Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

ewsyg 19:30, 23 kwi 2017

Jolu, fajnie wygląda ten klonik na rabacie. Wszystko bardzo eleganckie. Super, tak trzymaj. Chyba Ci trochę zazdroszczę tego porządeczku Ale i tak mocno ściskam i trzymam kciuki za roślinki i Twój bark
inka74 20:08, 23 kwi 2017

wiesz co Jola - ta rabatka będzie mega ładna. Purpurea Plena mam - jest uroczy. Drobne kwiatki ale całe mnóstwo. Jego się tnie na wiosnę. Odbija jak dziki, bardzo mocno rośnie. Piękną absolutnie Plenę ma Olga - zobacz u niej jaki potwór - https://www.ogrodowisko.pl/watek/6736-ogrod-brzostowa?page=20

Tego drugiego nie znam. Warto do tego jakąś ładną jasną różę pnącą dać - w różu lub w żółci, kremie na zasadzie kontrastu bo oba powojniki ciemne. Masz już jakiś typ? jestem ciekawa co wybierzesz.

Co do mojego eM to on się do ogródka nie dotyka. Wszystko kopię ja sama ;-(
Chyba już się przyzwyczaiłam, że on z tych lubiących rośliny inaczej. Dobrze, że przynajmniej jak go proszę o tzw. architekturę to robi. Taniej zawsze wychodzi. A że się schodzi... no cóż, w ogrodzie trzeba być cierpliwym, nieprawdaż )))
AnetaBer 20:46, 23 kwi 2017

Ojjj ale się u Ciebie zasiedziałam, pieknie masz
Moje marzenie, dom przy ścianie lasu
BasiaLT 20:59, 23 kwi 2017

Rabata pięknie się prezentuje, śliczne masz odmiany tulipanów.
jolanka 21:00, 23 kwi 2017

iwonadm napisał(a)
piękna wiosna choć szkoda, że zimna. Pozdrawiam

Iwonko, pewnie, że szkoda ale trzeba się cieszyć i z takiej, innej mieć w tym roku nie będziemy

jolanka 21:03, 23 kwi 2017

Gosiek33 napisał(a)
Piękne tulipany

Rabata elegancka, jaki klon posadziłaś?

Dzięki, fajnie będzie jak clematisy podrosną. W ub roku pomiędzy kulami posadziłam tu białe begonie. W tym muszę cos innego, dopasowanego kolorem do klonu

A klon nie wiem jaki. Zapomniałam, jutro zapytam Izę
jolanka 21:07, 23 kwi 2017

ewsyg napisał(a)
Jolu, fajnie wygląda ten klonik na rabacie. Wszystko bardzo eleganckie. Super, tak trzymaj. Chyba Ci trochę zazdroszczę tego porządeczku Ale i tak mocno ściskam i trzymam kciuki za roślinki i Twój bark

Ewa, Ty chyba nie wiesz co piszesz Porządeczek? Hmm....u mnie bałagan okropny. Żeby zrobić zdjęcia to musiałam się mocno sprężyć i pousuwać klamoty

Wiesz, czasami muszę odpuszczać z robotą w ogrodzie bo nie mam ochoty na powtórkę z rozrywki szpitalno-rehabilitacyjną Trudno, robię ile mogę i na ile ręce mi pozwalają. Chyba miałam szczęście i do operacji i do rehabilitantów
jolanka 21:14, 23 kwi 2017

inka74 napisał(a)
wiesz co Jola - ta rabatka będzie mega ładna. Purpurea Plena mam - jest uroczy. Drobne kwiatki ale całe mnóstwo. Jego się tnie na wiosnę. Odbija jak dziki, bardzo mocno rośnie. Piękną absolutnie Plenę ma Olga - zobacz u niej jaki potwór - https://www.ogrodowisko.pl/watek/6736-ogrod-brzostowa?page=20

Tego drugiego nie znam. Warto do tego jakąś ładną jasną różę pnącą dać - w różu lub w żółci, kremie na zasadzie kontrastu bo oba powojniki ciemne. Masz już jakiś typ? jestem ciekawa co wybierzesz.

Co do mojego eM to on się do ogródka nie dotyka. Wszystko kopię ja sama ;-(
Chyba już się przyzwyczaiłam, że on z tych lubiących rośliny inaczej. Dobrze, że przynajmniej jak go proszę o tzw. architekturę to robi. Taniej zawsze wychodzi. A że się schodzi... no cóż, w ogrodzie trzeba być cierpliwym, nieprawdaż )))

No właśnie jeszcze nie wiem jaką róże do nich i do klona dobrać. Poczekam jak rozwiną się listki
Ja jestem wzrokowcem i muszę najpierw zobaczyć

U mnie eM też raczej ogród omija szerokim łukiem ale jak już musi to trochę mi pomaga ale tylko to, co wymuszę czas tu jest drażliwą kwestią Rośliny lubi oglądać, coraz częściej nie pyta gdzie znowu jadę i co kupiłam nawet doniczki stojące tygodniami kolo domu ostatnio mu nie przeszkadzają dziwne
jolanka 21:17, 23 kwi 2017

AnetaBer napisał(a)
Ojjj ale się u Ciebie zasiedziałam, pieknie masz
Moje marzenie, dom przy ścianie lasu

Milo mi, rozsiądź się proszę, chętnie kawką poczęstuję

Marzenie tak, fajnie, że się spełniło ale jesienią, kiedy wszystkie liście do mnie z niego lecą to ...wrrr tak robię
jolanka 21:30, 23 kwi 2017

BasiaLT napisał(a)
Rabata pięknie się prezentuje, śliczne masz odmiany tulipanów.

Bardzo dużo w ogóle mi nie wzeszło, część okazała się inna niż kupowałam Ale te, które zaczynaja kwitnąć są fajne