Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę...

Przerwa na kawę...

Zana 14:02, 22 wrz 2016

Łooooo matko ileż Ty tych róż masz kobito
Anda 15:25, 22 wrz 2016

inka74 napisał(a)

wrzucę, wrzucę tylko chwilę czasu więcej niż przy obiedzie złapię... kilka mimo młodości ładnie się prezentuje i nieźle zapowiada. Boscobel jest absolutnie boska jak dla dla mnie Wyprzedziła Young Lycidas i Summer Song (ta teraz łysa i kret ją okrąża)

Summer łysa? Oj, to niefajnie. A jak ona u Ciebie stoi?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 16:22, 22 wrz 2016

Ewcia - Summer łysa, trafiło ją teraz we wrześniu, może pod koniec sierpnia - plamistość. Prosto stoi, pionowo ale niewiele ma do utrzymania w chwili obecnej

Anula - nazbierało się i panny w części ciągle z pąkami lub pokwitujące, MW nowe 3 kwiaty wypuściła. U mnie ona kwitnie non stop z maks. tygodniowymi przerwami od lipca. Boscobel, YL, Alexandra, Lavender i Port Sunlight z pąkami, niedużo ale po kilka na każdej, Goethe i Giardina też coś ma. Pewnie do soboty nie uda im się zakwitnąć ;(
NN najstarsze kwitną całe i pąków jeszcze sporo
Anda 16:28, 22 wrz 2016

inka74 napisał(a)
Ewcia - Summer łysa, trafiło ją teraz we wrześniu, może pod koniec sierpnia - plamistość. Prosto stoi, pionowo ale niewiele ma do utrzymania w chwili obecnej

Ech, ten mój niemiecki psuje mój polski... Napisałam "jak stoi" a miałam na myśli "gdzie stoi" (tutaj kręcę głową zła na siebie za moją głupotę językową). Zauważyłam mianowicie u siebie, że na plamistość zapadają najszybciej róże, które od rana nie mają słońca. Tam, gdzie słońce dociera dopiero po 11-stej najbardziej panoszy się plamistość. Dlatego moje pytanie o "stanie", czyli miejscówkę
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
inka74 17:55, 22 wrz 2016

)) się uśmiałam. Też o tym myślałam bo słońce ma po południu że liście nie zdążą wyschnąć ale zaraz obok ma w tych samych warunkach Capri i ta cała zielona. Zobaczę za rok. Jak jej nie będzie pasowało trafi na pełne słońce.
inka74 17:57, 22 wrz 2016

A mój ambrowiec cały zielony. Ciekawe czy zdąży się zaczerwienić... EDIT tak jak ten tu w SKLEPIE! ))))))
Anda 18:04, 22 wrz 2016

Jak zielony, jak czerwony widzę? I to jaki ładny czerwony

inka74 18:16, 22 wrz 2016

To w moim ulubionym ogrodniczym wlasnie znow z 2 różami wyszłam a po brakujący krwawnik pojechałam
frezja 18:44, 22 wrz 2016

inka74 napisał(a)
A mój ambrowiec cały zielony. Ciekawe czy zdąży się zaczerwienić...

Zielony??? ja tam widzę pięknie wybarwione drzewko
Zana 18:45, 22 wrz 2016

Kurde, nie wiem czy mam różowe okulary, bo też na czerwono widzę