Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

Anda 14:15, 28 mar 2018

jolanka napisał(a)

Robię wtedy ustawiając aparat na tryb sportowy. Podobno niszczę w ten sposób matrycę, trudno

Heh, a tego to jeszcze nigdy nie slyszalam
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 14:16, 28 mar 2018

Magleska napisał(a)
fotki ptaszkowe rewelacja ten z wypiętym zadkiem haha -świetny

Dobrze, że nie uchwycilam czegoś więcej
jolanka 14:18, 28 mar 2018

kasja83 napisał(a)
Ale Ty to powinnaś chyba zrobić eksternistyczny kurs ornitologiczny...jest materiał do obserwacji

Taki kurs to przeszłam właśnie na Ogrodowisku. Bogdzia przede wszystkim, Kasia, Sylwia. Cmok
jolanka 14:20, 28 mar 2018

Gosiek33 napisał(a)
Smutne w ptasim temacie teraz wiadomo czemu tak mało ptaków

Nooo, smutne Cóż człowiek miał i ma o sobie bardzo dobre zdanie. Świat zwierząt miałby tu chyba inne
Anda 14:22, 28 mar 2018

jolanka napisał(a)

Nooo, smutne Cóż człowiek miał i ma o sobie bardzo dobre zdanie. Świat zwierząt miałby tu chyba inne

No niestety. Czlowiek to najwieksza katastrofa na ziemi do tej pory.
W moim landzie o 80! procent w ciagu ostatnich 30 lat zmniejszyla sie liczebnosc owadow. Ptakow tez mniej, bo przeciez maja przez to mniej pozywienia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Milka 17:30, 28 mar 2018

jolanka napisał(a)
Dzięcioł albo wisi albo siedzi ... i je, je, je
Sójki za morze nie zamierzają sie wybierać a ten... znaczy sie kowalik nie był chętny pozować, może za malo płacą

To cytuje, a w sumie wszystkie sie nadają, gdyby nie ogród, nie obserwowalibyśmy ptaszków, pozdrawiam Jolu
i tyłek nam pokazał
m_gocha 22:38, 28 mar 2018

jolanka napisał(a)

Wypluj te słowa Nikt nie chce ani pluchy ani zimna
Ja sobie może naiwnie tłumaczę, że szykują się na powiększanie stada
Tfu, tfu... wyplute przez prawe ramię .
Jak mogłam zapomnieć, że teraz te trele to nie na darmo ptaszki wyprawiają A jak im amory w głowie to i czasu na zbieranie gdzieś tam w polach nie mają i na darmową stołówkę do Joli ciągną (tym bardziej że smaczna)

jolanka 08:59, 29 mar 2018

Anda napisał(a)

No niestety. Czlowiek to najwieksza katastrofa na ziemi do tej pory.
W moim landzie o 80! procent w ciagu ostatnich 30 lat zmniejszyla sie liczebnosc owadow. Ptakow tez mniej, bo przeciez maja przez to mniej pozywienia.

Przypomniałaś mi coś. Kiedy jeździłam jako dziecko do dziadków nie mogłam chodzić boso po trawie bo nadeptywalam bez przerwy na pszczoły i ciągle miałam spuchniętą stopę tyle ich bylo. Teraz bym mogła, pszczół jest bardzo mało.
jolanka 09:06, 29 mar 2018

Milka napisał(a)

To cytuje, a w sumie wszystkie sie nadają, gdyby nie ogród, nie obserwowalibyśmy ptaszków, pozdrawiam Jolu
i tyłek nam pokazał

To prawda, kiedy mieszkałam w mieście, niestety dużym, ptaki widziałam bardzo okazjonalnie i nie stanowią pan się co jedzą, co robią, dlaczego. Poza tym nie rozroznialam wielu gatunków. Teraz mogę godzinami siedzieć w oknie, czytam, sprawdzam kto zacz, co lubi jeść, jakie ma zwyczaje. Gdyby nie ogród ominęłoby mnie tyle pięknych rzeczy

jolanka 09:14, 29 mar 2018

m_gocha napisał(a)
Tfu, tfu... wyplute przez prawe ramię .
Jak mogłam zapomnieć, że teraz te trele to nie na darmo ptaszki wyprawiają A jak im amory w głowie to i czasu na zbieranie gdzieś tam w polach nie mają i na darmową stołówkę do Joli ciągną (tym bardziej że smaczna)

Też tak myślę i cieszę się już na świergot maluchów. Miałam w ubiegłym roku w budce legowej sikorki. Darły się niesamowicie ale to było cudne