Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 05:27, 12 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Irga uwielbia cięcie. Muszę poszukać nazwę tej zimozielonej.

Iwonka dziękuję za radę. O major myślałam, ale ona taka płożąca jest i chyba za niska by była. Wczoraj pomyślałam, że przeniosę tam może ostrokrzewa Golden Gem ale nie wiem czy nie będzie za żółto z tymi cyprysikami. Ot dylematy!
Zana 05:29, 12 maj 2016

Marga napisał(a)
Rododendron piekny! Widać, że mu u Ciebie dobrze
Rok temu posadziłam irgę drobniutką (nie zimozieloną) i przemarzła bez okrywania, teraz odbija od spodu ale zbyt pięknie to nie wygląda.
A irgi lubią cięcie

Ten rh to jest twardy zawodnik. Zanim go przeniosłam rósł kilka lat w pełnym słońcu i bynajmniej był posadzony w zwykłym piachu, o rododendronowym podłożu to on chyba w życiu nie słyszał.
Zana 05:32, 12 maj 2016

Pola napisał(a)
Ławeczka pod brzozami będzie cudnie, u mnie też ta jest i bardzo lubię słuchać szumu liści ....fajna rabata się kroi....

Pola dziękuję, mam nadzieję, że to jakoś może fajnie wyjdzie. Najgorsze jest to, że człowiek sobie planuje, wyobraża, potem realizuje i okazuje się, że efekt końcowy z wyobrażonym to dwie zupełnie inne bajki. I ja tak ciągle eksperymentuję i się uczę cały czas.
Zana 05:33, 12 maj 2016

Dominika11 napisał(a)
widzę, że szalejesz zakupowo gdzie fotki ????

ja też nie wiem kiedy swoje powsadzam

No właśnie, poszalałam! Teoretycznie wszystko jest zaplanowane, tylko czasu brak! Fotki dzisiaj po południu wstawię.
Zana 05:37, 12 maj 2016

Makao_J napisał(a)
U mnie rośliny w donicach czekają już kolejny tydzień na posadzenie. Ale miejsce gdzie miały rosnąć muszę przeanalizować dokładnie by znowu nie przesadzać.

No moje też chyba niektóre trochę postoją. Chyba wezmę jakiś dzień urlopu i podgonię trochę.
Zana 05:38, 12 maj 2016

BKosimkArt napisał(a)
Dobrze że zajrzałaś do mnie bo bym przegapiła takie widoki piękne... Świetna rzeźba w cudnym otoczeniu... Będę zaglądać.

Witaj Basiu, dziękuję i zaglądaj, zapraszam
Zana 05:39, 12 maj 2016

inka74 napisał(a)
Dobrze że znalazłam u ciebie link do cięcia różaneczników bo muszę moją Germanię ciachnąć i nie wiedziałam jak się zabrać. I w sumie trochę stracha miałam.

Wiedziałam, że gdzieś pododny klimat z ławką i brzozami widziałam i bardzo mi się podobało - zerknij u Haiki - ajs na telefonie linkowanie mi nie działa wiec muszę tak https://www.ogrodowisko.pl/watek/608-ogrod-haiki?page=20

Cieszę się, że przez przypadek pomogłam. Dziękuję za link, właśnie o taki klimat mniej więcej mi chodzi.
Zana 05:42, 12 maj 2016

Juzia napisał(a)
A zawilce i rozchodnik od tego samego sprzedawcy? Daj namiary

Juzia priv wysłany.
ag_zie 05:43, 12 maj 2016

Z tym planowaniem też tak mam - niby coś już ustaliłam a tu nieoczekiwanie coś kupię i mus zmienić zakupowo o/po-szalałaś
Zana 05:44, 12 maj 2016

jolanka napisał(a)

No to masz podlewanie
W ubiegłym roku kupiłam akanty ale nie przetrwały Carexy też.
Nigdy nie lubiłam rozchodników ale jak tak Was słucham to kto wie, kiedyś

A gdzie zamawiałas trawki?

Wiem, że akanty są problematyczne. Jednego też już miałam, no ale jakoś tak się skusiłam. Jeżeli tym razem nic z tego nie będzie, to już więcej ich do siebie nie zaproszę. Odnośnie trawek zaraz Ci ślę priv.