Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

JoannA 19:57, 26 mar 2018

jolanka napisał(a)
W sobotę pojechałam do Nadarzyna jeszcze raz W piątek nie miałam czasu rozejrzeć się po wystawcach.
To jeszcze nie jest duza impreza ogrodnicza. Dziewczyny, z którymi buszowalysmy tego dnia zamieściły fotorelacje w wątku wystawowym.

Moje zapasy garażowe czyli posadzone w donicach roze, piwonie, irysy i orliki rano wystawiam na zewnątrz a po południu wnoszę z powrotem. Ciekawe ile czasu wytrzymam te atrakcje
Czekam i czekam na prawdziwie wiosenna pogodę a tu dalej nic
Naprawdę byłam ostatnio grzeczna

W sobotę też szybciutko uciekłaś Jolu
Ta wędrówka z roślinami bywa męcząca i wcale się nie dziwię że tak pragniesz szybkiego nadejścia wiosny. Pamiętam jeden rok kiedy nakupowałam roślin jak głupia i też tak wędrowałam z doniczkami. A zima jak na złość była bardzo długa.
Na wystawie Andrzej skutecznie odciągał mnie od roślin bo przed oczami miał wizję garażu zastawionego donicami
Pozdrawiam Jolu
Aurelllia 20:39, 26 mar 2018

Jolu kupiłaś Globemastery czosnki ? Ja jak kupiłam na Targach zieleń to zycie to już mi powoli główki ich wychodzą
paniprzyroda 20:50, 26 mar 2018

Jolanko, irysy i orliki już startują u mnie w ogrodzie, chociaż nad ranem też jest -1, a swoje już chyba zahartowałaś. Ja próbowałabym już je zostawiać na zewnątrz, co najwyżej przykrywałabym na noc jakimś kartonem.

Joasiu, wykazałaś się niezwykłym hartem ducha, być na targach i nie szaleć Muszę brać z Ciebie przykład. Mnie zawsze się coś przyklei do łapek
JoannA 20:58, 26 mar 2018

paniprzyroda napisał(a)
Jolanko, irysy i orliki już startują u mnie w ogrodzie, chociaż nad ranem też jest -1, a swoje już chyba zahartowałaś. Ja próbowałabym już je zostawiać na zewnątrz, co najwyżej przykrywałabym na noc jakimś kartonem.

Joasiu, wykazałaś się niezwykłym hartem ducha, być na targach i nie szaleć Muszę brać z Ciebie przykład. Mnie zawsze się coś przyklei do łapek

No coś tam kupiłam Mariolu. Jak by to wyglądało wracać z targów z pustymi rękoma
Makao_J 18:57, 27 mar 2018

I co, fajnie było w tym Nadarzynie?
jolanka 22:19, 27 mar 2018

JoannA napisał(a)

W sobotę też szybciutko uciekłaś Jolu
Ta wędrówka z roślinami bywa męcząca i wcale się nie dziwię że tak pragniesz szybkiego nadejścia wiosny. Pamiętam jeden rok kiedy nakupowałam roślin jak głupia i też tak wędrowałam z doniczkami. A zima jak na złość była bardzo długa.
Na wystawie Andrzej skutecznie odciągał mnie od roślin bo przed oczami miał wizję garażu zastawionego donicami
Pozdrawiam Jolu

No tak wyszło, goście już byli w domu jak wróciłam
Mam nadzieję, że w końcu zapełnię jakoś ten mój pustawy jeszcze ogród. Wyobraź sobie, że W. nawet sam bez proszenia targa te donice. Niech juz przyjdzie ta wiosna bo mi się chop zbuntuje
Na tej wystawie nie bylo tak naprawdę od czego odciągać, nie ta pora jeszcze, na szczęście
jolanka 22:22, 27 mar 2018

Aurelllia napisał(a)
Jolu kupiłaś Globemastery czosnki ? Ja jak kupiłam na Targach zieleń to zycie to już mi powoli główki ich wychodzą

Kupiłam ale niewiele. Jesienią tez trochę powsadzałam i zobaczę czy i jak będą sobie radzić. Chciałabym mieć ich więcej ale czy w tym piachu coś z nich będzie? Jeśli tak to kupię później
jolanka 22:25, 27 mar 2018

paniprzyroda napisał(a)

Planuję zacząć je wystawić już na stałe w czwartek, podobno ma być nocami trochę cieplej. Jeszcze dzisiaj było -5
Joasia była na targach z eMusiem Pilnował Poza tym naprawdę nie bylo jeszcze za czym szaleć. Czekamy na lepsza pogodę i otwarte szkółki
jolanka 22:27, 27 mar 2018

Makao_J napisał(a)
I co, fajnie było w tym Nadarzynie?

Aniu, bylo fajnie ale zupelnie inaczej niz na targach ZTŻ. Kawka wypita w takim towarzystwie zawsze baaardzo dobrze smakuje nawet jesli samochód wraca mniej wypakowany
jolanka 22:31, 27 mar 2018

Ptaki mam wrażenie jedzą o wiele więcej niż zimą. Sypię i sypię a im ciągle malo.
Pliszki i szpaki juz są a to znaczy, że wiosna już jest
Dzwońce i czyzyki zadomowily sie u mnie na dobre. Przychodzą calymi stadami.