Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:33, 07 kwi 2017

Agania napisał(a)
Rozwijacie dyskusję o okrywowych...mam miejsca, gdzie mi ich brakuje, u mnie tylko bluszczyk kupidynek się rozłazi tam, gdzie nie potrzeba, a na szczęście podagrycznika nie mam

Ja mam i barwinka i runiankę jeszcze mało ale rozrośnie sie na pewno.
jolanka 20:48, 07 kwi 2017

dzisiaj, dzięki Anuli-Zana, mam kolejne róże:
Schone Maid, Lemon Rococo i Eisvogel

Moczą się i mocy nabierają

A jutro Nadarzyn i oglądanie co sie da, kupowanie jak zmuszą
i s p o t k a n i e ....jak rozpoznają
Rytla 21:09, 07 kwi 2017

z transparentem?
dla rozpoznania będę gruba baba w zieloniutkich rajstopach i jaszczurkowych bucikach, z grubym Józkiem zawiązanym w czerwonej chuście, nie da się pomylić! jak trzeba, mąż włoży czapkę wikinga!
ewsyg 22:06, 07 kwi 2017

Witaj Jolu. Przejrzałam Twój wątek, zwłaszcza miesiące letnie. Piękny masz trawnik. Też mam świdośliwę, ale niestety owoce bardzo lubią ptaki i dla mnie póki co zabrakło. Podobnie jak Ty zapadłam na różyczkomanie. Ciesze się, że mogłam je u Ciebie podziwiać chociaż Chippendale to chyba nie ona, Chopin też mi nie pasuje. Jolu będę zaglądać do Ciebie. Pozdrawiam Ewa
tulucy 06:38, 08 kwi 2017

Z podagrycznikiem baaardzo dobrze wiem, o czym piszę. Nie działa nic, przykrywany po prostu wyjdzie dwa metry dalej. Jedyna skuteczna metoda - sprawdzona osobiście- to kopanie po kawałku do głębokości minimum 50 cm i ręczne wybieranie każdego kawałka korzonka, dwukrotne minimum przejrzenie tej ziemi. Tam, gdzie to zrobiłam, nie odbija. Został mi ostatni spłachetek z tym cholerstwem, jakieś 10m2, robota męcząca, bo siedzenie w kucki w dole i dłubanie... Ja sobie tak robię, że przejrzaną ziemię rzucam za siebie, na górkę, i tak dołek mi się przesuwa... Potem jak rozgarniam, to jest drugie sprawdzenie.
Iwk4 08:07, 08 kwi 2017

Ja sobie go z roslinkami do ogrodu przywiozlam i też teraz tępię, jak widzę.
Jilu, spotkanko masz? To super. Oby pogoda dopisała.
Marga 09:33, 08 kwi 2017

U mnie cała skarpa tego "dobra" jest. Jeżeli nie uda mi sie go wytępić, to przynajmniej na coś się przyda: http://ziolowawyspa.pl/kiszony-podagrycznik/
Z okrywowych mam bluszcz, barwinek, runiankę i kopytnik. Oczywiście wszystko jeszcze małe i zarasta na razie chwastami.
Słoneczka życzę
Gosiek33 19:46, 08 kwi 2017

to też o podagryczniku http://www.naturaity.pl/artykul/502,podagrycznik-pospolity-aegopodium-podagraria.html#ad-image-0

zakryć trzeba co najmniej na rok, potem oczywiście może gdzieś nosa wyściubić ale zdecydowanie słabszy jest i wtedy udaje mi się go wytępić z kolejnego miejsca
iwonadm 19:50, 08 kwi 2017

jolanka napisał(a)
dzisiaj, dzięki Anuli-Zana, mam kolejne róże:
Schone Maid, Lemon Rococo i Eisvogel

Moczą się i mocy nabierają

A jutro Nadarzyn i oglądanie co sie da, kupowanie jak zmuszą
i s p o t k a n i e ....jak rozpoznają

O jakie piękne zakupy Schone przyjęła mi się wsadziłam jesienią, a te dwie nowości gdzie znalazłaś? Pewnie kosztowały fortunę, ale są śliczne. Co jeszcze będziesz sadzić?
Margerytka40 06:04, 09 kwi 2017

Jolu,cieszę się że mogłam Cię poznać, dziękuję za miłe chwile i mam nadzieję że jeszcze kiedyś się zobaczymy przy okazji jakiegos spotkania.