Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Gosiek33 10:52, 13 sty 2018

Na to nie wpadłam, ale za dużo nie mogę by nie zachęcać szczurów
Nie mogę truć tych drani w obawie o ptaki i sucz. Przyszedł na rekonesans rudy kot sąsiadów. Miałam nadzieję, że przepłoszy szczury a ten drań upolował jakiegoś ptaszka - tylko piórka zostały
Agania 21:33, 13 sty 2018

Róże w styczniu to jakiś ewenement...wybryk natury, wcale nie tęsknię jeszcze za wiosną, to nie ta pora, ale róże piękne jak zawsze u Ciebie

Pozdrawiam noworocznie Jolu
paniprzyroda 22:33, 13 sty 2018

Zaglądam noworocznie i buziaki zostawiam
yolka 16:27, 14 sty 2018

Wiosna w Twoim ogrodzie przebudziła się na dobre a tu taki mróz, oby zbytnio nie zaszkodził roślinom, róże w styczniu piękne i jaka to rzadkość widzieć je o tej porze w rozkwicie
Magleska 16:43, 14 sty 2018

Macham .....Jaka pogoda u Ciebie ? U mnie mróz niby tylko -2 ale zimno przenikliwie mam nadzieję ,że mróz nie zaszkodzi budzącym się przedwcześnie roślinkom .......
jolanka 12:49, 16 sty 2018

tulucy napisał(a)
U nas ten śnieg taki symboliczny... Ale w gminie to drogi odśnieżone, nawet nasze ulice na osiedlu. Miasto nam nawet chodniki odśnieża...

Moja gmina to odśnieża jak musi Dwa kilometry dalej, gdzie gospodarzem jest inna, drogi czarne, zadbane
jolanka 12:50, 16 sty 2018

Napia napisał(a)
Prawdziwa wiosna na progu niech jeszcze troszkę poczeka
Pozdrawiam Jolu

Jak widać za oknem, wiosna usłyszała i czeka Rośliny poszły spać.
jolanka 12:55, 16 sty 2018

Gosiek33 napisał(a)
Czyżyka dopiero jednego widziałam, od wczoraj pokazują się pojedyncze zięby, za to grubodziobów u mnie brak Nawet dla dzięciołów za ciepło

Karmię tylko wszelkie sikorki, mazurki i dzwońce

Myślę, że u mnie brak teraz niektórych gatunków ptaków: czyzykow, dzwoncow, grubodziobow, których było rok temu za trzęsienie, wynika z tego, ze część drzewostanu za ogrodzeniem zniszczyła latem trąba pow. Wiatrolomy, wycinki na pewno zniszczyły gniazda. Mam nadzieję, ze z czasem ptaki powrócą
Dzięcioły za to są, wcinają słoninki i kule tłuszczowe sikorkom.
jolanka 12:57, 16 sty 2018

tulucy napisał(a)
U mnie sikory, wróble, gruchacze, sójki i para dzwońców. Jak wyłożyłam jabłka, to pokazały się kosy.

Gruchacze? To te dzikie gołębie?
Para kosów przyszła raz na zwiady i sobie poszła. Sójki sama ganiam bo wszystko by wyjadły sikorkom, mazurkom i kowalikom.
jolanka 12:58, 16 sty 2018

Gosiek33 napisał(a)
Jabłka w tym roku zmarzły pogardzone przez kosy i kwiczoły, ale może jeszcze przyjdzie pora

To tak jak u mnie