lis 2016

AnnaCh napisał(a)
Jola, ale roboty za Tobą, super
Zimy też nie zapraszam

Plany były wieksze ale nie wyszlo Byle do wiosny
jolanka 19:28, 13 lis 2016

iwka napisał(a)
Ja też nie zapraszałam zimy do siebie a przyszła

No widzisz Iwonko, nieproszeni goście, normalnie wstyd Niech chociaz nie będzie to klopotliwy gość