Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:22, 25 maj 2017

AnkaK napisał(a)

Jolu, rozbawiłaś mnie bardzo tymi doniczkami
Po chwili namysłu doszłam do wniosku, że zrobiłam dokładnie to samo ze swoimi. Jakoś tak ładniej od razu, prawda?
Piękna piwonia, zazdroszczę, bo nie mam do nich ręki, a marzą mi się w różach i trawach.

Nooo. od razu mi raźniej

Mnie marzą sie piwonie o jasnych kolorach, krem, biel albo takie burgundowe Może jak zrobię kolejną rabatę to kupię
jolanka 21:25, 25 maj 2017

Kindzia napisał(a)
Uwielbiam piwonie drzewiaste, takie ogromne kwiaty, Twoja ma piękny kolor!!!

Pliszka...nawet jakbym u siebie zobaczyła, to bym nie wiedziała co to za cudak Jesteś dobra z tymi ptaszkami, ja tylko kilka rozróżniam

Kasiu, u nas piwonie drzewiaste niestety maja swoją cenę Widziałam tak piekne w szkółce, że dobrze sie trzymałam aby się nie skusić

Pliszki to śmieszne ptaszki
dziękuję pięknie Staram sie uczyć
Kawa 21:41, 25 maj 2017

Jolus piękna ta piwonia. a ptaszek nawet nie wiedziałam że to pliszka. lubią Cię ptaszeta
tulucy 21:42, 25 maj 2017

Jolu... piknik rodzinny szykujemy na koniec roku i wszystko co jest związane z zakończeniem roku mam też trochę na głowie, jako RR nagrody dla dzieci... Nie mam czasu ani na nudę, ani na odpoczynek. A do tego poniedziałkowe zakupy czekają na posadzenie. A dużo ich deczko przyszalałam...
jolanka 21:47, 25 maj 2017

Kawa napisał(a)
Jolus piękna ta piwonia. a ptaszek nawet nie wiedziałam że to pliszka. lubią Cię ptaszeta

Ba Ja je lubię
jolanka 21:48, 25 maj 2017

tulucy napisał(a)
Jolu... piknik rodzinny szykujemy na koniec roku i wszystko co jest związane z zakończeniem roku mam też trochę na głowie, jako RR nagrody dla dzieci... Nie mam czasu ani na nudę, ani na odpoczynek. A do tego poniedziałkowe zakupy czekają na posadzenie. A dużo ich deczko przyszalałam...

No proszę, zgadłam Nie siadasz na czterech literach

A co kupiłaś nowego?
paulina_ns 21:52, 25 maj 2017

jolanka napisał(a)
Zakwitł pierwszy kwiat piwonii drzewiastej Wczoraj nie było mnie caly dzień w domu a dzisiaj rano zamiast pąka zobaczylam to

Piwonia już u Ciebie? Kolor bije po oczach jak na mojej azalii dzięki za informację na temat różyczek
frezja 21:56, 25 maj 2017

alis napisał(a)
Z tym wykopywaniem sporo pracy, to już teraz trzeba kopać, czy czekać? Gdzieś mam zapisane, że trzeba wykopywać zanim liście uschną i przechowywać w zacienionym miejscu do uschnięcia, potem w pończochę włożyć i zawiesić w suchym i przewiewnym miejscu

Jola Ty SP, czy inna?

Z tulipanami, ja tak robiłam sprawdza się dobrze pończochy pokazywałam ))
Zana 22:13, 25 maj 2017

Piwonie o ile kojarzę w lipcu się przesadza. Kolor ma piękny, ale trudny.
tulucy 22:40, 25 maj 2017

Jolu długo by... A co tam, jedziemy: dwie sosny kolumnowe, serb Karel, choina Jeddeloh, dwie tujki kule nie pamiętam odmiany, pięciornik Bellissima, 3 azalie: 1 Il Taso i 2 japońskie białe, bez czarny Eva chyba, muszę sprawdzić, bez czarny o zielonych liściach wąski w pokroju, pęcherznica miniaturowa, bodziszek Laura, dzwonek Iridescent Bells, dzwonek gargański, kalina angielska. Chyba wszystko wózek miałam prawie pełny...

A jeszcze poprzednie zakupy czekają na posadzenie.

Piwonia piękna... Moje zwykłe w pąkach ciągle... A część nie będzie kwitła, pewnie obrażone za przesadzanie... Nówki z wiosennych zakupów za to mają po pąku. A miałam poważne wątpliwości, czy z takiego kwietniowego sadzenia to coś będzie...