Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 22:28, 27 kwi 2018

inka74 napisał(a)
Śliczne są te fioletowo amarantowe tulipki. Czy to Negrita i Purple Sensation?

Negrita to na pewno nie, w takim razie zostaje Purple
Postanawiam sobie, że będę spisywała nazwy odmian
jolanka 22:29, 27 kwi 2018

Drimeth napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie, Jolu

Zapraszam
jolanka 22:30, 27 kwi 2018

dominika_ napisał(a)
Pięknie Ci wszystko kwitnie. Na magnolii ogrom kwiatów, moja jakoś skromnie, a dwie pozostłe zastrajkowały całkowicie

No wreszcie doczekałam się kwitnienia magnolii w ilosci kwiatów więcej niż jednego
Poczekaj, może w przyszłym roku dadzą pokaż
jolanka 22:33, 27 kwi 2018

BasiaLT napisał(a)
Jolu piękne zdjęcia robisz. Świat makro wygląda zupełnie inaczej niż normalnie.

Dziękuję za komplement
Świat makro jest dla mnie niesamowity. Czasami nawet w sposób rozpoznać rośliny. Nie mam niestety obiektywu do robienia zdjęć w dużym powiększeniu, to trochę taka namiastka ale cieszę się już takich możliwości

jolanka 22:35, 27 kwi 2018

Bogdzia napisał(a)

Nie ma sprawiedliwosci na tym świecie , ma byc na drugim.

Ba a kto to sprawdzi czy to czasem nie obiecanki cacanki
anka_ 22:50, 27 kwi 2018

jolanka napisał(a)

Oj to,to.Bez przymrozków proszę ,
Masz szczęście jeśli masz kogoś do pomocy, ja mogę tylko pomarzyć, nawet wynająć nie można bo za daleko od "miasta" mieszkam i trzeba by było te kilka kilometrów dojechać albo sama musiałabym jechać a potem odwozić,
Niestety Jolu to tylko mechaniczna pomocnica (glebogryzarka). O innej pomocy niestety mogę tylko pomarzyć.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Kasiolaaa 06:59, 28 kwi 2018

jolanka dziadek tylko chodzi i wymysla a ja jestem wykonawca tak jak i w tym przypadku to ja bede sie glowic z wlokniną
inka74 08:33, 28 kwi 2018

jolanka napisał(a)

No wreszcie doczekałam się kwitnienia magnolii w ilosci kwiatów więcej niż jednego
Poczekaj, może w przyszłym roku dadzą pokaż
moja Genie wydała właśnie 1 kwiat. Mówisz żeby czekać... nie wiem czy mam już na to siły. Mam jakiegoś pecha do tej odmiany.
Pamiętasz może tą trzmielinę płaskoogonkową, co widziałyśmy na targach? W ubiegłym roku kupiłam 1 sztukę u mnie w ogrodniczym i teraz jest cała w kwiatach. Nie mogę się już doczekać jej w tej wersji z wiszącymi czerwonymi kwiatami. Ciekawe ile finalnie ich będzie miała.
Anda 13:05, 29 kwi 2018

Dokopałam się do fotek Piękna masz wiosnę. A jak teraz wygląda u Ciebie? Wiosna galopuje w tym roku, więc pewnie wszystko poszło mocno do przodu?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
jolanka 21:10, 29 kwi 2018

anka_ napisał(a)
Niestety Jolu to tylko mechaniczna pomocnica (glebogryzarka). O innej pomocy niestety mogę tylko pomarzyć.

Nooo, taka pomocnica też dobra Nie marudzi, że ciężko, że gorąco, że pora obiadu... jak u mnie niektórzy