Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Makao_J 23:16, 05 cze 2017

A kiedy Ty ten placyk pod ławeczkę pokazywałaś?

Przegapiłam coś??

Fajna miejscówka wyszła.
Nikita 01:46, 06 cze 2017

Placyk żwirowy ślicznie się prezentuje. A Minerwy po prostu zazdraszczam...moja dopiero w pąkach i to jeszcze bardzo malutkich.
jolanka 17:54, 06 cze 2017

Alicja169 napisał(a)
Coś się zauroczyłam dereniami, w ogrodzie pokazowym też myślałam , że te piękne kwitnące drzewa to derenie, dopiero pani właścicielka mnie z błędu wyprowadziła i podała prawidłowa nazwę : viburnum plicatum tomentosum
I przecież czytałam u Ciebie, że kupiłaś kalinę, a napisałam dereń... o i tak się dzieje jak człowiek zakocha się... (w dereniu)

Alicja, ja tez w pierwszej chwili tak pomyślałam. Tej, która rośnie w ogrodzie pokazowym nie było w sprzedaży. Kilimandjaro jest bardzo podobna, podobno
jolanka 17:56, 06 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Oj Pęchcin mi się marzy kiedy..... co roku obiecuję, że pojadę .. i ciągle nie mam kiedy

A Pechcin ciągle na Ciebie czeka
jolanka 17:58, 06 cze 2017

AnkaK napisał(a)
Powojniki niczym motyle. U mnie aktualnie nic nie kwitnie więc u Ciebie nacieszyłam oczy. Bardzo lubię takie okrągłe placyki, choć u mnie wszystko w liniach prostych. Ale kto wie...

Nakupywalam powojnikow jak szalona, uwielbiam je ale na pewno jeszcze w tym roku zatrzęsienia kwiatów nie będę miała. Czekam na każdy i latam z aparatem jak tylko się pokazują
jolanka 18:01, 06 cze 2017

Makao_J napisał(a)
A kiedy Ty ten placyk pod ławeczkę pokazywałaś?

Przegapiłam coś??

Fajna miejscówka wyszła.

Ha
Pokazywałam rok temu początek jak cisy sadzilam dwa razy Potem nie było czego Zawzielam się teraz aby go dokończyć.
jolanka 18:03, 06 cze 2017

Nikita napisał(a)
Placyk żwirowy ślicznie się prezentuje. A Minerwy po prostu zazdraszczam...moja dopiero w pąkach i to jeszcze bardzo malutkich.

Minerwy kwitną w donicach. Mam jeszcze jedna w gruncie ale ona jeszcze nawet nie ma zamiaru kwitnąć
Lubie placyki i kamyki
inka74 19:13, 06 cze 2017

Jolu rabatka żwirowa już teraz fajnie się prezentuje. Jak tam słońce to może dwie leżanki i parasol. Nogi można poopalać a róże będą cudnie pachnieć. Minerwa boska. Zobacz jak się ładnie odbudowała po tym zimowym wybujaniu. Piękna jest. Ptaszek wie co dobre. Świeża sałatka niepędzona u mnie ciurkadełko stało się ptasią łaźnią. Co one na tym kamieniu wyczyniają to boki zrywam. Dobrze że na razie tam gdzie się kąpią to nie załatwiają
inka74 19:18, 06 cze 2017

jolanka napisał(a)

Nakupywalam powojnikow jak szalona, uwielbiam je ale na pewno jeszcze w tym roku zatrzęsienia kwiatów nie będę miała. Czekam na każdy i latam z aparatem jak tylko się pokazują
bylinowe już w drugim roku po posadzeniu są u mnie 2-3 razy gęściejsze i pąków mają mnóstwo. Uwielbiam je za bezproblemowość. W tym roku też ci ładnie zakwitną. Nawożenie pomaga - specjalnym do powojników nawozem. Ale to potem bo ty teraz sadziłaś z tego co pamiętam.
jolanka 07:34, 07 cze 2017

inka74 napisał(a)
Jolu rabatka żwirowa już teraz fajnie się prezentuje. Jak tam słońce to może dwie leżanki i parasol. Nogi można poopalać a róże będą cudnie pachnieć. Minerwa boska. Zobacz jak się ładnie odbudowała po tym zimowym wybujaniu. Piękna jest. Ptaszek wie co dobre. Świeża sałatka niepędzona u mnie ciurkadełko stało się ptasią łaźnią. Co one na tym kamieniu wyczyniają to boki zrywam. Dobrze że na razie tam gdzie się kąpią to nie załatwiają

Dzięki
To dobry pomysł z tymi leżakami Z tylu za ciosami jest posadzona jabłoń ozdobna Ola - będzie druga. Z lewej strony myslalam aby posadzić może świdośliwę to da cięć na placyk.

Haha, pędzić ich z rabaty nie będę Muszę jakie duże płaskie naczynie zdobyć na wodopój dla tych skrzydlatych. W takich małych to niewiele wody i tylko na moment pojedynczo przylatują.