Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Kasia_CS 09:42, 29 mar 2018

To nawet chociażby wróbli te 15 lat temu pamiętam mnóstwo, a teraz jakoś niespecjalnie je widać..
kasiamikolaj12 10:16, 29 mar 2018

Witaj Jolanka
Piękna działeczka dużo miejsca tylko jk je zagospodarować ja tez w pewnym momencie nie wiedziałam co zrobić z tak wolnym miejscem u siebie posadziałam krzewy jabłonki ale wpadł mi pomysł do głowy żeby sasadzić sadzonki truskawek.

Fakt faktem przygotowań było sporo oraz musiałam zasiegnąć wiedzy jak uprawiać żeby sadzonki były zdrowe i owoce smaczne .
na chwile obecna moje truskawki rosną już drugi sezon jestem zadowolona z owoców.
W tym roku postanowiłam posadzić jeszcze dwie odmiany San Andreas i Elegance ponoć bardzo dobre odmiany-no cóż zobaczymy jak zbiorę plony.

Bardzo wciągneła mnie ta uprawa sadzonek -polecam wszystkim satysfakcja gwarantowana...

Pozdrawiam
Kasia
sylwia_slomc... 21:44, 30 mar 2018

Chodź jeszcze proszę pomóc z resztą ptaków
jolanka 12:59, 31 mar 2018

Kasia_CS napisał(a)
To nawet chociażby wróbli te 15 lat temu pamiętam mnóstwo, a teraz jakoś niespecjalnie je widać..

To prawda, mazurki widzę, nawet dużo, a wróbli wcale. Są na Ursynowie, cwierkają jak idę z parkingu do pracy

kasiamikolaj12 napisał(a)
Witaj Jolanka
Piękna działeczka dużo miejsca tylko jk je zagospodarować ja tez w pewnym momencie nie wiedziałam co zrobić z tak wolnym miejscem u siebie posadziałam krzewy jabłonki ale wpadł mi pomysł do głowy żeby sasadzić sadzonki truskawek.

Fakt faktem przygotowań było sporo oraz musiałam zasiegnąć wiedzy jak uprawiać żeby sadzonki były zdrowe i owoce smaczne .
na chwile obecna moje truskawki rosną już drugi sezon jestem zadowolona z owoców.
W tym roku postanowiłam posadzić jeszcze dwie odmiany San Andreas i Elegance ponoć bardzo dobre odmiany-no cóż zobaczymy jak zbiorę plony.

Bardzo wciągneła mnie ta uprawa sadzonek -polecam wszystkim satysfakcja gwarantowana...

Pozdrawiam
Kasia

Dzięki za info

sylwia_slomczewska napisał(a)
Chodź jeszcze proszę pomóc z resztą ptaków

Byłam
jolanka 13:02, 31 mar 2018

Życzę wszystkim Wesołych Świąt, słonecznych w sercu i w ogrodzie, miłego odpoczynku i uśmiechu najbliższych
jolanka 19:42, 02 kwi 2018

Święta, święta i po świętach.

Rano przecierałam oczy że zdumienia. Padał śnieg Znowu.
Zimno, wietrznie i mało przyjemnie. Na spacer poszłam dopiero po południu. Chyba szykuje się zmiana pogody bo słońce fajnie przygrzewało
Ta noc ma być jeszcze zimna więc znowu trzeba donice wnosić do garażu Znowu
Drimeth 19:46, 02 kwi 2018

Podobno od jutra powyżej +10
anbu 19:58, 02 kwi 2018

jolanka napisał(a)

Ta noc ma być jeszcze zimna więc znowu trzeba donice wnosić do garażu Znowu

He he Jola nie przejmuj się, my maniaczki ogrodniczki tak mamy
Ja sobie obiecałam, że nic nie kupię przed 20 kwietnia, właśnie ze względu na to latanie z tymi doniczkami na noc do garażu
I co? Pękłam, kupiłam (a jakże! ) i będę znnnooowu jak gooopia latać