Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 17:08, 12 lis 2016

Zagajanka napisał(a)

Pytanie: a czy robiliście niezbędne wiosenne i jesienne opryski, by uniknąć chorób grzybowych, robactwa i kędzierzawości?

Janeczko, na pewno bez opryskow się nie obejdzie, ale będa pod kontrolą - nie tak jak w markecie, kiedy nie wiadomo kto, czym i kiedy psiukał Miedzian jest dopuszczany nawet w uprawach ekologicznych.
jolanka 17:11, 12 lis 2016

jolka napisał(a)
O rany, smutno brzmią te wszystkie opowieści o drzewkach owocowych. Ja malutkie drzewka sadziłam w ub. sezonie z wielką frajdą i tak się cieszyłam, że mamy własny "mini-sad". Mam nadzieję, że nie dojdę do etapu "nigdy więcej drzewek owocowych".

Pozdrawiam Jolu śniegowo U mnie dziś widok za oknem podobny jak u Ciebie wczoraj

Jola, na pewno doczekamy sie wlasnych owoców Jakie będą? ... Nasze

Pozdrawiam serdecznie, dzisiaj śnieg troche stopniał to jutro troche może popracuję i chociaż posprzątam narzędzia i inne "cuda" z ogrodu
jolanka 17:15, 12 lis 2016

LyraBea napisał(a)
Dokładnie z takim samym podejściem podeszłam do moich kilku drzewek owocowych, które posadziłam w szpalerze, w warzywniku. Na zbiory pewnie będę musiala poczekać kilka lat. Mam nadzieję, że wcześniej się nie zniechęcę i uda mi się nimi zaopiekować należycie.
Śnieg u mnie jak spadł tak zalega. Mam na dzieje, że do poniedziałku się wyniesie, bo ja jeszcze mam troszkę latania po ogrodzie
Pozdrawiam Jolu

Beatko, mysle tak samo Pamietam, jak u swojego dziadka napychalam sie owocami z sadu - każdą śliwkę, wiśnie czy czereśnie przecinałam na pół i patrzyłam czy nie ma tak lokatora Pewnie u siebie tez tak będzie, ale to może lepsze niż marketowe "czyściutkie"
Śnieg u mnie już topnieje to popracujemy jeszcze trochę
Makao_J 17:16, 12 lis 2016

jolanka napisał(a)

No pewnie Do wiosny ogród ma być, co tam zima

Twardzielka
jolanka 17:16, 12 lis 2016

Milka napisał(a)

Wcale nie taki zły widok, trawki oszronione piękne
Ale zima niech się nie spieszy, bo jak czytam cały czas ostro działasz Jolu

Widok fajny ale brrr zimno Zimę niekoniecznie zapraszam - wiosny już chcę
Anda 17:18, 12 lis 2016

jolanka napisał(a)

Widok fajny ale brrr zimno Zimę niekoniecznie zapraszam - wiosny już chcę

To dokładnie tak jak ja
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 17:19, 12 lis 2016

KasiaWB napisał(a)
u nas już był regularny spory opad śniegu, bleee... Stopniało. Ale już jestem przygotowana - różom kopce porobiłam, to może sobie już padać
Pozdrawiam

Ja jeszcze nie zdążyłam ale ma być jeszcze cieplej Poczekam z kopczykowaniem i okrywaniem Może się uda. Obawiam sie okrywanie pnących róż Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać.
jolanka 17:21, 12 lis 2016

Makao_J napisał(a)

Twardzielka

Ha ha, Aniu, twardzielka to Ty, działasz wspaniale, ja staram sie tylko nie zgnuśnieć
AnnaCh 17:25, 12 lis 2016

Jola, ale roboty za Tobą, super
Zimy też nie zapraszam
iwka 17:27, 12 lis 2016

Ja też nie zapraszałam zimy do siebie a przyszła