Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 18:30, 16 mar 2018

Milka napisał(a)
Tez kupilam te podpory, pod anabelki, aby mialy oparcie, ale w sumie szukam nizszych, aby plotek miec przed psiakami.
Sadzenie było
Ja konwalie majowe wsadzilam, ciekawe czy wyjda, kiedys miałam i zaginęły.

Do hortensji to chyba są za wysokie. Ja dla nich kupowałam takie półokragłe.
Dla psiaków to rzeczywiście mogą być sporo niższe.
Konwalii wyjątkowo nie lubię, są bardzo ekspansywne i szybko pacyfikują połowę ogrodu Lubię oglądać je w lesie
jolanka 18:32, 16 mar 2018

Sypie, wieje i będę okropnie za oknem
EM zapomniał zakręcić i spuścić wodę na zewnątrz domu. Jak było już -3 to latał z suszarką do włosów i ogrzewał krany Podobno się udało
AgataM 18:40, 16 mar 2018

jolanka napisał(a)
Sypie, wieje i będę okropnie za oknem
EM zapomniał zakręcić i spuścić wodę na zewnątrz domu. Jak było już -3 to latał z suszarką do włosów i ogrzewał krany Podobno się udało

Myślę że taka temperatura jeszcze nic złego nie zrobi. Może trzeba czymś owinąć.
Magleska 18:53, 16 mar 2018

wzięłam z Ciebie przykład i kupiłam ,ale w biedronie podpory do pnączy ....jak myślisz hortensja pnąca będzie rosła w donicy ? .....muszę wykopać z rabaty przy tarasie -bo nie ma płotka już ,więc tam już nie mają prawa bytu .....
wymyśliłam sobie ,że dam je do donic i dam te podpory ,ale nie wiem ,czy one i te podpory to wytrzymaja
jolanka 19:14, 16 mar 2018

AgataM napisał(a)

Myślę że taka temperatura jeszcze nic złego nie zrobi. Może trzeba czymś owinąć.

Już jest podobno dobrze, krany puste więc nie powinno się nic stać. Okaże się jak przyjdzie ocieplenie
jolanka 19:18, 16 mar 2018

Magleska napisał(a)
wzięłam z Ciebie przykład i kupiłam ,ale w biedronie podpory do pnączy ....jak myślisz hortensja pnąca będzie rosła w donicy ? .....muszę wykopać z rabaty przy tarasie -bo nie ma płotka już ,więc tam już nie mają prawa bytu .....
wymyśliłam sobie ,że dam je do donic i dam te podpory ,ale nie wiem ,czy one i te podpory to wytrzymaja

o
Moim zdaniem hortensja pnąca jest za silna do takich podpór. Jeśli przesadzisz tymczasowo to OK ale na stałe to ja zmarnujesz Ona potrafi rosnąć bardzo duża
Magleska 20:16, 16 mar 2018

wiem ,że duża rośnie ,ale muszę ją wysadzić i narazie nie mam na nią pomysłu
mówisz ,że tymczasowo może być ....to narazię ją dam i będę myśleć o miejscu dla niej
dziękuję
inka74 22:50, 16 mar 2018

Byłam u mnie w L - podpór na złość już nie ma a te z B cienkie trochę. Za to lilie Elodie kupiłam. W ubiegłym roku je miałam i się zachwyciłam.
jolanka 10:50, 17 mar 2018

Magleska napisał(a)
wiem ,że duża rośnie ,ale muszę ją wysadzić i narazie nie mam na nią pomysłu
mówisz ,że tymczasowo może być ....to narazię ją dam i będę myśleć o miejscu dla niej
dziękuję

Nooo... bardzo tymczasowo Ona dosyć szybko rośnie i powinna mieć coś do czepiania się.
jolanka 10:53, 17 mar 2018

inka74 napisał(a)
Byłam u mnie w L - podpór na złość już nie ma a te z B cienkie trochę. Za to lilie Elodie kupiłam. W ubiegłym roku je miałam i się zachwyciłam.

Szkoda Te B. Kupiłam dla mniejszych roslin, to tak na zasadzie "przyda się"
Lilie lubię u innych oglądać, mam chyba 3 sztuki i na razie nie dokupuję. Wiem, że są piękne ale hmm,