Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 19:51, 08 maj 2016

A miało być tak pięknie Psze Pani, ziemia będzie do trawnika super, ja sam dla siebie brałem Brrr
Cały czas zamiast sadzić, gadać z Wami i cieszyć się, że wszystko idzie do przodu, ooo - jaszczurki podglądać - to co robię?

Grabię, grabię, grabię, grabię, już dwa dni i końca nie widać

50 ton jest!

Jutro zadzwonię do faceta i mu podziękuję.

Odwiedził mnie nawet wczoraj pewien ogrodnik - z tytułami i za dokończenie, czyli wygrabienie tego, wyrównanie, zwałowanie i zasianie trawy - 600 m kw - zaśpiewał ...4800 zł.

Masakra - zasuwam sama
jolanka 19:53, 08 maj 2016

Agania napisał(a)
Tratowaliście, wałowaliście...to się chwali, pod piaskiem trudno o dobrą trawę, odpoczynek się należy

Miałam nadzieję na odpoczynek, na trawce, niedługo ale niestety Poczekam jeszcze na sianie
jolanka 19:54, 08 maj 2016

ag_zie napisał(a)
super taniec miałaś a u mnie już "po" i zobacz jakich mieszkańców mam

Byłam cudne są. Pilnuj no no!
jolanka 19:56, 08 maj 2016

Kuba napisał(a)
Przybyłam ze strachem na gwałt a tu tak romantycznie i piękna choina (?) w tle
Szczęściara z Ciebie

Ha ha Nieziemski widok mi się trafił. Ten świerczek to nidiformis, pięknie się rozwija tfu tfu
jolanka 19:58, 08 maj 2016

katel napisał(a)
Ależ Ty masz fajnych gości u siebie, jaszczurki i u mnie są ale aż tak się nie pokazują

Normalnie to one wieją na każdy szelest. Udało mi się zrobić im zdjęcia, bo były nad wyraz mocno zajęte sobą
jolanka 20:03, 08 maj 2016

mirkaka napisał(a)

Moje koty też polują na jaszczurki, dlatego moje jaszczurki biegają po ogrodzie bez ogonków
Jolu, posadziłaś powojnika jako tło dla świerka inversa, zrobiłabym odwrotnie, świerk zagłuszy powojnika i zasłoni po latach, ładniej będzie jak powojnik będzie się wspinać po świerku. Takie moje zdanie.
O cisach i robotach koparkowych doczytałam. Napracowałaś się, ale na pocieszenie dodam że ja też właściwie sama kopię wszystkie doły i to w sinej skalistej glinie. Czasami trzeba taki dół kopać kilka dni zalewając go wodą żeby glina zmiękła bo szpadla nie da się wbić No i kto ma lepiej?

Oj gliny nie zazdroszczę, kopanie straszne Wiem coś o tym bo miałam kiedyś taką działkę
U mnie tez widziałam jaszczurki bez ogonków, ale nie wiem dlaczego, kotów nie mam, piesków też, możliwe, że jakieś ptaki, bo tego towarzystwa mam co niemiara

Wiesz, nie pomyślałam o tym aby powojniki oplatały rośliny, a to im nie zaszkodzi??? Fajnie by inversa wyglądał w kwiatach
jolanka 20:04, 08 maj 2016

Flower1 napisał(a)
Przybiegam co tchu ale masz widowisko w ogrodzie coraz piekniej , śwetny ten kolorek przyrostu. Jaszczurki wiedziały gdzie sie spotkać na randke )

Nidiformis się spisał haha
jolanka 20:10, 08 maj 2016

Makao_J napisał(a)
Ale się napatrzyłaś na tańce

Powojnika wsadziłaś. Mój czeka ale dziś tata przywiózł już gotowy trejaż więc niedługo i ja posadzę swojego.
Pozdrawiam.

Ja posadziłam już trzy ale one będą wspinały się po ogrodzeniu. W przyszłym tygodniu przyjdą róże, to jakieś podpórki muszę kupić. Może uda mi się coś taniego i fajnego dostać Mam co prawda dwa metalowe łuki ale takie proste, cóż, jak uporam się z trawnikiem, to trzeba będzie pomysleć
jolanka 20:12, 08 maj 2016

anbu napisał(a)
Jola gdzieś Ty?

Aniu, gdzie ja? Przy grabiach
anbu 20:29, 08 maj 2016

Jeżu Jola współczuję Ci, no Ale będzie pięknie. Myśl o efekcie końcowym, no myśl intensywnie