Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

kasia_c 20:24, 24 maj 2017

Jakie Jola kupiłaś karteczki? Przydałyby się bo nie będę pamiętać co jest co. Gdzieś w necie wypatrzyłaś?
jolanka 20:28, 24 maj 2017

anbu napisał(a)
Hej Jola co tam działasz? Hę?

Ano niewiele, bo albo w pracy albo jak dzisiaj caly dzień pada

Ale..... placyk przed cisami wreszcie wyrównany, tylko kamyki trzeba wysypać Najpierw musiałam się dooobrze pokłócić Nic to, wazny efekt
Nawóz na trawnik w przerwie między deszczami tez zdążyłam dzisiaj rozsypać

I doniczki z roślinami od kilku tygodni stojącymi...równiutko ustawiłam w celu estetycznym

jak myślisz, dużo?
jolanka 20:32, 24 maj 2017

tulucy napisał(a)
U mnie dziś leniwy dzień, wolne od Białego Tygodnia, a na ogród nie idę, bo popaduje... Ale podlało dziś ładnie u nas.
Dudka widoku zazdroszczę straszliwie do mnie takie "egzotyki" się nie zapuszczają, lasu brak...

Łucja, wreszcie odpoczniesz może Chociaż jak Ciebie znam znowu sobie coś znajdziesz
U mnie też pada caly dzień. Nic nie można robić tylko gapic sie przez okno A sprzątać nie będę

Naliczyliśmy u nas 26 gatunków ptaków oczywiście przez caly rok Dzisiaj był jeszcze jakiś ale nie potrafiłam rozpoznać. Tylko to może być jakś samiczka od "naszych"
jolanka 20:34, 24 maj 2017

kasia_c napisał(a)
Jakie Jola kupiłaś karteczki? Przydałyby się bo nie będę pamiętać co jest co. Gdzieś w necie wypatrzyłaś?

Kasiu, nie karteczki tylko takie tabliczki plastikowe, ktore wkłada się do ziemi przy roślinie. Kupowałam w sklepie ogrodniczym. Musze tylko ladnie je zapisać
alis 20:44, 24 maj 2017

Takie tabliczki plastikowe też mam, oznaczałam nimi tulipany, tylko nie pamiętam gdzie kupiłam
jolanka 20:53, 24 maj 2017

alis napisał(a)
Takie tabliczki plastikowe też mam, oznaczałam nimi tulipany, tylko nie pamiętam gdzie kupiłam

Jesem na siebie zla, bo powkładałam opakowania od tulipanów do ziemi przy sadzonych cebulach i oczywiście wszystkie napisy się zniszczyly Nie wiem jak się nazywają tulipany u mnie A mogłam wtedy te tabliczki powkładać - szkoda mi było "na zimę"
alis 20:55, 24 maj 2017

Jola, a cebulki tulipanów wykopujesz?

A co tam u Ciebie w pracy? Spokój
jolanka 20:56, 24 maj 2017

Kolejny u mnie ptaszek - pliszka Biega na tych nóżkach tak szybko i śmiesznie majta ogonkiem

jolanka 21:00, 24 maj 2017

Zakwitł pierwszy kwiat piwonii drzewiastej Wczoraj nie było mnie caly dzień w domu a dzisiaj rano zamiast pąka zobaczylam to

jolanka 21:01, 24 maj 2017

alis napisał(a)
Jola, a cebulki tulipanów wykopujesz?

A co tam u Ciebie w pracy? Spokój

Tak, chce wykopać cebulki, może uda mi się je posegregować bo były pomylki i mam pomieszane trochę

A w pracy nerwowo, niestety. W tym zawodzie to tak nie powinno być