Magnolie cudne obejrzałam! Kurcze, jak się tak człowiek napatrzy to by zaraz chciał. A one dla mnie za wcześnie kwitną, bo my w kwietniu to wpadamy na działkę tylko do roboty i napatrzeć się nie ma kiedy. Czy ten tulipanowiec kolumnowy to Slender Silhouette (rany co za nazwa, aż musiałam sprawdzić pisownię!)? Długo go masz, szybko przyrasta? Ile Ci miejsca w szerokości zajmuje? I w ogóle całego go pokaż. Pytam bo mam go zaplanowanego na ten rok (a może nawet ze trzy sztuki), wszystkie informacje dla mnie bardzo cenne są.
Lawendy przy Chopinach ślicznie wyglądają. A przy tych iglakach i pod korą nie masz za kwaśnej ziemi dla lawendy?
Ten świerk Inversa to strasznie nerwowy chyba jest, porozcapirzał się na wszystkie strony. Będzie mu do twarzy z niebieskim powojnikiem, może się trochę wyciszy chłopak
NOOO, ma już jakieś 4 metry, na początku mojego wątku jest zdjęcie jak robi zimą za choinkę
Myślałam żeby jeszcze dać jakieć trawki do tej lawendy a może jakieś delikatne kwiatkowe byliny, żeby nie zdominowały róż
Nazwy takiej dokładnej to ja nie pamiętam, kolumnowy i tyle Myślę, że metkę gdzieś jeszcze mam, poszukam. On rośnie nawet szybko, 20-30 cm rocznie, ale pod warunkiem, że ma dobre warunki, wodę i papusiu Nie lubi silnych wiatrów, ma dość kruche gałązki, dlatego, mimo, że nie lubię tujek, posadziłam je przy ogrodzeniu, aby go osłonić. Mój miał ok. 2,5 - 2,8 jak go sadziliśmy, teraz ma jakieś 4 metry (muszę go zmierzyć), w szerokość jest niewielki, kolumna i tyle. Zrobię zdjęcie z odległości to go będzie widać całego. Lubię go bardzo a em. to nawet jak nie chce mu się podlewać, na slowo tulipanowiec ma sucho, leci w podskokach. Znaczy, chyba mu zależy
HMM ziemi pod iglakami jest tyle ile dam I tak kopię doły pod każdą roślinę, to dam im to, co chcą Różom przecież też musiałam sypnąć zamiast piasku
Obok powojnika będzie jeszcze pnąca różą, pod spodem kalina mariesi, kolory pastelowe, jasne więc musi inversa być spokojny, widzisz, juz nawet pędy nowe wypuszcza z radości, że go 4 razy przesadzałam hihi