Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 22:04, 09 maj 2016

agata19762 napisał(a)
Aniu pisałam u Ciebie wczoraj wieczorem. Trzy razy wysyłałam i klapa

Od pewnego czasu fotki wysyłam tylko rano nie mam zdrowia się wkurzać wieczorem i klikać po kilka razy.

Napracowałaś się Kobietko.
Ja także działałam u siebie korzystałam z pogody.

Cudowne !!!masz te tulipany.
Moje już przekwitły.

Agatko, dziękuję za wytrwałość, żeby u mnie napisać. Pogoda na szczęście się spisała, wszyscy chyba skorzystali. Tulipany dziękują. Za tydzień moich pewnie też już nie będzie, będzie niestety cięcie. Trudno, taka kolej rzeczy.
Zana 22:05, 09 maj 2016

kasja83 napisał(a)
No, jak naoglądałam się jeszcze u Ciebie tulipanów-to już wiem co będę kupować na jesień. Pięknie Zano!

Kupuj, kupuj ile wlezie! Kop dołki i sadź! Warto!
Zana 22:08, 09 maj 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Jak obraz dawnych mistrzów! Ciemny idzie w buraczek a jasny w jagodę.

Porównanie godne wszechstronnej ogrodniczki. I od kwiatków, i od warzywek, i od owocków. I jeszcze nawiązanie artystyczne. Dziękuję Pszczółko. Dawno u Ciebie nie byłam, muszę nadrobić, zobaczyć co tam u pszczółek słychać.
L00zak 22:08, 09 maj 2016

Będziemy sadzić, oj będziemy
Zana 22:09, 09 maj 2016

miskka napisał(a)
Cudne zestawienia!!!! Tez tak zrobię na przyszły sezon

Dziękuję, chęć skopiowania to chyba jeden z najlepszych komplementów
Zana 22:10, 09 maj 2016

jazzy napisał(a)

Coś pięknego! Mniam!

Jaka kwintesencja Smacznego
Zana 22:12, 09 maj 2016

zoja napisał(a)
tulipany masz zestawione po mistrzowsku -kolory przecudne
a rabaty w tym roku wywozimy i nawozimy taczkami, a za rok będziemy roślinki tylko wkopywać leciutko i czysto

Eee tam po mistrzowsku, tak jakoś wyszło samo. Te taczki to ja chyba jeszcze latami będę targać. Ale mam nadzieję, że doczekam czasów błogiego leżenia na leżaczku i delektowania się efektami tej harówy!
Zana 22:13, 09 maj 2016

MAD napisał(a)
Tulipany przepiękne. "Moja" kolorystyka. Świetnie je skomponowałaś ze sobą. I kolory i wysokości. Super!

Madziu, dziękuję. To takie intuicyjne, naprawdę przypadkowe zestawienie. Wisiały rozmaite cebulki na wieszakach, no i te mi tak jakoś w ręce weszły.
Zana 22:17, 09 maj 2016

jolanka napisał(a)

Ale pomyśl. Cały tydzień ładujesz akumulatory, nastrajasz się pracujesz koncepcyjnie,,,a jak wpadasz po tygodniu na działkę, to wszystko fruwa, roślinki stęsknione nie śmieją się przyznać, że coś im dolega, więc na wyrywki prują do słoneczka, do swojej Pani,
A my co, wstajemy rano, wyglądamy, czekamy na nastrój, pijemy kawkę, wracamy do środka, patrzymy przez okno, na termometr, na roślinki, a one wściekłe, że się obijamy zamiast im dogadzać, rozrabiają

Jolanka, ale mnie rozbawiłaś, naprawdę. Ja jak wpadam, to nie wiem w co łapki najpierw wsadzić. Myślę, że moje roślinki jednak mocno niedopieszczone się czują i muszą sobie radzić. Nie mają wyjścia, twardy chów im funduję. Wasze to dopiero są dopieszczone, choćby codziennym łaskawym spojrzeniem swojej Pani/Pana
Zana 22:20, 09 maj 2016

L00zak napisał(a)
Będziemy sadzić, oj będziemy

Tak Michał, sadzić, sadzić tyle, ile dołków łapki dadzą radę wykopać. A już sobie wyobrażam, że Twoje męskie to duuuuużo nakopią. W przyszłym roku nas tu na kolanka powalisz, tak coś czuję.