Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą

Ogród z rzeźbą

Zana 06:19, 13 maj 2016

Monika - kilka fotek zaraz będzie.

Aga - no niestety, raczej trzeba liczyć na siebie.

Aniu - widziałam, że widziałaś priva.

Asiu - ja już tyle wożę na trasie balkon - działka i odwrotnie, że nie wiem czy dam radę jeszcze donice z tulipanami wozić, ale do przemyślenia. Dziękuję.

Basiu - sadziłam jesienią, a następnego roku już kwitła.

Kasiu - dwa żółte poczochrańce to cyprysiki Filifera Aurea Nana

Zoja - no, trochę przerażające
Zana 06:27, 13 maj 2016

Wczoraj nie wrzuciłam zdjęć, ponieważ byłam na zebraniu szkolnym. Wróciłam w stanie podwyższonej nerwowości i już nie miałam głowy.

Wklejam kilka fotek zakupowych, zrobił eM na specjalne zlecenie:

Żurawki Southern Comfort, zawilce Whirlwind:

Hortensja Magical Candle, zawilce + ździebełka Molinia Variegata:

Akanty, rozchodnik,

Rozchodniki Stardust

iwka 08:19, 13 maj 2016

rozchodniki jakie ładne ja mam w poniedziałek zebranie w szkole
Sylvana 08:20, 13 maj 2016

Zana napisał(a)
Sylwia, znalazłam kiedyś taki artykuł Danusi na temat cięcia i informację w wątku. Ale będę jeszcze szukać. Teraz go przesadzałam, więc chcę mu dać jeszcze czas. Niech się trochę zaaklimatyzuje na nowym miejscu.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/369-jak-ciac-rozaneczniki

https://www.ogrodowisko.pl/watek/121-rozanecznik-rhododendron-prezentacje-roslin?page=6

Nadrabiam zaległości....linki podesłane czytałam już kiedyś....nie mniej dziękuję za wskazówki, że Ci się chciało szukać. Mowa tam jest o przycinaniu po kwitnieniu....myślisz, że mogę to podczepić też pod przesadzanie ?

Zakupy obejrzałam...
Ciekawa jestem jak u Ciebie będą żurawki rosły....śliczne są....mam jedną ale stoi w miejscu....po zimie ubywa jej prawie do zera, a potem wooooolno odpuszcza....ale może tylko u mnie....bo ogólnie gdzieś czytałam, że szybko rośnie.
Bacznie też będę śledzić Twoje zawilce....bo od dawna za mną chodzą
07_Rene 08:45, 13 maj 2016

Jak ja lubię zakupy oglądać Twojemu eM dobrze poszło Wypasione rośliny. Wypatrzyłam róże we wiaderku - co to za jedna? gdzie trafi?
zoja 10:53, 13 maj 2016

super żurawka - taka jaśniutka
ja mam czerwone w korze i znikają...
Zana 22:00, 13 maj 2016

Iwka, ja to zebranie to jeszcze dzisiaj odchorowuję psychicznie. Ten mój ancymon (tzn. on jest bardzo grzeczny, tylko się nie uczy) osiadł na laurach całkowicie. Życzę powodzenia w poniedziałek.

Sylwia co do przesadzania to ja jestem raptus i przesadzam wszystko wtedy, kiedy mi akurat taka konieczność wypadnie. Nie doradzę, ale ja bym przesadzała licząc się z ewentualnie słabszym kwitnieniem w przyszłym roku. Żurawki kupiłam, bo ubiegłoroczne Buttered Rum padły kompletnie i nie odbiły. Łukasz pisał mi, że u niego ta odmiana też kiepsko. Chciałam coś w podobnej kolorystyce i tak padł wybór na tę odmianę. U wielu dziewczyn żurawki bardzo szybko się regenerują, dużo zależy od odmiany, może też od ziemi w jakiej rosną. Zawilce przyszły akurat malutkie, ale cena była obniżona więc nie spodziewałam się pierwszej jakości. Zobaczymy jak się rozwiną w rozwoju.

Reniu ta róża biedna na zlitowanie moje czeka. To Pilgrim, jakoś straciłam do niej serce.

Zoja czy ona super ta żurawka, to się okaże za rok
zoja 22:06, 13 maj 2016

Aniu, zawilce szybko urosną i nadgonią. A żurawki mam nadzieję, że podołają
Zana 22:07, 13 maj 2016

Mam dzisiaj mocno kiepski dzień psychicznie. Dołek mnie dopadł. Na dodatek przyszły dzisiaj trawki. Zamówiłam sporobolus heterolepis i hakonechloa Aureola. Tę pierwsze wyglądają całkiem, całkiem, ale sadzonki hakone to porażka. Takie marne ździebełka. Na pocieszenie zamówiłam sobie 8 sztuk róż Lavender Ice i chyba wykupiłam wszystkie, bo produkt stał się nagle niedostępny. Ale jakoś wcale nie jest mi lepiej.
babka 22:56, 13 maj 2016

Aniu, Reniu dziekuję za szczegółowe instrukcje gnojne
Anula, hakona teraz jest taka tyci tyci, moja jedna ledwo kilka listeczków wypuściła.
Zły nastrój i mnie dopadł, myślę że to po prostu zmęczenie całotygodniowe daje się we znaki. Ostatnio zauważam, że cieszę się na myśl o piątku, robię plany a jak wracam z pracy to cała energia mnie opuszcza. Jutro będzie lepiej