Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:02, 09 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Półzawodowo? Tak chyba tak, fajnie to ujęłaś.
Lubię spontany i lepiej czuję się w fotoreportażach niż w sztywnych studiach gdzie klient jest skrępowany i trzeba mówić mu co i jak robić. Dobry aparat to super gadżet ale wciąż słyszę ten głos z WSFoto że dobry fotograf nie potrzebuje super sprzętu i nawet zwykłą małpką lub telefonem można zrobić zawodową fotkę. Dlatego nie wybrzydzam jeszcze.
Ale nowego sprzętu zazdraszczam

Aniu, wszystko co robimy powinno nam sprawiać radość Nieważne czym robimy zdjęcia jeśli to, co pokazujemy wywoluje uśmiech albo inną emocję. Ustawiane zdjęcia nigdy czegoś takiego nie wywołają Będą tylko rejestracją. Ja sprawiłam sobie trochę lepszy sprzęt niż miałam do tej pory ale jak widziałaś na moim wątku, zdjęcie robione telefonem też nie były takie złe
Teraz będę być może bardziej bawić się i cieszyć,jak napisałaś, gadzetami, ale to na pewno nie zmieni radości z biegania do ogrodu i czekania co akurat warte jest "fotnięcia:

A dooobry sprzęt na pewno sobie kupisz wcześniej czy później, bo to lubisz
jolanka 19:03, 09 sty 2017

KasiaWB napisał(a)
jest nowy sprzęt i masz co fotografować Buziaki noworoczne!

haha, jak nie w ogrodzie to poza nim W lesie za ogrodzeniem baaaardzo dużo roślin Też odbuziakowuję
jolanka 19:15, 09 sty 2017

yolka napisał(a)
Więc jestem z rewizytą, ładny ogród bo w lesie, takie ogrody zawsze są piękne. Ptaszka też masz konkretnego, siedzi sobie na chochole i obserwuje co tu upolować:

Czy "chochole" napisałam poprawnie? ostatnio mam z tym problemy, czy ktoś też tak ma?. Mogłam sprawdzić, ale pędzę dalej... Pozdrawiam

Ten ptaszek to właśnie zjadał innego ptaszka na chochole
Od kiedy zaczęliśmy się posługiwać komputerami i korzystać z programów poprawiających naszą ortografię nie zastanawiamy się na tym, jak, co pisać, bo program i tak poprawi Nie przejmuj się, każdy ma jakieś wątpliwości.

a ten kwiatek fioletowy na zdjeciu to jednoroczna szałwia
amelia_b 19:20, 09 sty 2017

Jolu a ręka Cię od aparatu nie boli? ciężki trochę
jolanka 19:58, 09 sty 2017

amelia_b napisał(a)
a ja dziś się w końcu stanę szczęśliwa posiadaczką d5300 z obiektywem 18-105 vr jak ruszę w plener to mnie tydzień nie znajdą

Też patrzyłam na tego Twojego
I też do mojego myslałam o tym obiektywie Zmienilam dlatego, że chcialam aby by l tryb makro i ten mniejszy 18-55 własnie go ma. Drugi obiektyw w tej sytuacji to był już mus kupić a razem to hoho, i skończylo sie na D3300 Ma dobra opinię więc mam nadzieję na dużą frajdę

Ja bym na Twoim miejscu poszła na dlużej - ja niedlugo wyjeżdżam na 3 tygodnie
jolanka 20:01, 09 sty 2017

ag_zie napisał(a)
Witaj w Nowym Roku! Przyszłam piękne zdjęcia obejrzeć! Ptaszki jak żywe i drapieżnik też ładny!

Witam i kłaniam sie nisko, zaginiona dziewczyno

Ptaszki jak żywe? One jeszcze wtedy byly zywe
jolanka 20:02, 09 sty 2017

BasiaLT napisał(a)
Jolu fotki wyszły super czyli nowa zabaweczka jak najbardziej się sprawdza.

Dzieki Basiu
jolanka 20:03, 09 sty 2017

Zana napisał(a)
Ooooo Jola, ale super, że masz nowy aparat. Fajowe zdjęcia ptaszków. A już widzę te foty różane latem.

Ba, najpierw zrobię tym różom, które jeszcze dla nas rosną
Aparat mi sie podoba, przede wszystkim jest lekki, nawet z 2 obiektywami.
jolanka 20:06, 09 sty 2017

anbu napisał(a)
Joluś cudne fotki nowym sprzętem
No nie mogę się nadziwić, jaki u Ciebie ruch na tej ptasiej stołówce u mnie ptaszyska gardzą poczęstunkiem

Ptaki to my dokarmiamy już 3 zimę więc sie przyzwyczaiły. Musisz sypać systematycznie, nawet jesli nie zjedzą, to trzeba zmieniać nasiona, trudno. Wystarczy, że jedno stado przyfrunie reszta od razu sie dowie, że stołówka otwarta Zobaczysz
jolanka 20:07, 09 sty 2017

Kasya napisał(a)

No cóż...życie, tez musi jeść
Ciekawe czy mięso by zjadal
Tylko ze wg mnie to samica krogulca

A wiesz, że możesz mieć rację Sprawdziłam, rzeczywiście, jedno i drugie zdjęcie pasuje Ale masz oko