Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

anka_ 14:50, 25 mar 2017

żeby mój eMuś chciał takie zakupy robić.... Piękny ambrowiec, choć igiełki piękniejsze.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
kokunia 16:31, 25 mar 2017

Witam. Mam prośbę: możesz mi napisać na priv, gdzie kupiłaś takie ładne sadzonki bukszpanów i w jakiej były cenie? Widziałam u Ciebie na 3 str. Świetnie wyglądają wsadzone jako obwódka. Jola
Kasya 16:59, 25 mar 2017

jolanka napisał(a)

Jakiego? Ja szukam takiego normalnego daj znać jak zobaczysz

u Melona byly wieksze
jolanka 17:55, 25 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Jak posadzisz, puści listki koniecznie mi pokaż, jestem ciekawa.

Na pewno pokażę Sama będę czekać z niecierpliwością na te listeczki
jolanka 17:58, 25 mar 2017

Marga napisał(a)

Do Ryk nie jeżdżę (jeszcze), a w Końskowoli właśnie nigdy jak byłam nie mieli.

Wniosek, powinnaś zacząć częściej jeździć A poważniej to zadzwoń najpierw to będziesz miec pewność, że nie na darmo ta przejażdżka
jolanka 18:01, 25 mar 2017

Napia napisał(a)

Pięknie wiosennie. Foty cudne ale co to za trawka? Nie widziałam jeszcze takiej, a trzeba przyznać, że ślicznie wygląda

Ambrowca oglądać będę u Ciebie mam sześć, ale szczepionych na pniu, więc to takie małe kulki będą, a Twój zapowiada się na duże piękne drzewo Będzie pięknie...

To sesleria Kupiłam po raz pierwszy jesienią. Miałam duże wątpliwości ale teraz mi sie podoba

Ten szczepiony to być może też by mi się przydał Zaraz będę pokazywala rabatę gdzie sama nie wiem co posadzić. Chciałabym coś szczepionego ale malo miejsca jest
jolanka 18:04, 25 mar 2017

tulucy napisał(a)
Jolanko też kupiłam Paul Farges Summer Snow i nie wiem, czy dobrze jednak. Chcę go posadzić w bluszcz na płocie, a pani ze sklepu mi powiedziała, że on mi zagłuszyć bluszcz. Jej zagłuszył duże tuje. No i mam dylemat.

Łucja, ty mnie nie nerwiaj Mnie na zdjęciach się podobał no to wzięłam
Hmm... to może posadzę na zewnętrznym płocie, to niczego nie będzie mial po drodze. Dobrze, że to mówisz, muszę dobrze miejscówke mu wybrać
jolanka 18:08, 25 mar 2017

inka74 napisał(a)
... ambrowiec. Super! Uwielbiam gdyby mój eM miał takie zachcianki... też bym się bez słowa zgodziła. Przepięknie się przebarwia. A czy będziesz /eM będzie zawiedziony jak nie będzie to jednak Slender? Patrzyłam na mojego patyczaka Slendera i na twojego i wydaje mi się jednak, że to normalny. Mam slendera młodego jak twój nabytek. Wszystkie gałązki rosną mu w górę jak u amanogawy. Tu widzę je pod kątem prostym. Jeżeli mam być szczera to piękniej przebarwiał się na jesieni zwykły ambrowiec w zaprzyjaźnionym ogrodniczym niż mój gatunkowy Slender.u mnie na 102 stronie jest mój patyczak do ew. porównań. Coby nie było to absolutnie piękne drzewo.

Edit. U Joasi przeczytałam, że w sumie chciałaś normalnego. Tu pokazywałam ambrowca już dużego z ogrodnoczego. On ma trochę taki kolumnowy szeroki pokrój nie kulkowaty. https://www.ogrodowisko.pl/watek/6603-przerwa-na-kawe?page=93

Iwonko, kiedy przeczytałam to, co mi napisałaś, zadzwoniłam do szkółki gdzie go kupowałam. Pani sprawdziła, że na fakturach ma napisane, że to ten "normalny". zapewniała na 100%. Oglądałam te zdjęcia i wydaje się, że miałaś rację Gałązki są do boku.
Wiesz, gdyby się okazało, że to Slender to też by się nic nie stalo tylko musiałabym posadzić w innym niz zaplanowałam miejscu Buziaki dla Ciebie za czujność
jolanka 18:12, 25 mar 2017

Kindzia napisał(a)
Z grubej rury zakupowo zaczynasz Drzewa
Macham

Ba, wiosna idzie
Kasiu, u mnie jeszcze duuużo brakuje, to przecież dopiero początek Cieszyłabym się, gdyby w tym roku przynajmniej tak "ogólnie" udało by mi się obsadzić ogród W przyszłym mogłabym zająć się porządkowaniem nasadzeń Marzę ?
jolanka 18:15, 25 mar 2017

_Martini_ napisał(a)
Śliczne powojniki. Mi się najbardziej podobają te dzwonkowe. A masz już pomysł na te bylinowe? Też takiego zamówiłam, jestem ich bardzo ciekawa.

Ja mam 5 bylinowych: Little Artist. Tylko one są malutkie, rosną pomiędzy roślinami na ziemi Chciałabym posadzić je blisko tarasu pomiędzy różami Ale pewnie jak to zwykle bywa, posadzę "na oko" jak przyjdą