Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 21:11, 29 kwi 2018

Kasiolaaa napisał(a)
jolanka dziadek tylko chodzi i wymysla a ja jestem wykonawca tak jak i w tym przypadku to ja bede sie glowic z wlokniną

Cóż, dziadek wychodzi z założenia, że ktoś musi rządzić
jolanka 21:16, 29 kwi 2018

inka74 napisał(a)
moja Genie wydała właśnie 1 kwiat. Mówisz żeby czekać... nie wiem czy mam już na to siły. Mam jakiegoś pecha do tej odmiany.
Pamiętasz może tą trzmielinę płaskoogonkową, co widziałyśmy na targach? W ubiegłym roku kupiłam 1 sztukę u mnie w ogrodniczym i teraz jest cała w kwiatach. Nie mogę się już doczekać jej w tej wersji z wiszącymi czerwonymi kwiatami. Ciekawe ile finalnie ich będzie miała.

Z tą Genie to prawie każdy ma kłopot. Delikatne to jak księżniczka na ziarnku grochu Ja się je odważę jej kupić, za zimno u mnie . Może ją trzeba jakoś dodatkowo zabezpieczać na zimę?

Widziałam u Ciebie tę trzmielinę Żałuję, że jej nie mam, przecudna jest Może w tym roku uda mi sie ją kupić
jolanka 21:24, 29 kwi 2018

Anda napisał(a)
Dokopałam się do fotek Piękna masz wiosnę. A jak teraz wygląda u Ciebie? Wiosna galopuje w tym roku, więc pewnie wszystko poszło mocno do przodu?

Niewiele wiosennych roślin jest jeszcze w moim ogrodzie więc cieszy mnie każda
Teraz sporo przesadzam więc nie pokazuję zbyt dużo fotek. Jak na razie ruszyły prawie wszystkie drzewa i krzewy. Róże różnie Czekam na byliny i trawy. Mieszkam w takim miejscu gdzie wegetacja rusza o wiele później.
jolanka 21:28, 29 kwi 2018

Miały być burzę ale poszły do je gdzieś bokiem. Kilka razy zagrzmiało, kilka kropel wody spadło i nic Ogród nie podlany. Zmusiłam eMa do skoszenia trawnika bo przecież będzie potem mokro a teraz czeka mnie podlewanie
anabuko1 21:32, 29 kwi 2018

U mnie też nic nie padało.A szkoda, bo juz od kilku dni zero deszczu.
Tylko doniczkowe na dworze podlałam i tyle.Jutro pewnie wieczorkiem większe podlewanie trzeba zrobić
tulucy 21:32, 29 kwi 2018

U nas to samo. Postraszyło, pokropiło i poszło...
JoannA 21:33, 29 kwi 2018

A u nas była ulewa że hej I do tego grad ale na szczęście wielkości ziarnka grochu.
Ogród na parę dni podlany.
Kasia_CS 21:35, 29 kwi 2018

A ja spragniona szerszych kadrów jestem. Pamiętam jak były plany robione z drzewami przy budynku i dużo było wszelkich szerszych widoczków.. a teraz zupełnie jakoś zapomniałam jak to wszystko wygląda Ale front kojarzę, bo tam działałaś jesienią z fotkami tulipanowca bodajże

jolanka napisał(a)
Miały być burzę ale poszły do je gdzieś bokiem. Kilka razy zagrzmiało, kilka kropel wody spadło i nic Ogród nie podlany. Zmusiłam eMa do skoszenia trawnika bo przecież będzie potem mokro a teraz czeka mnie podlewanie

No tylko postraszyło.. u nas też dzisiaj było koszenie, dobrze, że chociaż popadało tyle ile popadało. Już mogliśmy sobie podlewanko trawnika darować chociaż.
Kasiolaaa 22:09, 29 kwi 2018

u mnie zapowiadaja deszcze i burze i nic cisza jak nie bylo tak niema
jolanka 21:48, 30 kwi 2018

anabuko1 napisał(a)
U mnie też nic nie padało.A szkoda, bo juz od kilku dni zero deszczu.
Tylko doniczkowe na dworze podlałam i tyle.Jutro pewnie wieczorkiem większe podlewanie trzeba zrobić

Miałam nadzieję, że podleje mi gród a tu figa z makiem
Dzisiaj nie dałam rady sama tego zrobić, rano koniecznie muszę bo rośliny popadają. Że też nigdy nie ma tak, jak byśmy chcieli Zawsze odwrotnie.