Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Gardener27 19:33, 28 cze 2016

Nie znam zupełnie tego miskanta Apache
Musiałem sobie wygooglować Bardzo podobny do zebrinusa tylko dużo niższy
Liatry jeszcze u mnie nie kwitną, mam dwa warianty kolorystyczne
Jeżówki powoli zaczynają Mam takie fajne dwie niskie odmiany Conetto Coco i Conetto melon
Zana 19:36, 28 cze 2016

O! a ja tych odmian jeżówek kompletnie nie znam, muszę wygooglować. Liatry świeżo kupione więc podpędzone. Tam są jeszcze ubiegłoroczne i dopiero się zbierają, będzie dłuższe kwitnienie
Gardener27 19:49, 28 cze 2016

Są to odmiany chyba nie dostępne w naszym kraju Ja się z nimi w sprzedaży nie spotkałem
Zana 19:54, 28 cze 2016

Wynalazłam, szczególnie ta biała Cornetto Coco bardzo mi się podoba. A gdzieś Ty je dorwał?
Gardener27 20:12, 28 cze 2016

Kiedyś moja firma miała je w sowim asortymencie ale to zamierzchłe czasy
Zana 20:54, 28 cze 2016

Przemek, nie wiedziałam, że Ty zawodowo w ogrodnictwie siedzisz. Fajna fucha.

Wiem, że rzeźba z Munstead Wood niedawno była "na tapecie", ale rozwinęło się wiecej kwiatów i muszę Wam pokazać (kto nie chce niech nie ogląda). Postawiłam sobie przy nich dzbanuszek z kwiatkiem Lavender Ice, bo planuję je tu przenieść. Pasuje czy nie pasuje?

I ze słońcem:

Zana 21:07, 28 cze 2016

jolanka 21:09, 28 cze 2016

Zana napisał(a)

Wiem, że rzeźba z Munstead Wood niedawno była "na tapecie", ale rozwinęło się wiecej kwiatów i muszę Wam pokazać (kto nie chce niech nie ogląda). Postawiłam sobie przy nich dzbanuszek z kwiatkiem Lavender Ice, bo planuję je tu przenieść. Pasuje czy nie pasuje?

Aniu, moim zdaniem pięknie pasuje . Ja co prawda mam szmergla na punkcie tych kolorów więc obiektywna nie jestem
Subiektywnie rzecz ujmując, propozycja Szanownej Pani aby wnieść rzeczony kolor we wskazane miejsce jest nad wyraz interesująca i warta wnikliwej analizy
Zana 21:21, 28 cze 2016

A wokół rzeźby jest już część Carex Montana. Na razie obsadzony górny poziom. Kupiłam 20 sztuk i będzie za mało, posadziłam co 50 cm. Dół jeszcze do obsadzenia i tu planuję wokół tych kamieni też carex i pomiędzy po dwie sztuki Lavender Ice. To znaczy cztery sztuki LI byłyby przed Munstead, a wokół kamieni w dwóch miejscach po 2 sztuki i montany. Wtedy te montany na górnym poziomie będą też tłem dla kwiatów LI. Będzie ok?

Zana 21:25, 28 cze 2016

jolanka napisał(a)

Aniu, moim zdaniem pięknie pasuje . Ja co prawda mam szmergla na punkcie tych kolorów więc obiektywna nie jestem
Subiektywnie rzecz ujmując, propozycja Szanownej Pani aby wnieść rzeczony kolor we wskazane miejsce jest nad wyraz interesująca i warta wnikliwej analizy

Jolanka wypowiedź Twa niezmiernie podniosła mnie na duchu, przybliżając wstępną koncepcję w kierunku jej realizacji

Tak więc ja proszę teraz Szanownych Państwa wszystkich o wnikliwą analizę odnośnie współgrania ze sobą rzeczonych kolorów, uwzględniając jednocześnie wysokość i pokrój przedmiotów analizy