Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Kasya 19:02, 07 kwi 2017

Jola, a w jakiem stanie sa teraz twoje powojniki ? moje juz bardzo rosna...a przeciez przymrozki moga jeszcze byc...
jolanka 19:15, 07 kwi 2017

Kasya napisał(a)
Jola, a w jakiem stanie sa teraz twoje powojniki ? moje juz bardzo rosna...a przeciez przymrozki moga jeszcze byc...

Te, które kupiłam teraz są w doniczkach więc na razie schowam jakby co
Pozostałe 6 - ruszyły wszystkie, ale myślę, że nawet jak będą małe przymrozki to nic im nie powinno być
Jest taki sposób sadowników, że w razie zapowiadanych nocnych przymrozków rozpylają wodę późnym wieczorem, to może wtedy popsiukam trochę
jolanka 19:27, 07 kwi 2017

Łucja, UlaB - ja może za chwaścior barwinka nie uważam ale, że kłopotliwy być może to fakt. Jedyne co powoduje, że go nie usuwam to to, że teraz wiosną pieknie wygląda Jego delikatne kwiatuszki mają swój urok

jolanka 19:30, 07 kwi 2017

Gocha napisał(a)
Jolu piękne te zdjęcia- zbliżenia. Bardzo lubię tak oglądąć roślinki. aż żałuję że jak miałam okazję kupić makro do lustrzanki to mi było szkoda kasy. I niestety ja takich nie mogę zrobić. U mnie całe szczęście gradu chyba nie było, chociaż ja cały dzień aż do wieczora poza domem to nie wiem co tam na działce się działo.

Ja też uwielbiam zdjęcia roślin w powiększeniu Czasami to nie można poznać co to jest
Ja nie mam do lustrzanki obiektywu makro. Jeden z obiektywów pozwala tak robić
Grad nic nie połamał, i chwała mu za to
Rytla 19:31, 07 kwi 2017

też go lubię! ale mam tylko na mocno ograniczonych poletkach
jolanka 19:35, 07 kwi 2017

_Martini_ napisał(a)
Jolka, Łucja, Ula, dziękuję Wam bardzo za opinię. To cenne uwagi. Skutecznie mnie odstraszyły, będę go zatem dalej podziwiać tylko na zdjęciach.

Martyna, ty sie tak nie bój Jeśli ci sie podoba to sadź tylko musisz uważać na te ograniczenia

Z rodkami mógłby fajnie wyglądać, przecież runianka tez sie rozrasta a sadzimy;(
jolanka 19:43, 07 kwi 2017

Bogdzia napisał(a)
Są barwinki mniej i bardziej ekspansywne ale z kazdym trzeba uwazac. Mój skutecznie usuwam od ponad 10 lat i ciągle walkę przegrywam , wylazł za płot a teraz wraca znów przez siatke do ogrodu. Mam go dosc i mimo że znajoma ma piekny fiolecik z wywiniętymi płatkami to go nie chce. Nawet randapu się nie boi.

No to masz zabawę Na pewno jest ekspansywny ale fotogeniczny
jolanka 19:44, 07 kwi 2017

Rytla napisał(a)
też go lubię! ale mam tylko na mocno ograniczonych poletkach

U mnie rośnie pod świdośliwą, jak za dużo sobie pozwala to wyrywam trochę
tulucy 19:45, 07 kwi 2017

Ba, co poniektórzy polecają nawet sadzenie podagrycznika jako okrywowej rośliny fakt ewidentnie okrywowy jest
Rytla 19:46, 07 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Ba, co poniektórzy polecają nawet sadzenie podagrycznika jako okrywowej rośliny fakt ewidentnie okrywowy jest

umarłam ze śmiechu właśnie!