Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 20:51, 25 lis 2017

mrokasia napisał(a)
Gratuluję udanej akcji "katalpa".Pamiętam jak na nią narzekałaś .

I dalej narzekam ale w nowym miejscu nie będzie mi tak przeszkadzać, o ile SI e przejmie po przeprowadzce
jolanka 20:52, 25 lis 2017

kasja83 napisał(a)

No jak krzyczą-to się nie dziwię, że otwierasz drzwi

Ja jestem tylko uprzejma
jolanka 20:57, 25 lis 2017

ren133 napisał(a)

Joluś a pokazałabyś tego derenia z dalszej perspektywy? Zadowolona jesteś z niego? Będziesz prowadziła na wielopniowe?

Reniu, nie bardzo teraz zrobić mu zdjęcia a nie mam innych. Tego miejsca raczej nie pokazywalam bo to przechowalnia. Kupilam go jako krzaczek ale powycinalam gałęzie i prowadzęna drzewko. Trochę żałuję bo mogłam zostawić mu ze trzy pieńki. Powinnam go przesądzić w bardziej eksponowane miejsce ale nie wiem czy nie jest za późno tzn chodzi o jego wielkosc
jolanka 21:01, 25 lis 2017

ren133 napisał(a)

I co tutaj masz za połączenie?

Na tym zdjęciu jest wiśnia Pissardi, tawuła Golden Princess, widać z przodu szczepionka nisko sosnę Winter Gole i niskie trawy.
jolanka 21:20, 25 lis 2017

Magleska napisał(a)
Zakupy zrobione niechcący boskie takie poduchy sosnowe cudniaste .....co to za odmiana ?

To sosna Bregeon.
jolanka 21:21, 25 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

U mnie nie osłabły i choć wolą domowe jedzonko to sklepowe też wymiatają do cna

Moje to jakieś nienormalne, tylko slonecznik , resztę zostawiają
jolanka 21:23, 25 lis 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja daję na razie co dwa dni sypkie , ale ze smalczykiem mają stale, a czyszczą do ostatniej okruszynki
a w ogóle to tylko raz dziennie napełniam na razie i to tak tylko po trochę nie po brzegi

Posluchalam się Ciebie i tez dajemy teraz raz dziennie. Sama nie robię takich ptasich pysznosci jak Ty, kupuje kule tłuszczowe z ziarnami w L. Albo w J.
jolanka 21:33, 25 lis 2017

zawitka napisał(a)
Dawno u Ciebie nie byłam chorowałam trochę wpadałam do siebie i odpisywałam .Nic mi się nie chciało a serce latało po klacie jak głupie .chyba już się nieco pozbirałam i trza nadrobić zaległości.Robisz piękne zdjęcia to raz -----nie doczytałam co to za aparat bo mi przyjdzie kupić nowy ????/ Rabatki i kolory masz ekstra grujrcznik miała swoje 15 cie minut nie pięć .Przy okazji dowiedziałam się że mam turzycę palmową .Twoja jest większa ile ją masz ,czy też Ci się pokłada????Pozdrawiam jesiennie też pytam o te gęste piękności???

Halinko, poczytywalam u Ciebie o chróbskach Przykro, ze dopada nas "coś" coraz częściej. Dobrze, ze juz lepiej, oby tfu, tfu, tak dalej
Dziękuje za pochwały zdjeciowe Mam Nikkona, myślę, ze jak będziesz kupować dla siebie, to może będę umiała podpowiedzieć. Kasia tez ma dobry aparat.
Haha, grujecznik dał czadu
Turzyce mam rok i jak na razie się nie pokłada ale ma pod tujami trochę ciasno. Wiosna będę przesuwać do przodu i dzielic , wtedy dopiero zobacze jak naprawdę rośnie
Te sosenki to Bregeon.
jolanka 21:37, 25 lis 2017

Kindzia napisał(a)
Jesteś zadowolona z turzycy palmowej? Zostawiłam tylko jedną i to jako zapchajdziurę zupełnie z tyłu, za słupem, ale jej pokładanie, a właściwie leżenie wieczne doprowadza mnie do wścieklizny...masz jakiś sposób żeby była sztywna?

Na razie tak. Ma dopiero rok i jest dosyć sztywna. Może u Ciebie jej za dobrze A poważniej, u mnie piach, nie ma za dużo wody, jest jej ciasno bo za blisko tui posadzilam Kasku, może daj jej takie niskie podpory okrągłe jak do roz czy piwonii?
jolanka 21:40, 25 lis 2017

Kasya napisał(a)

hmmm...a u mnie sie nie kladzie za bardzo, stanowi taki "zielony murek" przed miskantami
wczesną wiosną scinam krotko bo wczesnie staruje

Ja w tym roku to myslalam ze ja ukatrupilam wiosna bo scinalam dosyć późno i miała juz spkre przyrosty Ona chyba lubi takie trudniejsze warunki wtedybsie nie pokłada.