Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 13:03, 16 sty 2018

anka_ napisał(a)
Jolu pozdrawiam w nowym roku. Wiosennie u ciebie. Ja ze zgrozą zauważyłam, że też kilka tych wrażliwszych roślin ruszyło (ot choćby piwonie drzewiaste czy rośliny oczkowa) i boję się czy te mrozy ich nie zabiją.

U mnie ten sam zestaw.

Ja kroję codziennie po dwa grube plastry jabłka i wykładam przy karmniku. I te maluchy pałaszują. Zostaje sama skórka.

Macham Aniu
Jak sama widzisz u siebie, wiosna postanowiła nas nie denerwowac i zatrzymała się przed progiem. Czy rośliny, które juz miały paki nie zmarzną? Zobaczymy później.
Zobacz jak to jest. Jak eM woła jeść najchętniej przechodzi mi przez gardło: później.
Jak widze, ze ptaszki maja juz trochę mniej w karmniku to mało nœg nie zgubię aby dosypac
jolanka 13:06, 16 sty 2018

Gosiek33 napisał(a)
Na to nie wpadłam, ale za dużo nie mogę by nie zachęcać szczurów
Nie mogę truć tych drani w obawie o ptaki i sucz. Przyszedł na rekonesans rudy kot sąsiadów. Miałam nadzieję, że przepłoszy szczury a ten drań upolował jakiegoś ptaszka - tylko piórka zostały

Szczury chyba nie przyjdą po jabłka
Ja bym jednak cos pod jakąś osłoną tym gryzoniom podłożyła a pieska pilnowała przez kilka dni
jolanka 13:10, 16 sty 2018

Agania napisał(a)
Róże w styczniu to jakiś ewenement...wybryk natury, wcale nie tęsknię jeszcze za wiosną, to nie ta pora, ale róże piękne jak zawsze u Ciebie

Pozdrawiam noworocznie Jolu

Witaj Aga
Wybryki nie wybryk ale pięknie to wyglada w styczniu. Juz po wiośnie, zima znowu przyszła, jest i mróz i trochę śniegu. Widziałam prognozy i to co będzie to niewiadomo co, temp. od -2, -4 do +4,6
jolanka 13:10, 16 sty 2018

paniprzyroda napisał(a)
Zaglądam noworocznie i buziaki zostawiam

Miło mi, dzięki
jolanka 13:12, 16 sty 2018

yolka napisał(a)
Wiosna w Twoim ogrodzie przebudziła się na dobre a tu taki mróz, oby zbytnio nie zaszkodził roślinom, róże w styczniu piękne i jaka to rzadkość widzieć je o tej porze w rozkwicie

Haha, no właśnie. Nie wiem czy jak przyjdzie ta prawdziwa to nie będę płakać Przynajmniej zdjęcia zostaną
jolanka 13:13, 16 sty 2018

Magleska napisał(a)
Macham .....Jaka pogoda u Ciebie ? U mnie mróz niby tylko -2 ale zimno przenikliwie mam nadzieję ,że mróz nie zaszkodzi budzącym się przedwcześnie roślinkom .......

No, juz teraz to nocą -7, -9 nawet, w dzień -4, -5. Niby: sorry, taki mamy klimat ale... ja chcę juz wiosny
Margerytka40 13:30, 16 sty 2018

Jolu wszyscy już chcemy wiosny. Jeszcze troszkę musimy poczekać. U mnie dziś śnieżek delikatną kołderkę roślinkom zrobił co mnie ucieszyło bo mróz bez śniegu niebezpieczny dla ogrodu.Pozdrówka zostawiam
agnieszka_m 14:03, 16 sty 2018

u mnie dziś rano było -13 i bez śniegu
jolanka 21:02, 16 sty 2018

Margerytka40 napisał(a)
Jolu wszyscy już chcemy wiosny. Jeszcze troszkę musimy poczekać. U mnie dziś śnieżek delikatną kołderkę roślinkom zrobił co mnie ucieszyło bo mróz bez śniegu niebezpieczny dla ogrodu.Pozdrówka zostawiam

Tez mam dzisiaj śnieg w ogrodzie. Może nie trzeba będzie okrywac włókniną i gałązkami świerkowymi roślin. Teoretycznie powinny wytrzymac jak temp spadnie nawet do 10-12 stopni poniżej zera
Mam trochę zadołowanych doniczek wiec niech taka naturalna kołderka otula jak najdłużej.
jolanka 21:04, 16 sty 2018

agnieszka_m napisał(a)
u mnie dziś rano było -13 i bez śniegu

Oooo Takich temperatur to jeszcze w tym roku nie widziałam i widzieć nie chcę