Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

alis 21:07, 24 maj 2017

Z tym wykopywaniem sporo pracy, to już teraz trzeba kopać, czy czekać? Gdzieś mam zapisane, że trzeba wykopywać zanim liście uschną i przechowywać w zacienionym miejscu do uschnięcia, potem w pończochę włożyć i zawiesić w suchym i przewiewnym miejscu

Jola Ty SP, czy inna?
elka_ 00:28, 25 maj 2017

Widzę, że ptaszkami zaraziłaś się, pewnie od Bogdzi
_Martini_ 07:55, 25 maj 2017

Twoich gości pokazuję swoim dzieciakom, bo oni rozczulają się nad każdym żyjątkiem
Z tulipanami też zrobiłam kuchę. Na jednej rabacie mam wymieszane dwie odmiany. Chciałam wykopać i posegregować w osobne torebki, ale przecież ścięłam już kwiaty. Maż mówi, że może na zdjeciach rozpoznam gdzie jakie sadzilam.
Odczujesz reformę? Ja tylko trochę, bo my zespół.
anabuko1 10:09, 25 maj 2017

No i to jest cudna piwonia.
Okazała, pełna ,kolorek jaki lubię
Nie to co moja.Kwiat pusty i biały.
AnkaK 10:13, 25 maj 2017

jolanka napisał(a)

I doniczki z roślinami od kilku tygodni stojącymi...równiutko ustawiłam w celu estetycznym

Jolu, rozbawiłaś mnie bardzo tymi doniczkami
Po chwili namysłu doszłam do wniosku, że zrobiłam dokładnie to samo ze swoimi. Jakoś tak ładniej od razu, prawda?
Piękna piwonia, zazdroszczę, bo nie mam do nich ręki, a marzą mi się w różach i trawach.
Kindzia 14:00, 25 maj 2017

Uwielbiam piwonie drzewiaste, takie ogromne kwiaty, Twoja ma piękny kolor!!!

Pliszka...nawet jakbym u siebie zobaczyła, to bym nie wiedziała co to za cudak Jesteś dobra z tymi ptaszkami, ja tylko kilka rozróżniam
jolanka 21:10, 25 maj 2017

alis napisał(a)
Z tym wykopywaniem sporo pracy, to już teraz trzeba kopać, czy czekać? Gdzieś mam zapisane, że trzeba wykopywać zanim liście uschną i przechowywać w zacienionym miejscu do uschnięcia, potem w pończochę włożyć i zawiesić w suchym i przewiewnym miejscu

Jola Ty SP, czy inna?

Mnie sie wydaje, że jeszcze za wcześnie na wykopywanie, Niech cebulki trochę podrosną Ktos pisał, że można nie czekać na zeschnięcie liści ale nie wiem
Hmm, ja wcześniej inna, teraz dla przyjemności - troszkę tylko SP Niwe wiem czy zdecyduję się ponownie od wrzesnia
jolanka 21:13, 25 maj 2017

elka_ napisał(a)
Widzę, że ptaszkami zaraziłaś się, pewnie od Bogdzi

Bogdzia to specjalista wysokiej klasy, ma wiedzę, o której mogę tylko pomarzyć
Zawsze lubiłam podglądac ptaki ale mieszkając w duzym mieście nie miałam takiej możliwości. Teraz sama radość, podpytuje Bożenkę i innych, sprawdzam w atlasach i latam od okna do okna
jolanka 21:16, 25 maj 2017

_Martini_ napisał(a)
Twoich gości pokazuję swoim dzieciakom, bo oni rozczulają się nad każdym żyjątkiem
Z tulipanami też zrobiłam kuchę. Na jednej rabacie mam wymieszane dwie odmiany. Chciałam wykopać i posegregować w osobne torebki, ale przecież ścięłam już kwiaty. Maż mówi, że może na zdjeciach rozpoznam gdzie jakie sadzilam.
Odczujesz reformę? Ja tylko trochę, bo my zespół.

Ale mi miło
Myslę, że może jak wykopię te cebule to one jakoś będą się od siebie różnić Zdjęcia to też dobry pomysł

Ja osobiście nie odczuję ale szkoła tak, niestety
jolanka 21:20, 25 maj 2017

anabuko1 napisał(a)
No i to jest cudna piwonia.
Okazała, pełna ,kolorek jaki lubię
Nie to co moja.Kwiat pusty i biały.

Przyznaję się bez bicia, że to nie jest mój kolor Będę musiala ja przesadzić bo zupełnie w tym miejscu nie pasuje. Poczekam aż przekwitnie i spróbuję wykopać z dużą ilością ziemi. Kwiaty ma w tym roku dwa, są rzeczywiście piekne, robią duże wrażenie nawet z dużej odległości. Powinna mieć jakieś fajne tło wtedy będzie naprawde pieknie wyglądac